6 May 2014

Avon True Color Quad Göz Farı ve Glimmerstick Eyeliner Kalem

Yağmurlu bir günden rengarenk bir palet ve siyah bir göz kalemi ile merhaba!
Bugünkü yazımın konukları Avon True Color Eyeshadow Jeans ile Glimmerstick göz kalemlerinin Blackest Black rengi.

Avon'un yenilenmiş far paletlerini deneme şansı bulamamıştım.Yılbaşında Bloglara gönderilen hediye kutusuyla deneme şansı buldum.
Mavi renk lise yıllarımdaki kadar dikkatimi çekmesede bahar ve yaz aylarında tercihim olabiliyor.Bahar aylarının gelişiyle paleti kullanıma açtım ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Paletteki renkler göz kapağında uygulanacağı yere göre numaralandırılmış.Bu durum hangi rengin nereye uygulanacağı hakkında fikir verdiği için bence iyi bir adım olmuş.
1-Kaş altı ve göz pınarlarına
2-Göz kapağına renk vermek
3-Crease denen kaş kemiğine şekil vermek
4-Göz kapağı dışına kuyruk ya da gölge yapmak için kullanılabiliyorken siz sevdiğiniz tek rengi seçip sadece onu da kullanabilirsiniz.

Bir numaralı su yeşili çok hafif bir renk olmasına rağmen yerinde bir bej renk bulunması daha çok hoşuma giderdi.Böylece kaş altında kullanılabilirliği artardı.Ben bu rengi sadece göz pınarlarında kullandım.

Tüm canlılıklarına rağmen renkler sizi korkutmasın.Bir ve iki numaralı farların pigmentasyonları yoğun değil.Sünger aplikatör ya da ıslak kullanımla gerçek renkleri elde edilebiliyor.
Üç numaralı lilamsı mavi ile dört numaradaki gece mavisi en çok dikkatimi çeken renkler oldu ve renk verişleride diğer renklerden çok daha üstün.


Uygularken bir miktar dökülme yaptığını gördüm ancak temiz bir fırçayla üstünden geçtiğimde kalıntılardan kurtulmam zor olmadı.
Seride pek çok renk alternatifi var ve bu farlar çoğu zaman 12-14 TL civarı fiyatlara satılıyorlar deyip diğer ürünümüze geçiyorum.

Diğer ürünümüz Avon'un meşhur Glimmerstick ailesinden Blackest Black adlı göz kalemi.Glimmerstick Diamonds serisinin pek çok rengini almış olmama rağmen nedense asıl seriye hiç şans vermemişim.
Diamonds Serisi kalemlerle ilgili yazımı buradan okuyabilirsiniz.


Glimmerstick Eyeliner yumuşak ucuyla göz kapağı ya da göz içine kolayca uygulanabilen bir kalem.Öyleki Eyeliner sürmekte benim gibi zorlananlar bu kalemi tercih edebilirler.Super Shock kalemler kadar baskın bir eyeliner etkisi yok ama daha ince çizgiler ve yumuşak bir eyeliner etkisi elde etmek mümkün.
Ayrıca göz içimde kullandığımda da akma,bulaşma,hassasiyet yapmadı.Tabi bu durum kişiden kişiye değişebilir.

Avon True Color Quad Eyeshadow Jeans rengi ve Glimmerstick Blackest Black ile yaptığım makyaj bu şekilde oldu.Fırçanızı ıslatarak daha yoğun maviler elde edebilirsiniz ama renklerin bu hali benim için yeterli olduğundan daha fazla renk arayışına girmedim.


Sizin True Color Far ve Glimmerstick göz kalemleri ile aranız nasıl,kullandıysanız en sevdiğiniz renkler hangileri?

22 yorum:

  1. çok güzel olmuş canım ben bu renkleri asla kullanamıyorum maalesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Audrey'cim beğenmene çok sevindim.Zira göz makyajı becerim pek üstün değildir :/
      Günümüzün kara listesinde bu renkler ama ara sıra uygun kıyafetlerle kullanıyorum ben :)))

      Sil
  2. avon neden 4lü far paletinin renklerini değiştirme gereği hissetmiş ki :( eskisi gayet başarılıydı ve işte şimdi kaldık ortada..ben bu firmaların yenilik yapıcaz diye eskiyi silip atmalarına sinir oluyorum yaa :( mrlgrck74.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında eski seriyi de sevmeyen çoktu.Bende eskilerden iki tane koleksiyon ürünü var ve her ikisinden de çok memnunum.Bunlarda pigmentasyonun arttığı söyleniyor ve iki rengi çok başarılı ama diğer paletleri denemediğimden bilemiyorum. :)

      Sil
  3. Ya harika renkler güzel ama makyajda süper olmuş canım çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru'cum çok teşekkürler.Çok sevindim beğenmene :)

      Sil
  4. Merhaba. Böyle canlı mavileri tek başına gözlerde kullanmak biraz ustalık ve cesaret istiyor. Günlük kullanıma daha uygun hale getirmek için sıklıkla crease bölgesine bronz ve kahve tonlarıyla karıştırarak kullanıyorum, çok doğal bir kombinasyon oluyor. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın.Kahve kombinasyonlarını bende seviyorum :)

      Sil
  5. renkli çok güzelmiş,çok yakışmış:)

    YanıtlaSil
  6. Renkler çok güzel bende yaz aylarına saklamıştım denemek için ^^ Islak kullanımlı halini sevdim tek başına yeterli gelmedi pigmentasyonları güzel bir uygulama yapmışsın bende deniyim kıh kıh.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Kermit'çim.Yazıda da dediğim gibi açık renklerin pigmentasyonu biraz zorluyor tek başına.Benim beceri ve göz şeklimle ancak bu kadar oluyor şimdilik.Kore kızlarının makyajlarından ders almalıyım sanırım.Haydi bakalım jeans paletle sıra sende o zaman :)))

      Sil
  7. Mavi rengi seven çok az sanırım. Buna benzer renkleri olan pastel farı kullanıyorum.çok öptüm hafta sonu görüşmek üzere canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yaa.Mavi far lanetli gibi ülkemizde.Herkes çok korkuyor bu renkten.80'lerde kaş altına kadar sürülmüş mavilerin sonucu herhalde.Hafta sonu görüşmek üzere canım :)

      Sil
  8. Maviler ve soğuk morlar beni yorgun ve gözlerimi de mor gösteriyor, kullanamıyorum. Ama sana yakışmış, renkleri görüntüsü de çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ten makyajı yapmadan fotoğrafladığımdan bende de biraz garip göründü aslında ama yinede beğenmene çok sevindim :*

      Sil
  9. Çok teşekkürler Bircan'cım ;)))

    YanıtlaSil
  10. Çok yakışmış emeğine sağlık, ama ben hiç bu renkleri kullanamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Mavi son yılların en az sevilen rengi ne yazık ki.Kimbilir belki bir gün sevilir yeniden ;)))

      Sil
  11. Ne zamandır yapmak istediğim ama birtürlü beceremedğim göz makyajı , size çok yakışmış renkler süper :)

    YanıtlaSil
  12. Ebru'cum teşekkürler.Bende pek yetenekli sayılmam bu konuda :))

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma