5 May 2014

Urban Care Naturals Tea Tree Oil Şampuan

Selen Kozmetik bir süre önce Urban Care Natural's adlı yepyeni serisini satışa sundu.Ürünler raflarda yer alır almaz bende dikkatimi ilk çeken Tea Tree Oil&Keratin Şampuanı alarak denemek istedim.
Önce Şampuan bize neler vaat etmiş bakalım.

Tea Tree&Keratin Şampuan;
Yağlı ve kepekli saçlara özel arındırıcı ve kepek karşıtı bakım sağlar.
Aşırı yağlı saçların arındırılmasında ve yağ dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.
Antibakteriyel özelliği ile çay ağacı yağı saç diplerinde derinlemesine temizlik sağlar.Saç kökleri nefes alır.
Paraben içermez.



Şampuan ile ilgili benim tecrübelerime gelince;
Şampuan yoğun çay ağacı kokusuna sahip.Herkes sevmeyebilir.Bir şampuan için alışılmadık bir koku olmasına rağmen ben kötü bulmadım.

Daha önce Argan Oil Şampuan kullananlar kıvamını hatırlayacaklardır.Tea Tree Şampuan çok daha yoğun kıvamlı bir şampuan.Bu da daha az miktar kullanımla birlikte şampuanın daha uzun süre dayanmasını sağlıyor.

İlk kullanışım tamamen hayal kırıklığı ile sonuçlandı diyebilirim.Öyleki şampuan bir türlü köpürmediği gibi yıkama sonrası saçlarımı büyük ölçüde sertleştirdi.

Bu seri SLS içermesine rağmen içerikteki oranlar diğer şampuanlara göre düşük olduğundan fazla köpürmemesi normal karşılanabilir.Öyleki kullanmaya devam ettikçe saçlarım şampuana alıştı ve ilk kullanım zamanındaki köpürmeme sorunu ortadan kalktı.

Saçlarımı arındırma konusunda gayet iyi olmasına rağmen tekrar yağlanma süresini uzattığını söylemem zor.Saçlarımı aynı sürede yıkamaya devam ettim.

Bir çoğumuzun saç dipleri ile saç uçları aynı özellikte değil.Şampuanı alırken bunu göz önünde bulundurmak lazım.Benim diplerim yağlı,saç boylarım kuru olduğundan saçlarımda sertleşme yaşamama neden oldu.Bu durumu Urban Care Lansman'ında paylaştığımda bu tip saçlar için sadece diplerin bu şampuanla yıkanıp saç boylarına başka bir şampuan uygulanmasını önerdiler.


Özetle sampuan saç diplerinizi güzelce arındırabilir.Ancak saç boylarınız bir saç kremi ya da maskeyle iyice yumuşatılmaya ihtiyaç duyacak.Ben tekrar almayı düşünmüyorum ancak yeni denediğim başka bir şampuanıyla şimdilik çok iyi anlaştığımızı söyleyebilirim.

Urban Care Natural's Tea Trea&Keratin Şampuan oldukça merak edilen bir şampuandı.
Siz bu şampuanla tanıştınız mı,Sizin tecrübeleriniz neler?

7 yorum:

  1. Bende Argan şampuanı ilk kullandığımda o sertliği hissetmiştim ve nefret etmiştim şampuandan :) Daha sonra kullandıkça saçların uyum sağladığını gördüm ve severek kullandım. İntense serisini kullanmaya başladım artık şimdilik ben sevdim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Argan Oil benim çok sevdiğim bir şampuan olmuştu.Aksine saçlarımı çok yumuşatmıştı.
      Şimdi bende ıntense serisini deniyorum.İlk izlenimlerim olumlu yönde :)

      Sil
  2. Aa ben de çok hevesle aldım bu şampuanı ama henüz denemedim. Üzüldüm saçı sertleştirmesine. Saçım sertleştikten sonra mis gibi Sebamed var, onu kullanırım :) Öneri de bir acayipmiş; saçın dibini, kendisini başka şampuanla nasıl yıkayabiliriz ki? Herhalde ikinci şampuanı yumuşatan bir ürünle yapmak daha pratik bir çözüm olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sendekş etkisi olumlu olur.Deneyince yorumunu bekliyorum.
      İki üründen kasıt saç boylarını dibe değdirmeden başka bir şampuanla yıkamaktı ama bana biraz uğraştırıcı geldiğinden hiç denemedim.Bol krem ve saç maskesiyle durumu kurtardım :)))

      Sil
  3. Cnm benim saçlar da dipler yağlı uçlar kuru.dipleri ve uçları ayrı şampuanlamakla hiiiç uğraşamam, benim bulduğum kısmi çözüm şu şekilde: şampuanı yağlı saç için olanlardan, krem ve maskeyi kuru saç için olanlardan seçiyorum.nasılsa krem-maskeyi diplere uygulamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demet'çim bende senin gibi uygulayarak bitirdim ama benim saçıma çok uygun olduğunu düşünmüyorum.Argan serisi favorim hala ;)

      Sil
  4. Yeni tanistiginiz sampuan hangisi?ayni yapi saclarimiz var dipler yagli boylar kuru cevabinizi bekliyorum

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma