28 May 2020

AVON FAR AWAY PARFUM YORUMLARI

''Fukaranın düşkünü beyaz giyer kış günü'' sözü misali yaz aylarına yavaştan adım atmışken size kışlık olarak nitelendirebileceğim Avon Far Away Parfüm ile ilgili bir yazı hazırladım.
Avon parfüm deyince ilk akla gelenlerden olan  bu kokunun çıkış yılı 1994 olup benim onu ilk kez  satın alıp kullanışım 99 yılına denk gelir.O dönemde satışta olan sonra her ne hikmetse ülkemizde satışı durdurulan duş jeli ile birlikte bu parfümü kullanmak inanılmaz uyumlu olup bana mutluluk verirdi.
Far Away ve Rare Gold hemen hemen aynı dönemde tanıştığım benim için oldukça nostaljik ve özel kokulardır.Bu sebeple bu ara sıkça yer vereceğim Avon Parfüm değerlendirmelerine ilk olarak Far Away Original Edp ile başlamak istedim.
Avon Far Away Parfum Review
İlk çıktığı yıldan beri koku içeriği hiç değişmeyen,kalitesinden ödün vermeyen Far Away,artık onunla özdeşleşmiş olan siyah püskülüyle biliniyor.Parfüm birkaç ay önce 25.yılına özel olarak yenilenerek klasik cam versiyon şişeye geçti ancak ben hala ilk versiyon olan buzlu cam şişeyi ve iki renkli kapak tasarımını beğeniyorum.

Avon Far Away Nasıl Bir Koku? sorusuna söyleyebileceğim ilk şey Lezzetli,Tatlı ve Ilık olacaktır.Pudralı bir vanilya kokusu olarak karşımıza çıkan parfüm serin havalara uygun oldukça yoğun bir koku.Aroması herkesin rahatça kullanabileceği kokulardan olmayıp bunu sevmek için oryantal kokuları,vanilyaları seven tarafta olmalısınız.
Ben ilk olarak yirmilere yaklaşırken kullanmış olsamda hitap ettiği kesimin 25 ve üzeri olduğunu,güçlü kokusuyla orta yaşlara çok rahat uyum sağlayabileceğini söyleyebilirim.
Temizlik kokularını sevenler,fresh notalar arayanlar kesinlikle uzak durmalılar.

Notalar
Üst Notalar - Karo Karounde, Ylang Ylang, Portakal, Hindistan Cevizi ve Şeftali.
Orta Notalar - Yasemin, Osmanthus, Gül, Menekşe, Gardenya ve Frezya
Dip Notalar - Vanilya,Sandal Ağacı, Misk ve Kehribar.
Avon Far Away Parfum Review
Parfümden genellikle bir ya da iki kez sıkmak yeterli oluyor.Kullandığınız gün boyunca kokusunu hem siz hemde başkalarının hissedebileceğinden emin olabilirsiniz.Sıkıldığı odanın içinde varlığını uzun süre devam ettiren parfüm ona ödenen paranın karşılığını kalıcılığıyla veriyor.Ben bu parfümü kullanan birisi yanımdan geçtiğinde ya da aynı ortamda bulunduğumuzda tıpkı çok sevdiğim La vie est Belle'de olduğu gibi  ''Hımmm Far Away!''diyebiliyorum.Bu kimileri için iyi bir özellik olsada benim için bazen rahatsız edici olabiliyor.Sizin de benim gibi bilinirlik takıntınız varsa belki uzak durmak isteyebilirsiniz.

Zaman içinde Far Away'in Bella,Gold,Exotic,Infinity,Glamour gibi pek çok farklı versiyonu gördük.Pek çoğu ilk parfümden izler taşıyan parfümlerden iki tanesi önümüzdeki günlerde blogda olacak.
Vanilya-pudra yumuşaklığında koku arayışında olup henüz bu parfümü denememişseniz vücudunuzda gün boyu giysilerinizde haftalar boyu kalabilen Far Away aklınızda olsun.



10 yorum:

  1. bu parfümleri ben de çok severim :-))

    YanıtlaSil
  2. Yogun koku sevenler için güzel bir parfüm:)

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim parfümlerden Far Away :)

    YanıtlaSil
  4. Bence en sevilen parfümü bu parfüm

    YanıtlaSil
  5. Asla eskimeyecek klasik Avon kokularından biri. Bana ağır gelse de seviyorum bu kokuyu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hafif bir koku değil. Hatta fazla sıkıldığında rahatsız edici olabiliyor. Ama aroma muhteşem!

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma