22 May 2014

Gençlerin Tercihi Online Alışveriş

Modanın Arama Motoru vitringez.com, gençlerin online alışveriş alışkanlıklarını gösteren bir infografik hazırladı. İnfografik verilerine göre online alışveriş gençlerin %58’inin ilk tercihi olurken, genç kızlar internet üzerinden en fazla kıyafet ve parfüm, genç erkekler ise daha çok ayakkabı, saat ve güneş gözlüğü almayı tercih ediyorlar.


Türkiye’nin alışveriş alışkanlıklarını değiştirmek amacıyla kurulan ‘’Moda’nın Google’’ı vitringez.com’un gençlerin online alışveriş tercihlerini ortaya koyduğu infografikte gençlerin online alışverişi sevdiklerini ve tercih ettiklerini gösteriyor.

%35 Kızlar, %23 Erkekler
Çalışmaya göre 18 – 30 yaş arasındaki gençlerin %58’i alışverişlerini internet üzerinden yaparken bunların %35’ini kızlar, % 23’ünü ise erkekler oluşturuyor.

Kızlar Daha Uzun Süre Alışveriş Yapıyor
Gençlerin büyük bir bölümü alışverişi daha çok haftanın Çarşamba ve Perşembe günleri akşam 08.00 ile 00.00 saatleri arasında yapıyor. Kızlar daha fazla bir sürede alışverişlerini tamamlarken genç erkekler ise daha hızlı karar verip alışverişi sonlandırıyor. 

Kız ve Erkeklerin Tercihleri de Farklı
Genç kız ve erkeklerin online alışveriş özellikleri gibi tercihleri de birbirinden farklılık gösteriyor. Kızlar internet üzerinden en fazla kıyafet ve parfüm almayı tercih ederken, erkekler ayakkabı, saat ve güneş gözlüğü satın alıyor. Kızlar medium, erkeler ise daha çok large bedenleri seçiyor. Kızların online alışverişte favori renkleri kırmızı ve siyah iken; erkeklerin ise daha çok beyaz, siyah, gri ve asker yeşili renklerinden oluşuyor.

Vitringez.com Hakkında
Türkiye'nin alışveriş alışkanlıklarını kolaylaştırmak amacıyla Natali Yeşilbahar ve Önder Göğebakan tarafından kurulan, 2013 Kasım ayı itibarıyla hizmet vermeye başlayan Vitringez.com; arama kutucuğu ve detaylı kategorileriyle kullanıcılarının aradıkları ürüne en fazla seçenekle, en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlıyor. ‘’Modanın Arama Motoru’’ mottosuyla yola çıkan Vitringez.com; İndirim Alarmı, Moda Alarmı ve Listeleme gibi özellikleriyle online alışverişi kişisel bir deneyim haline getirirken tüm bu özellikleriyle alışveriş ve moda tutkunu internet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. Oluşturduğu Vitringez Blog ile de moda ve trend haberlerini eğlenceli bir şekilde sunarak farklılığını gösteren Vitringez.com; ziyaretçilerine kadın, erkek, çocuk ve ev kategorilerinde 8 bine yakın marka altında çantadan saate, giyimden aksesuara, ayakkabıdan kozmetiğe 800.000’in üzerinde ürün seçeneği sunuyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki girişimcileri destekleyen Endeavor’un Türkiye ofisi 2014 yılında Vitringez.com’un kurucuları Natali Yeşilbahar ve Önder Göğebakan’ı Türkiye’nin Endeavor Girişimcileri Adayı olarak seçti.


                                                                                                                                    *Basın Bültenidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma