10 May 2020

KARANTINA GUNLERINIZI KEYIFLI HALE GETIRECEK 20 ROMANTIK FILM ONERISI

Uzun süreli evde kalmaya alışık olmadığımız karantina günlerinin en kurtarıcı aktivitesi kuşkusuz film izlemekti.Mümkün olduğunca evden çıkmadığım bu dönemde 60'lı rakamları aşan sayıda film izledim ve içinizi ısıtacak 20 Romantik Film Önerisi bulunduran bir yazı hazırladım.Bu yazı sayesinde ilk kez izleyip beğendiğiniz filmler olursa dönüşlerinizi mutlaka bekliyorum.

1-THE HOLIDAY / TATİL / IMDB 6,9/10     

Romantik Film Önerileri

 Başrollerini Jude Law, Cameron Diaz,Kate Winslet ve Jack Black'ın paylaştığı film beklenmedik şekilde gelişen iki aşk hikayesini anlatıyor.Soğuk kış günlerinde tekrar tekrar izlenebilecek bu film küçük bir ingiliz kasabasının sıcaklığı,kar ve noel sahneleri göz dolduruyor.


2-KASIMDA AŞK BAŞKADIR / SWEET MOVEMBER / IMDB 8,1/10

Keanau Reeves-Charlize Theron'un başrolünü paylaştığı filmde gözü işten başka hiçbir şey görmeyen Nelson'un girdiği bir ehliyet sınavında tanıştığı Sara ile gönüllü olmayarak başladığı sadece Kasım ayına özel ilişki onlara bambaşka duygular yaşatır.

3-MELEKLER ŞEHRİ / CITY OF ANGELS / IMDB 8,1/10
Romantik Film Önerileri

Meg Ryan ve Nicolas Cage'in başrolü paylaştığı bu filmde ölen hastaya yardım için orada bulunan melek Seth'in doktor Maggie'den etkilenir ve tüm risklerine rağmen aralarında bilinmeze giden bir aşk başlar.Yıllar önce ilk izlediğimde çok etkilendiğim bu duygusal  film izlemediyseniz mutlaka listenizde olsun.

4-50 İLK ÖPÜCÜK / 50 FIRST DATES / IMDB 6,8/10
Romantik Film Önerileri
Adam Sandler ve Drew Barrymore'nin başrolde olduğu film Hawaii'de sonsuz sayıda kadınla hiçbir bağ kurmadan yaşayan Henry Roth'un Lucy ile tanışmasını konu alıyor.İkili tanıştığında harika bir gün geçiriyorlar ancak ertesi gün uyandıklarında Lucy Henry'i hatırlamaz.Kısa süreli hafıza sorunu yaşayan Lucy ile her gün yeni baştan yazılacaktır.

5-NOT DEFTERİ / THE NOTEBOOK /IMDB 8,4/10
Romantik Film Önerileri
The Notebook Nicholas Sparks'ın aynı adlı romanından uyarlanan 2004 yapımı bir film. Ryan Gosling ve Rachel McAdams'ın başrollerini paylaştığı zengin kız fakir oğlan temalı film çok aşık iki gencin hikayesini 1940'ların dokusuyla anlatıyor ve izleyenleri kesinlikle etkiliyor.

6-YENİ BİR BAŞLANGIÇ / JERRY MAQUIRE /IMDB 7,3/10
Romantik Film Önerileri
Uzunca bir zaman gözümden kaçmış olan ancak izleyince çok beğendiğim bu filmde başrolde Tom Cruise ve Renee Zellweger'i izliyoruz.Yüksek statülü bir işte çalışan Jerry Maguire işine bağlı ve nişanlı bir adamdır.Bir süre sonra bir slogan yüzünden ortalık karışır ve önce işinden sonra da nişanlısından olur.Bu süreçte onu tek anlayan ve destek olan Dorothy(Renee Z) ile aralarında bir yakınlaşma başlar.

7-AŞK ENGEL TANIMAZ / NOTHING HILL /IMDB 7,1/10
Romantik Film Önerileri
Romantik Film klasikleri arasında yer olan bu yapımda Julia Roberts ve Hugh Grant başrolü paylaşıyor.Bir kitapçıda çalışan William Thacker (Hugh Grant)ile kitapçıya yolu düşen film starı Anna Scott'un karşılaşması ikisinin de hayatını yavaş yavaş değiştiriyor.

8-CENNET GİBİ / JUST LIKE HEAVEN / 6,7/10
Romantik Film Önerileri
Fantastik yönüyle dikkat çeken filmde Reese Witherspoon ve Mark Ruffalo'yu izliyoruz.Kendini mesleğine adamış olan doktor Elizabeth,bir araba kazası geçirir ve aylarca komada kalır.Bu esnada yaşadığı daire David Abbot adlı bir mimar tarafından kiralanır.Elizabeth komadayken ruhu yaşadığı eve gelip David ile karşılaşır.Aralarında dairenin kimin olduğuna dair bir tartışma ve ispatlama çabası başlar.Bu tartışma zaman geçtikçe farklı bir yöne doğru kayar.
Ne var ki Elizabeth'in bedeni hala komadadır ve uyanmasından artık ümit kesilmiştir.Elizabeth uyanacak mı yoksa yaşam desteği kesilecek mi derken stresli dakikalar yaşayacağınız keyifli bir filme hazır olun.

9-ÖZEL BİR KADIN /PRETTY WOMEN /IMDB 7.0/10
Romantik Film Önerileri
Orijinal adıyla Pretty Women yıllar geçtikçe tekrar tekrar izlenesi filmlerden biridir. Richard Gere ve Julia Roberts'ı bu filmde en güzel yaşlarında izliyoruz.
Güzel ama şanssız bir sokak kadını olan Vivien,çok yakışıklı ve zengin bir iş adamı olan Edward Lewis ile Los Angeles'ta bir hafta geçirmek için anlaşma yapar.Bir hafta sonunda araya duygular karışmış ve işler çok beklenmedik bir hal almıştır.Peri masallarını aratmayan bu filmi izlemediyseniz listenizin en başına koyabilirsiniz.

10-ARKADAŞTAN ÖTE / FRIENDS WITH BENEFITS /IMDB 6,5/10
Romantik Film Önerileri

Daha önce hiç bilmeyip kendimi pek bir cahil hissettiğim Friends with Benefits kavramını bana öğreten filmde başrolde Justin Timberlike ve Mila Kunis'i izliyoruz.
New York'ta yaşayan yetenek avcısı Jamie (Mila Kunis)Los Angeles'ta yaşayan Sanat Yönetmeni Dylan'ı (Justin Timberlike) New York'ta yaşamaya ikna edip şirkette işe başlamasını sağlar.Aşktan canı yanmış Jamie ile bağlanma sorunları yaşayan Dylan çok iyi arkadaş olurlar.Sonrasında bu arkadaşlık ikisinin de isteğiyle bağlanmanın olmadığı cinsellik üzerine kurulu bir yöne gider.Böyle bir ilişki devam eder mi,süreçte neler yaşanır diyorsanız +18 sahneleri nedeniyle  anne baba ya da çocukların olmadığı bir ortamda filmi izleyin.

11-BURADA OLAN BURADA KALIR / IMDB 6,1/10
Romantik Film Önerileri

Biraz gülmeye ihtiyacım var diyenler bu filmi listelerinin başına alabilirler.Cameron Diaz ve Ashton Kutcher 'ın başrolleri paylaştığı filmde işinden kovulan Jack aynı zamanda avukat olan arkadaşıyla soluğu Vegas'ta alırken,nişanlısı tarafından terk edilen Joy'da kız arkadaşıyla birlikte Vegas'a gidiyor.Çiftler Las Vegas'ta tanışıp çılgın bir gece geçiriyorlar.Sabah uyandıklarında parmaklarında gördükleri yüzükle gece oldukça alkollüyken evlenmiş olduklarını anlayan ve şok geçiren çiftin başından çokça komik olaylar geçiyor.Çift boşanmak için mahkemeye başvuruyor ancak hakim filmde oluşan bir durumdan dolayı 6 ay evli kaldıktan sonra boşanmalarına hükmediyor.Bu süreçte birbirlerini sinir etmekle başlayan süreç gün geçtikçe farklı bir hal almaya başlıyor.

12- TEKLİF / THE PROPOSAL / IMDB 6,7/10
Romantik Film Önerileri
Sandra Bullock ve Ryan Raynolds’ın başrolü paylaştığı filmde bir kitap editörü, ülkede kalabilmek için erkek asistanını evlenmeye mecbur bırakır. Yeni çift, erkeğin ailesi ile tanışmak üzere Alaska'ya yolculuk yaptıklarında, ailenin organize ettiği sürpriz bir düğünle karşılaşırlar ancak peşlerindeki göçmenlik bürosu yetkililerini başlarından savmak için bu plâna sonuna kadar bağlı kalmak zorundadırlar.


13-SEN UYURKEN /WHILE YOU ARE SLEEPING / IMDB 6,7/10
Romantik Film Önerileri
Metroda çalışan Lucy,çok hoşlandığı Peter ile her sabah göz göze gelmektedir.Bir sabah raylara düşen Peter'ı Lucy kurtarır.Komada olan Peter'ın ailesine onun nişanlısı olduğu yalanını söyler.Bir gün Peter'ın kardeşi olan Jack hastaneye gelir ve olaylar tamamen farklı bir yöne doğru ilerlemeye başlar.

14-AŞK SARHOŞU / LOVE OTHER DRUGS /IMDB 6,7/10
Romantik Film Önerileri
Jake Gyllenhall ve Anne Hathaway'i izlediğimiz filmde ilaç mümessiliğinde giderek yıldızı parlayan Jamie ile kimseye kolay kolay bağlanmayan,özgür ruhlu parkinson hastası Maggie'nin hikayesine ve gerçek ilaç olan aşka tanık oluyoruz.+18 sahneleri bulunan film kiminle izlediğinize dikkat etmeniz gerekenlerden.

15-AŞKIN BÜYÜSÜ/WATER FOR ELEPHANTS /IMDB 6,7/10
Romantik Film Önerileri
Filler için Su/Aşkın Büyüsü filminde Robert Pattinson,Reese Witherspoon ve Christoph Waltz başrolü paylaşıyor.Anne babasının trafik kazasında ölmesiyle hayatı tersine dönen, paralı okuduğu veterinerlik okulundan ayrılmak zorunda kalan Jacob Lewinski (Robert Pattinson) her şeyini kaybetmiş olarak yola çıkar ve kendini bir trene atar.Bu tren bir sirk trenidir ve burada yaşananlarda bir sirkten farklı olmayacaktır.
Renkli sirk hayatının arka planına ve yeni bir aşka şahit olduğumuz film Robert Pattinson `ın sıcak gülüşü,Reese Witherspoon’un bembeyaz atının üzerindeki sahneleri ile göz dolduruyor.

 16-UMUT IŞIĞIM / SILVER LININGS PLAYBOOK/IMDB 7,7/10
Romantik Film Önerileri

Bradley Cooper,Jennifer Lewrence ve Robert de Niro’nun başrolde olduğu filmde eşiyle sorunlar yaşayan ve 8 ay kadar bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gören Pat,hastaneden çıktıktan sonra bir an önce iyileşip eski eşini tekrar kazanmak ister.Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır.

17- HAYALET / GHOST/ IMDB 7,0/10
Romantik Film Önerileri
1990 yapımı bu filmi hala izlemediyseniz romantik filmler adına çok şey kaçırıyorsunuz.Demi Moore ve Patrick Swayze’nin başrolü oynadığı filmde Sam ve Molly birbirlerine delicesine aşık bir çifttir. Yeni bir apartmana taşınan çift, esrarengiz bir saldırıya uğrar ve Sam kavga sırasında öldürülür. Sam bir hayalet olarak geri döner ve sevgilisini onu ölüme götüren tehlikeden uzak tutmak ve kendi ölümünü planlayanları bulmak için uğraşır.Bir falcı aracılığıyla iletişim kurmayı başaran Sam, adım adım 'öteki dünyaya' ilerlerken Molly ile aralarında hüzünlü ve romantik anlar yaşanır.

18-AİLE BABASI /THE FAMILY MAN /IMDB 6,8/10
Romantik Film Önerileri
Nicolas Cage ve Tea Leoni’nin başrolünde olduğu filmde Jack Campbell, işinde fazlasıyla başarılı, zengin ve yakışıklı bir iş adamıdır. Hayatında ne istediyse bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bir Noel gecesi, gerçekleşen birtakım tuhaf olayların akabinde kendisini bambaşka bir konumda buluverir. Artık Jack Campbell'ın parası yoktur ancak bir ailesi vardır.Bu aile ise mazide terk edilen kız arkadaş ile kurulmuştur.

19- ÇILGIN APTAL  AŞK / CRAZY STUPID LOVE /IMDB 7,4/10
Romantik Film Önerileri
Ryan Gosling,Emma Stone,Steve Carell,Julianna Moore gibi güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan film eğlence ve hafif doz romantizm sunan,aile ilişkilerini sorgulatan bir film.Kırklı yaşlarında, tutucu bir adam olan Cal Weaver’ın (Steve Carell) rüya gibi hayatı vardır. İyi bir işe, güzel bir eve, harika çocuklara sahiptir ve lise aşkıyla evlidir. Fakat eşi Emily’nin (Julianne Moore) kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde “mükemmel” hayatı hızla tepetaklak olur. Boş olduğu akşamları yerel bir barda aldatılmışlığına üzülerek geçiren talihsiz adam, yakışıklı çapkın Jacob Palmer (Ryan Gosling) tarafından himayesine alınır.

20-BENİ UNUTMA / REMEMBER ME / IMDB 7,1/10
Romantik Film Önerileri
Robert Pattinson,Emilie de Ravin ve Pierce Brosnan’ın başrolünü üstelendiği filmde yaşamlarında ailelerine ait trajedilerden izler bulunan Tyler ve Ally'nin beklenmedik şekilde aşka dönüşen hikayesi anlatılıyor.Romantizm'den ziyade dram bulabileceğiniz film alışılmadık bir sona sahip.

Romantik film deyince aklıma ilk gelenler şimdilik bunlar.Filmleri listelerken favorilere göre sıralamadığımı her filmin birbirinden güzel olduğunu eklemek isterim.Bu yazı sayesinde izleyip keyif aldığınız her film benim için mutluluk olacak.
İzleme fırsatı bulup beğendiğiniz/beğenmediklerinizi yorum olarak yazarsanız sevinirim.

6 yorum:

  1. Şöyle bir baktım da bir çoğunu izlemişim. İzlemediklerimi de not aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çoğu klasikler arasına giren filmler.İzlenediklerin muhtemelen benim de yeni tanıştığım filmler...

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. İçlerinde zaman kaybı olan bir tane bile yok kesinlikle.

      Sil
  3. Çoğu filmi izledim hepside beğendiklerimden :) Ama Kasımda Aşk Başkadır ın yeri apayrı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasım da Aşk Başkadır filmini bunca yıl izlemeyip ilk kez karantina döneminde izledim.Gerçekten çok etkileyici...

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma