26 May 2020

BİTEN MUM KAVANOZUNU YENİDEN KULLANMANIN 10 HARİKA YOLU

Soğuk bir kış günü sehpamın üzerinde,sıcak bir yaz akşamı balkon masamda yanan bir mumun verdiği huzuru hiçbir şeye değişmem.
Siz de  benim gibi mum sever misiniz? Cevabınız evetse evde bitmek üzere olan sayısız mumunuz vardır.Özellikle cam kavanozda olan mumlar bittiğinde her zaman onları nasıl yeniden değerlendirebileceğimi düşünürüm. Bu kavanozlar çoğu zaman bir kapağa da sahip olduklarından bittiklerinde sayısız görev üstlenebilirler.

Ben biten mum kavanozlarına bir şeyler yerleştirip onları tekrar kullanılır hale getirmeyi çok seviyorum.Bu sebeple Bath and Body Works Mum Kavanozlarını biter bitmez temizleyip evin bir köşesinde değerlendiriyorum.
Boş Kavanoz Değerlendirme
Mum kavanozlarınızı tekrar kullanmak niyetindeyseniz,öncelikle onları  temizlemenin en kolay yolu bir bıçak yardımıyla kenarlarından geçip kalan mumu kalıp halinde çıkarmaktır.Eğer mum sıcak havaya maruz kalmış ve yumuşamış durumdaysa  dondurucuda birkaç saat bekletmek onu sertleştirir ve yerinden kolayca çıkarmanıza yardımcı olur. 
Kavanoz üzerinde zarar vermek istemediğiniz bir etiket varsa kavanozu yıkamayarak kolonya ile ıslatılmış mendil ya da sabunlu suyla temizleyebilirsiniz. 

Temizlik bittikten sonra bu eski mum kavonozlarını iyi ve yaratıcı bir şekilde yeniden kullanmanın birkaç yolu var.En çok kullandığımdan başlayarak bu yöntemleri hemen sıralıyorum.

1. Makyaj fırçalarınızı saklayın. Bath and Body Works Mum Kavanozları günlük olarak kullandığınız tüm fırçaları yerleştirip bir arada tutmak için adeta biçilmiş kaftandır.Bu kavanozlar geniş oldukları için tahmin edemeyeceğiniz kadar fırçayı içine sığdırabilirsiniz.

2. Makyaj temizleme pamuklarınızı yerleştirin.Banyonuzda veya tuvalet masanızda kalan tüm dağınıklığı kulak çubuğu, diş ipi vb ürünleri kavanoza yerleştirip kapağını kapattığınızda içindekileri steril bir şekilde saklayabilirsiniz.

3.  Başucu ihtiyaçlarınızı saklayın.Kulaklıklar,dudak balmları,ağrı kesicileri yatağınızın hemen yanında saklamak için bu kavanozlar iyi bir seçim olacaktır.

4. Çikolata ve paketli şekerlemelerinizi yerleştirebilirsiniz.Hava ile temas etmeyen şekerlemeleriniz bu kavanozlar sayesinde daha uzun süre taze kalacaktır.Ancak bunu yapmadan önce kavanozun artık mum kokmadığından emin olun.

5. Çiçeklerinizi yerleştirin.Kısa saplı kır çiçekleriniz veya yapay çiçekleriniz bu kavanozların içinde oldukça şık duracaktır.

6. Mumluk olarak tekrar kullanın. Kavanoza  yeniden hayat vermek için içine tealight veya kütük mum yerleştirebilirsiniz.Böylece mumların eşyalara verdiği ısı ve damlama sorunlarının önüne geçersiniz.

7. Kalemlik olarak kullanın.Renkli kalemlerinizi yerleştirerek bir arada tutabirsiniz.

8. Aksesuar kabı olarak kullanın. Sevdiğiniz takı veya aksesuar parçalarınızı,saç tokalarınızı tek bir yerde tutabilirsiniz.

9- Bir gün lazım olur diye beklettikleriniz için kullanın.Düğme,ataş,raptiye,paket lastiği gibi ıvır zıvırlarınızı yerleştirebilirsiniz.

10-Dekoratif obje olarak kullanın.Etrafını jüt ipi ile sararak,deniz kabukları ile süsleyerek dekoratif obje olarak kullanabilirsiniz.
Bath and Body Works Mum
Boş mum kavanozları gördüğünüz gibi bittiklerinde çok işe yarıyorlar.Ben bu kavanozları en çok fırça,kalem ve pamuk ile doldurarak kullanıyorum.Üzerindeki etiketleri genelde çıkarmıyorum.Ancak daha minimal bir tasarımla kullanmak isteyenleriniz varsa Pinterest'te ünlü markaların etiket tasarımları bulunuyor.Bu etiketleri çıktı alıp kavanozlara yapıştırarak bambaşka bir görünüm elde edebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Ben de atmıyorum mum kavanozlarını ve bardaklarını. Çok işe yarıyorlar..

    YanıtlaSil
  2. Hepsi de birbirinden güzel fikirler teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. ne güzel olmuş. Fırçalar hem düzgün hem de şık gözüküyor

    YanıtlaSil
  4. Ben de reçel kavanozları, mum kavanozları , kısaca tüm Cam şeyleri geri dönüşüm olarak kullanıyorum 🙏

    YanıtlaSil
  5. makyaj fırçası koymak en sevdiğim yeniden değerlendirme yöntemi :-))

    YanıtlaSil
  6. Markayı çok severim ama hiç mum almadım şu an onu farkettim

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma