30 Nis 2014

MAC 187 DUO FİBRE FIRÇA ALDIĞIMIZDA BİZİ NELER BEKLER?

Bol yazı,bilgi içeren bir posta hazır olun.Bugün meşhur 187 Duo Fibre fırçayı inceleyeceğiz.
Son bir kaç yıldır makyaj uygulamalarında fırçaların önemi iyice anlaşıldı.Önceleri prefosyonellere yönelik olduğu düşünülen fırçalar şimdilerde hepimizin vazgeçemediği ürünler arasına girdi.
Bende uygun fiyatlı fırçalarlan başlayıp küçük sıçramalarla fırçalarımı değiştirdikçe aldığım her fırçanın bir öncekinden ne kadar farklı sonuçlar verdiğine şaşırdım.

MAC fırçaların kaliteleri ve popülerlikleri tartışılmaz.Fiyatlarına bakılırsa MAC'in bu fırçalardan epeyce bir kar ettiğini tahmin edebiliriz ama piyasada onlardan iyiside yok şimdilik.

Öncelikle ben iyi bir fırça koleksiyoneri değilim.İşe gitmeden önce on farklı fırça kullanacak zamanımda yok.Bu sebeple sadece işimi görecek demirbaşlara yer veriyorum.
Üç MAC fırçam var ve  bundan sonra almayı planladığım fırçalar ikiden fazla değil.187 ilk almak istediğim ilk fırçaydı.Almadan önce alternatiflerini çok düşünmüş olsamda ne alırsam alayım yolum bu fırçaya çıkacağından başta aklımdakini alarak sonuca kestirmeden ulaşmak istedim.

Şimdi maddeler halinde 187'ye göz atalım.

  • MAC 187;Duo Fibre olarak tabir edilen,doğal ve sentetik iki farklı kıldan oluşan bir fırça.Ürününüzü birbirinden eşit şekilde ayrılmış olan beyaz kıllar ile uyguluyorsunuz.
  • İlk uygulamalarda alıştığım daha tok kıllı fırçalar nedeniyle etkisini biraz zayıf bulsamda zamanla elim alıştı ve iz bırakmadan verdiği doğal görüntüyü oldukça sevdim.
  • Likit ürününüzü pıt pıt hareketlerle uygulayıp porselen görünümlü bir makyaja sahip olabileceğiniz gibi yine minik noktalar halinde uyguladığınız likit ürünü dairesel hareketlerle dağıtıbilirsiniz.Benim en çok tercih ettiğim yöntemde bu ikincisi.
  • Fırçanın beyaz kılları ilk kullanımla birlikte kirleniyor ve o bembeyaz halini yıkamayla ilk kullanım arasında geçen sürede görebiliyorsunuz.
  • Yıkarken diğer fırçalara göre daha nazik davranıyorum çünkü tüylerinin yanlara doğru açılmadı istemediğim bir durum.Bu sebeple yıkar yıkamaz suyunu alıp havlu peçeteye sarıp bekletiyorum böylece istediğim formunu korumuş oluyor.
  • Fırça yapısını bozmayacak şekilde olsada zamanla azalan bir kıl dökülmesi yaşanabiliyor.Defalarca yıkamama rağmen zaman zaman hala tek tük döküldüğünü görüyorum.
  • Fiyatı tek parça ürün yüksek(104 TL) olmasına rağmen bütçenize uygunsa tercih edebilirsiniz.
Yoğun kapatıcılık için uğraşmanız gerekecek ancak doğal makyaj söz konusuysa oldukça iyi bir seçim bence.
Sigma ve Real Techniques Stippling gibi uygun fiyatlı alternatifleri var.Tercih tamamen size kalmış.
Özetle verdiği sonuç iyi olan ama bu fiyatı edip etmeyeceği ihtiyaç ve beklentinize göre şekillen bir ürün.

Kaliteli ve ürünlerinizi hafifçe uygulayabileceğiniz bir ürün arayışındaysanız 187'ye şans verebilirsiniz.

Sizin ten ürünü uygulamalarınızda favoriniz olan fırçayı da bu kadar kelamdan sonra duymak isterim.
                                                                 Sevgiler

4 yorum:

  1. bununla fondöten uygulamak zoruma gittiği için hiç elim gitmiyor neredeyse :-(( bazen allık fala sürüyorum o kadar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha sık kıllı fırçalara göre daha çok uğraştırdığı kesin ama sonucu çok güzel oluyor bence.Bu fırçadan sonra Expert Face fırçayı elimden düşürmedim bir süre ama bunun doğal görüntüsünü yakalayamıyorum tabi ;)

      Sil
  2. Sigma F80 benim de açık ara en favori fondöten fırçam sanırım. Günlük kullanımda Shiseido ve RT`leri solluyor ama aklımda bu fırça da var. Kararsızım, haftasonu deniycem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. F80 eminim daha kapatıcı bir fırçadır.Zira o fırçadan sonra bu fırçayı çok yumuşak bulabilirsin.Ben Expert Face'den buna geçtiğimde bocalıyorum resmen :)Fazla kapatıcılık aramıyorsan vereceği görüntüyü seveceğini düşünüyorum. :)))

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma