30 Ağu 2016

2016 YAZ AYINDA SEVEREK KULLANDIĞIM KOZMETİK ÜRÜNLER

Yazın son demlerini yaşadığımız şu günlerde geçtiğimiz aylar boyunca severek kullandığım kozmetik ürünlerden bahsetmek istiyorum.
Bu yıl yaz aylarım oldukça makyajsız geçti.Özel etkinlikler dışında göz ve ten makyajından tamamen uzak durmayı başardım.Çok sevdiğim likit mat rujlara çeşit çeşit far paletlerine neredeyse elim değmeden bir ruj bir allık diyerek sıcak günleri geçirdim.
Yazıda bahsedeceğim ürünler arasında bu yaz tanışıp kullandığım ürünler olduğu gibi birkaç yıldır kullanmaktan vazgeçemediklerim var.Çoğunluğu daha önce blogta detaylıca yazdığım ve yazı başlıklarda lila  renk başlıklarda linkini verdiğim ürünlere şimdi hepbirlikte göz atalım.
Himalaya Herbals  Neem Temizleme Köpüğü geçtiğimiz bahar Gratis tarafından gönderilmişti.Bitince hemen yenisini alarak kullanmaya devam ettim.Makyajsız cilt için etkili temizlik sağlayan bu köpük cildimin fazla yağını alan,sabah akşam severek kullandığım bir ürün oldu.

Topicrem Işıltılı Vücut Losyonu hem geçen yaz hemde bu sene bıkmadan kullandığım bir ürün oldu.Sürüldükten sonra ertesi gün bile devam eden nemlilik hissi ve incecik ışıltılarıyla bronz tene kattığı güzellik görülmeye değer.

Klorane Mango Özlü Saç Bakım Spreyi enerjik kokusu ve saçlarıma verdiği nem ile banyo sonraları hem evde hem tatilde severek kullandığım bir ürün oldu.

Deborah Milano SPF30 Sprey Güneş Losyonu Deodorant tarzındaki basınçlı ambalajıyla kullandığım en farklı güneş ürünlerinden biri olan Deborah Sun Care SPF30 'u güneşe alışmış cildimde tatil boyu kullandım.Sprey başlığın zaman zaman zor basmasını saymazsak çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim.Geniş bir alana kısa sürede püskürtülerek uygulanan incecik losyon hızlıca emilerek cildi güneşten koruyor ve sağlıklı bir bronzlaşma sağlıyor.
 Avene SPF 30 Emülsiyon : Güneş bakım ürünleri arasında severek kullandığım bir marka olan Avene'in vüvut spreylerini çocuklar için,emülsiyon kremini de yüzüm için kullandım.Koruma konusundaki başarısını yüzümle vücudum arasındaki renk farkına bakınca anladığım bu emülsiyon bundan sonrada kullanmaya devam edeceğim ürünlerden.

Avene Termal Su : Uriage markası ile dönüşümlü kullandığım Avene Termal Su yıllardır değişmeyen favorilerim arasında yer alıyor.Şimdiye kadar denediğim termal sular arasında püskürtme mekanizması en iyi çalışan ve hafif olan su diyebilirim.

Caudalie Beauty Elixir : Sadece yazın değil tüm mevsimlerde duş sonrasında cildimi rahatlatmak,makyaj öncesi hafif nem sağlamak için kullandığım nane kokulu bu spreyi çok seviyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Renkli kozmetik kısmına geldiğimde aslında kullandığım farklı kozmetik ürünlerde oldu.Bunların kimileri pek çoğunuz tarafından bilinen ürünlerken bir kısmı da hakkında yorum yapacak kadar kullanmadığım ürünlerden oluştu.
Ben burada son dönemde elimin en çok gittiklerine yer vererek fikir vermek istiyorum.

Physicians Formula Argan Wear Allık Ağustos başında elime ulaştı ve ay boyunca en çok kullandığım allıklardan biri oldu.Başlığa tıklayarak mineral içerikli allık hakkındaki detaylı yazımı mutlaka okumanızı öneririm.

Makeup Revolution I Love Makeup Allık benim için bir Too Faced olamasada bronz tende çok hoş göründüğünden sıkça kullandıklarım arasındaydı.

Loreal Sculpt Kontur Paleti Açık rengini göz kapaklarımda koyu rengini ise yanak ve burun konturu için kullandığım bir ürün oldu.

Catrice Sun Glow Işıltılı Pudra: Yaz ayları için oldukça uygun bir ürün.Uygun fiyatlı pudra arayışındaysanız göz atabilirsiniz.

Sleek Aydınlatıcı  Paleti : Sleek markası Gratis'lere gelir gelmez ilk edindiğim ürün Solstice Aydınlatıcı Paleti olmuştu.Ardından denemem için Gratis'te bir palet gönderince fotoğraflarda kullanabileceğim gıcır gıcır bir paletim daha oldu.
Özellikle sağdaki iki rengi ve krem aydınlatıcısını çok sevdiğim paletin detayları yine başlıkta.

 Benefit Sun Beam özellikle bronz tenlerin mutlaka denemesi gereken aydınlatıcılardan.Daha önce biraz sarı bulduğum ve yerine highbeam'i tercih ettiğim aydınlatıcıyı tatil boyunca kullanmayı çok sevdim.

* Ruj olarak Nars Vida Loca Gloss ile Mac Mehr en sık kullandıklarımdı.

Deborah Milano'nun gel effect serisi ne zaman canlı bir renk kullanmak istesem elimin gittiği ojelerdi.Hızlı kuruma özellikleriyle özellikle tatilde sırayla tüm renkleri kullandım.

Son favori ürünümse üç yazdır severek kullandığım Nuxe Çok Amaçlı Kuru Yağ.Işıltılı yapısından dolayı kış kullanımına pek uygun olmayan bu yağ cilde nem verip parlaklık katmasının yanında bazılarınca ağır bulunan ancak benim çok beğendiğim hoş bir kokuya sahip.Detaylı yazısına başlıktan ulaşabilirsiniz.
Parfüme ve diğer detaylara çok girmeden favoriler yazıma burada son verirken sizin yaz aylarında kullanmayı çok sevdiğiniz ürünleri de okumak isterim.
Sıcak yaz günlerini Eylül ayında da yaşamak dileğiyle...

31 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı olmuş. Ben de böyle birşey hazırlasam mı acaba

    YanıtlaSil
  2. Filiz Hanımcım ortak ne çok ürünümüz varmış :) Catrice pudrayı bulursan bakacağım mutlaka :) Bu arada Loreal paletin açık rengini göz kapağına uygulamak çok iyi fikirmiş, hiç aklıma gelmemişti. Teşekkürler <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınıza göz attığımda bende aynı şeyi düşündüm.Umarım benim deneyimlerim sizin içinde faydalı olur.

      Sil
  3. yazın benim denerdeyse hiç makyajsız geçti :) ama yazdığın bir iki günü alınacaklar listeme ekledim en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz ayları hem sıcakta uğraşmak istemediğimden hemde cildim nefes alamadığından çok az ürün kullanıyorum.Böylece cildim de biraz kendine gelmiş oluyor.En iyisini yapmışız bence...

      Sil
  4. Ne güzel bir derleme olmus ellerinize saglik, eger birkac parca ürün toplayabilirsem bu sekilde bir yazi paylasmak isterim ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Sizin yazınızı da merakla bekliyorum o halde...

      Sil
  5. Ellerinize sağlık, güzel bir yazı hazırlamışsınız.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel ürünler, faydalı bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Filizcim çok ortak favori ürünümüz varmış :)) avene termal su, Klorane saç spreyi, nuxe, sleek palet benim de bu yaz çok kullandığım favori ürünlerimden oldu :)

    YanıtlaSil
  8. Yine çok güzel bir yazı olmuş. Yakın zamanda bende genel bir favoriler yazayım o zaman :)

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş Nuxe Kuru Yağı çok merak ediyorum en yakın zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. Himalaya markasının yüz temizleme köpüğünü bende kullanıyorum cok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş sonbahar için de beklicem bu yazıyı kendi adima😊

    YanıtlaSil
  12. güzel bir yazı olmuş, avene güneş kremi 4 yıldır vazgeçilmezim. <3

    YanıtlaSil
  13. Termal su hic kullanmadim. En kısa zamanda deneyeceğim☺☺☺

    YanıtlaSil
  14. Bazı ürünler bende de var ve severek kullanıyorum...

    YanıtlaSil
  15. Himalaya köpük sevgimiz benzer :) Bitmek üzere bendeki de, Gratis'ten hemen alacağım. Macera aramaya gerek yok, gerçekten çok sevdim! Topicrem'in şu vücut losyonu geçen sene aklımdaydı, tabii ki bu sene unuttum! Poff!! Sleek Solistice paleti ben de severek kullandım bu yaz; ama tüm yazımın favorisi MAC'in Vibe Tribe koleksiyonundaki Yellow Topaz aydınlatıcısıydı. Çok tatlı bir yazı olmuş Filiz, keyifle okudum! Kocaman sevgiler!

    YanıtlaSil
  16. hepsi de çok hoş ve çok güzel anlatmışsınız. himalaya yüz temizleme köpüğünü çok merak etmeye başladım artık :)

    YanıtlaSil
  17. birçoğu benim de favorim, Nuxe, Caudalie, Klorane, Avene neredeyse sürekli aldıklarım. Topicrem'in ışıltılı losyonunu kaçırmışım arada. Malum ışıltı severiz :) ilk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  18. Canım ablam son yazımda seni mime davet ettim, umarım katılırsın ❤

    YanıtlaSil
  19. Hepsi de çok güzel :) Kozmetik çılgınları için iç açıcı fotoğraflar :D

    YanıtlaSil
  20. Zaten kozmetikle pek aram yok orası artık iyice belli oldu da yazın nemlendirici bile ağır geliyor bana....

    YanıtlaSil
  21. çok iyi bir yazı olmuş severek okudum

    YanıtlaSil
  22. çok güzel bir yazı gerçekten tebrikler

    YanıtlaSil
  23. Harika bir yazı olmuş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  24. Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  25. Zevkle okudum yazını ve merakla tabi. Teşekkürler:)
    Yazını okurken Avene termal su dışında başka marka yokmuş gibi yapışıp kalmam
    geldi aklıma. Vardır böyle takılıp kaldığım ürünler. Bu arada Himalaya temizleme köpüğü ile anlaşamadım ben. Markanın maskesi ile gayet yakınız ama köpüğü ile yakınlaşamadım :/

    YanıtlaSil
  26. Ben yazin en çok renkli oje tüketiyorum. Bir de tabii çok güneslendigim için bol bol krem.

    YanıtlaSil
  27. Az ama öz çok güzel ürünler ^.^

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma