14 Haz 2015

Eau Thermale Avene Lansmanında Günesten Korunmanın Önemini UV Kamerayla Öğrendik

Eau Thermale Avène Güneşten Koruma Ürünleri Güneşten korunmanın önemini Ultraviyole (UV) kamerayla anlattı.

Eau Thermale Avène Güneşten Korunma Ürünleri güneşin ciltte oluşturabileceği zararlara ve yüksek UV faktörlü güneş koruyucu kullanmanın önemine dikkat çekmek adına Dermatoloji Uzmanı Dr. E. Pınar Güzel’in katılımıyla 10 Haziran’da bir basın toplantısı düzenledi.
 Pierre Fabre Dermokozmetik Türkiye Genel Müdürü Orhan Koçer, Eau Thermale Avène Ürün Müdürü Simge Ertuncay ve Dermatoloji Uzmanı Dr. E. Pınar Güzel’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda güneşten korunmanın önemi anlatıldı. 
Toplantıda kullanılan özel ultraviyole (UV) kamera çok dikkat çekti. Ultraviyole kamera, UV ışınlarının ciltteki etkisini, deri altında yıllar boyu oluşan lekelenmeleri ve güneş koruyucunun koruma özelliğini, tüm çıplaklığıyla ortaya koyarken, kamerayı deneyimleyen davetlilerde şaşkınlık yarattı. Davetliler hem çok şaşırdılar hem de Dermatoloji Uzmanı Dr. E. Pınar Güzel’den güneşten korunurken neler yapmaları gerektiği konusunda bilgi aldılar.
 Güneşten korunmanın önemi ve UV kamerayla ilgili değerlendirme yapan Pierre Fabre Dermokozmetik Türkiye Genel Müdürü Orhan Koçer, “Biz Eau Thermale Avène Güneşten Korunma Ürünleri ile, yıllardır güneşten korunma konusunda bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Yenilenen formülü ile Avène Güneş Ürünleri ve kampanyalarımız ile tüketicileri bilinçlendirmeyi, güneşten doğru şekilde korunarak güneşle dost olmalarını istiyoruz. Güneş; yanıklar lekelenme, foto yaşlanma gibi estetik ve daha basit zararların yanında maalesef cilt kanserlerine de yol açmaktadır. Bu nedenle tüketicilerin bilinçlenerek güneşin zararlarına karşı kendilerini ve sevdiklerini korumaları bizler için çok önemli. Bu toplantıda kullandığımız özel kamera, UV ışınlarının ciltte yarattığı lekelenmeleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Eğer ultraviyole kamera ile cildinizi incelerseniz gözle görülmeyen koyuluklar dikkatinizi çeker. Güneşin dostunuz olmasını istiyorsanız UV korumalı güneş kremlerini kullanmanız gerekir. Zira bu 2 kameradan izleyeceğiniz gibi güneş kremi sürülen cilt normal gözle bakıldığında normal bir görüntü verirken, ultraviyole kameraya yansıyan görüntüde UV ışınlar güneşten koruyucu tarafından bloke edildiği için simsiyah ”dedi.
  
Dermatoloji Uzmanı Dr. E. Pınar Güzel “güneş ve cildimiz” ile ilgili olarak; “Güneş yeryüzündeki tüm canlılar için yaşam kaynağı. Mutluluk hormonu seratonini, kandaki oksijeni ve dolaşımı arttırması, metabolizmayı hızlandırması ve D vitamini sentezini düzenlemesi bunlardan birkaçı. Bebekler pürüzsüz ve mükemmel bir cilt ile doğarlar fakat yıllar geçtikçe cildimiz güneş ışınlarının neden olduğu bozulmalara maruz kalır.” dedi. Güneşin ''birikici'' zararlı etkisinin çocuklukta başladığını, birikerek belli bir yaştan sonra tahribatının ortaya çıktığını anlattı. “Güneş ışığına direkt olarak uzun süre maruz kalmak, bazı cilt problemlerini ve hatta cilt kanserini bile tetikleyen bir faktör. Bu yüzden güneşe çıkmadan yarım saat önce cildimize uygun, yüksek UV korumalı bir güneş ürünü sürerek güneşe çıkmalıyız” dedi.


Toplantıda Avène Ürün Müdür Simge Ertuncay; Eau Thermale Avène Güneş Koruyucularının, Avrupa ve Amerika kanser dernekleri tarafından tavsiye edilen, sadece 4 adet filtre ve minimum kimyasal ile yüksek koruma sağlayan, silikon içermediği için çevrede kirlilik yaratmayan doğaya saygılı ürünler olduğunu vurguladı.

Vera Yıldız Park’ın büyüleyici İstanbul manzarasında “Güneş sizi nasıl görüyor? Güneşin cildinizde yarattığı tahribatın farkında mısınız? Güneş dostunuz mu?” sorularına yanıtlar bulan davetliler, neşeli yaz müziğinin etkisiyle hoş anlar geçirdiler.

22 yorum:

  1. Avene ürünlerine çok güveniyorum. Güneş kremlerini de kullandım.
    Hem yaşlanma hem sağlık açısından güneşten korunmak çok önemli. Bir kez bile solaryuma girmek, cilt kanserine neden olabiliyormuş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde şimdiye dek kullanıp memnun kalmadığım ürünü yok gibi.Spreyli güneş kremi adeta vazgeçilmezim.
      Solaryuma gelince hiç o denli bir bronzluk merağım hiç olmadı ama o bronz renk için vücuda verilen UV yoğunluğunu tahmin edip bu denli zararlı olmasına hiç şaşırmadım...

      Sil
  2. Ne kadar güzel bir ürünmüş. Avene'nin termal suyunu severek kullanıyorum, bu lansman yazınız da çok faydalı oldu teşekkürler emeğinize sağlık :)
    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına çok sevindim.Termal su benimde her daim elimin altında. Sevgiler :))

      Sil
  3. Güneşten korunmak çok önemli gerçekten.. Bunu canlı canlı test etme fırsatı bulmuşsunuz... Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşten korunmanın önemini bir kez daha hatırlarken,güneş kreminin bariyer etkisini görmek oldukça etkileyiciydi gerçekten...

      Sil
  4. Yaz kış güneş koruyucu kullanmadan çıkmam, bu postun bana tekrardan çok iyi bir şey yaptığımı hatırlattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli koruyucu kullanmak çok iyi bir adım.Herkesin edinemediği bu alışkanlığın için seni tebrik ederim. :))

      Sil
  5. wow amazing
    http://melodyjacob1.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Yaz geldiği için artık güneş kremi kullanma zamanı hiç ihmale gelmiyor bir yandan lekeler artıyor bir yandan cildimiz zarar görüyor verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Aslında yaz kış sürekli kullanmak lazım ama bunu yapamıyorsak en azından yaz mevsimini korumasız geçirmemeliyiz :))

      Sil
  7. hiç kullanmadığım bir ürün. bu yıl aldım, daha sonrası için aklımda bulunsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende geçen yıl kullanmaya başladım.Bundan sonra sürekli birlikteyiz gibi görünüyor.Sizinde mutlaka aklınızda olsun :)

      Sil
  8. Off fotolor çok çarpıcı, solaryuma girenlerin vay haline :( Bilgilendirme için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. ultraviole görüntüleri çok güzel yakalamışsın canım.. resmimiz de süper :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UV görüntüler bana ait değil canım,çekenin ellerine sağlık.Bizler için büyük farkındalık yarattılar.Bizim fotoğrafa ise bende bayıldım :)

      Sil
  10. Hep denemek istediğim bir marka olmuştur. Bu sene deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir etkinlik ve çok faydalı bilgiler anlatmışsınız güneşin zararlarından yeterince korunmak için doğru bilgi ve doğru ürün ihtiyacımızı avene çözüyor.:) sevgilerimle

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma