7 Haz 2014

Naturel Makyaj Nasıl Yapılır?

Naturel makyaj nasıl yapılır, Naturel makyaj ürünlerinin farkı nedir?

 Makyajın diğer adı naturel olmalıdır.  Naturel makyaj doğallığı ön plana çıkararak, güzel olan yanları ortaya çıkarmaktır. Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin natural makyajlı bayanları daha güzel bulduğu ortaya çıkmıştır. Doğal makyajda pürüzsüz bir ten , fondöten yokmuş gibi cilt görüntüsü olmalıdır. 
Natural makyaj için basit teknikler;
Doğal makyajda yüzde kızarıklık ve akneleri kapatmak için CC kremi fondötenden önce uygulayın.Aknelerin üzerine concealeri direkt uygulayıp,daha sonra fondöteni sürün.



Gölgelendirme ve hatları çıkarmak için krem bazlı koyu patakrem veya pudra ürünleri tercih edin. Gölgelendirme tekniği ayrıntıları için makyajx.com 'u ziyaret edebilirsiniz. Öne çıkarmak istediğiniz bölgeleri aydınlatarak belirginleştirin. Ve makyaj sabitleyici sprey ile ten makyajınızı yüzünüze oturtun. 
Allığınızı yoğun kıvamlı terracottalardan seçmemeye özen gösterin. Pırıltı ve ışıltı sizi doğallıktan uzaklaştıracaktır. Allık sürerken şeftali pembe tonları uygulayabilirsiniz. Göz kapağınıza far sürmeyin. Kirpik diplerine kahve tonlarında veya siyah tonlarına kalem uygulayıp doğal durması için hafif dağıtın. Kalemi sürerken fazla kaçırmayın. Kirpiklerde maskarayı uygularken tek seferde ve topaklanmamasına dikkat edin. Kaşlarda yoğun koyu siyah tonları tercih etmeyin.Kaşları sadece kaş jölesi ile yönlendirin. Ruj olarak lip  glosları tercih edebilirsiniz. 
 Mineralli ürünler yüzdeki yağ oranını dengelediğinden mineral içerikli ten ürünlerini tercih edin.Mineral içerikli ürünler makyajınızın doğal görünümünü destekleyecektir.

2 yorum:

  1. Güzel bir anlatim olmus, benimde en cok sevdigim makyaj dogal makyaj, her kadinada yakisiyor zaten :)

    YanıtlaSil
  2. gölgelendirmeyi öğrenmem gerek, çok güzel anlatmışsınız :)
    www.atolyenott.blogspot.com

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma