2 Eki 2013

CRYSTAL ESSENCE ROLL- ON DEODORANT

Crystal Essence ter kokusunu önlemeyi vaat eden mineral bir deodorant.Bazı bloglarda olumlu yazılarını okuyunca çok merak ederek aldım.
Doğal mineral tuzlar içeren deodorantlardan Papatya ve Yeşil çay kokulu olan çeşidi seçtim ve hafif kokusunu çok beğendim.
Uygulanan bölgede çabuk kuruyor,yapışkan his bırakmıyor.Uygulama bilyesi bir sonraki uygulamaya kadar kuruyup çok rahat dönmesede ambalajı biraz sıkarak istediğim miktarda ürünü alabiliyorum.


Crystal Deodorant paraben içermeyip,hayvanlar üstünde test edilmiyor.
Kimyasallar hakkındaki bilgim sınırlı olduğundan içindeki Potassium Alum nedir merak edip nette küçük bir araştırma yaptım ve Doğaldeodorant.com adresinde şu bilgiye ulaştım ve doğru olmasını umuyorum.

Doğal bir mineral olarak Crystal Deodorant nedir?
Mineral tuzlar içtiğimiz suda, yediğimiz yemeklerde ve soluduğumuz havada mevcuttur. Doğal bir mineral olarak Crystal Deodorantı oluşturan Alum aslında oksijen ve silisyumdan sonra doğada en çok bulunan element olup zamanın başlangıcından beri evrenin temel yapı taşlarını oluşturmuştur. Alum bazlı deodorantlar temel olarak Amonyum Alum ve Potasyum Alum Deodorantlar olarak ikiye ayrılır. Bu deodorantların ortak özellikleri vücut tarafından absorbe edilmeyen ve kana karışamayan molekül yapıları ile koku giderici olarak en etkin doğal çözüm olmalarıdır. Bu doğal yapısı ile Alum kanserojen etkili diğer deodorantlarla temel farklılıklara sahiptir. En önemli farkları Alüminyum klor hidrat ve alüminyum zirkonyum gibi zararlı alüminyumların hiçbirisini muhteva etmemesidir. Crystal Deodorant aslında doğada mineral tuz olarak bulunan Potasyum Alumdur.


Asıl işlevi olan ter kokusunu önlemeye gelince sıcak ya da hareketli geçen günlerde  ihtiyacımı tam olarak karşıladığını söyleyemeyeceğim.Kış ayları için ise  temiz içeriği sebebiyle tercih edilebilecek bir ürün olabilir.
Özetle benim için biraz hayal kırıklığı bir ürün oldu.İyi performans beklentisiyle aldım ama umduğumu bulamadım.

Aynı markanın stik şeklinde su ile ıslatılıp kullanılan bir ürünüde var.Onu da deneyip kısa zamanda yazısını hazırlamayı planlıyorum.

Siz Crystal deodorantları denediniz mi,bu ürünler hakkında neler düşünüyorsunuz ?

12 yorum:

  1. Cnm ben denemedim ama yves rocher'in organik parabensiz roll-on'unu aldim fena degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yves Rocher Roll-on gerçekten fena değildi.Hatta bir kaç gün önce tekrar aldım :)

      Sil
  2. ya bende o stick olandan var ama pek bayıldığım söylenemez.önerir misin bunu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stick olanı indirimde almıştım ama deneme fırsatı bulamadım henüz. Ben bu ürünü çok kurtarıcı bir ürün olarak göremedim ne yazıkki. Çok kişi beğenmişti oysa :(

      Sil
  3. Ben sebamed kullaniyorm onun icndede aluminyum veya.paraben yok ve en sicak gunlerde bile ihtiyacimi karsiladi tavsiye ederim denemediysen canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Sebamed aklımda olsun. Stoğum erisin bakarım hemen :)

      Sil
  4. Canım bende mimin var :) bakarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  5. su ile ıslatılarak kullanılanı uzun süredir kullanıyorum ve çok memnunum, başlarda bunun çıkmasını bekledim hep, su ile ıslatma zahmeti olmasın diye, çıkınca da hemen almıştım ama kesinlikle ıslatılanın yanından dahi geçemez. ben hiç memnun değilim öle bir köşede duruyor ıslatılan bittikçe yeniliyorum, memnun olanlar varmış ama ben kesinlikle önermiyorum bu arkadaşı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miskin Kedi ; Su ile ıslatılanı bende almıştım ama deneyememiştim bir türlü.Bu deodorantı gün içinde sık sık kullanıp bitirmeyi planlıyorum.Sonra diğerini deneyebilirim :)

      Sil
  6. Çok terlemeyen biri olarak kışın bir şans verebilirim buna, gerçi hala su ile ıslatılanını aldım ama kullanmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde aşırı terlemem yoktur ama çok uyuşamadık yinede.Alışmış vücut illede alüminyum istiyor :P
      Sen yinede bir dene bakalım.Seveni de çok çünkü :)

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma