21 Kas 2019

Ütü Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ev işleri arasında en önemlilerinden sayılan ütü bazı püf noktalarla oldukça kolay bir hale gelir. Ütü yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları göz önünde bulundurmak işinizi daha kısa süre içerisinde bitirmenize yardımcı olur. Buna yönelik her sezon birbirinden farklı özelliklere sahip yüzlerce ütü modeli dizayn edilir. Modellerin tasarımında teknolojinin bütün yeniliklerinin yansıtılması kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplar. Siz de doğru yöntemler ve doğru ütü tercihiyle bu zorlu işin üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Su Püskürtme Düğmesiyle Kırışıklıklardan Kurtulun

Çamaşırlarınızı ütülerken kumaşı su püskürtme yardımıyla nemlendirerek daha kolay ütüleyebilirsiniz. Üstelik bu işlemle istediğiniz düz görünümü de elde edebilirsiniz. Ütü işlemine başlamadan önce giysilerinizi kumaş tiplerine göre ayırmanız tavsiye edilir. Her kumaş tipine uygulanan sıcaklık derecesi farklı olduğu için sık sık kademe düşürmek işinizi zorlaştırabilir. Tefal ütü modellerini kullanarak çamaşırlarınızı istediğiniz sıcaklıklarda ütüleyebilirsiniz. Ütünün üst kısmında yer alan sıcaklık düğmesinden kullanarak istediğiniz sıcaklığı seçebilirsiniz. Modellerin geniş su hazneleri sayesinde tek seferde dolum yaparak çok sayıda çamaşır ütüleme şansınız bulunur. Dairesel hareketlerden ziyade keskin çizgilerle ütü yaptığınız zaman kırışıklıklar daha kısa süre içerisinde açılır. Arzum ütü modelleri tamamen ergonomik tasarımlara sahip olarak dizayn edildiği için en keskin hareketleri dahi oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sivri uç kısmı küçük detayları ütülerken kullanıcılara büyük kolaylık sağlar. İpek ya da saten gibi hassas kumaşları ütülerken üstüne bir bez koyarak parlamasını engelleyebilirsiniz.

Buhar Yardımıyla Ütü Yapmak Çok Kolay

Buharlı ütü modelleri en kırışık çamaşırlarda dahi istediğiniz dümdüz görünümü kısa sürede elde etmenizi sağlar. Philips Azur buharlı ütü serisi bu noktada en sık tercih edilen çeşitler arasında yer alır. Kolay kullanımı ve çabuk ısınan tasarımıyla ütü işleminin rahat yapılmasına olanak tanır. Ayrıca bu modeller hafif yapısı sayesinde taşınabilirlik açısından da oldukça kullanışlıdır. Pile ya da pens gibi detayların bulunduğu kıyafetleri ütülerken buhar verebilirsiniz. Önce iç kısımdan daha sonra da dış kısımdan ütülemeniz pürüzsüzlüğün uzun süre kalıcı olması açısından büyük önem arz eder. Ütülerin çizilmeye karşı dayanıklılık sergileyen özel tabanlarıyla kırışık çamaşırları kısa sürede açabilirsiniz. Buharlı ütü fiyatları modellerin özelliklerine ve görünümlerine göre farklılık gösterebilir.

Seramik Tabanlarla Kıyafetleriniz Yumuşacık

Ütü yaparken sıkça şikayet edilen damlama sorunu yeni model ütülerle çözümlenir. Antidrip özelliklerine sahip olan seramik tabanlı ütü modelleri şık görünümleriyle de beğeni toplar. Farklı renk ve tip seçenekleri bulunan Arnica seramik tabanlı ütü çeşitleri her dönem yoğun ilgi görür. 360 dereceye kadar dönebilen özel tasarım kablo tutucuları kıyafetlerin en uç köşelerine dahi rahat ulaşmanızı sağlar. Güçlü buhar ayarı sayesinde tek püskürtmeyle bütün kırışıklardan kurtulmanıza yardımcı olur. Ütü fiyatları ısıtma gücü ve ek özelliklere göre değişkenlik gösterir.

Kazanlı Ütü Modelleriyle Çamaşırlarda Bambaşka Bir Boyuta Geçin

Ütü yaparken mükemmel sonuçlar elde edebilmek için son dönemlerde kazanlı ütü modelleri sıkça tercih edilir. Philips yüksek kazan teknolojisine sahip model seçenekleriyle ütü yapmak çok daha kolay bir hal alır. Kumaşa nüfus eden basınçlı buhar sistemi çamaşırlarınızı daha kısa süre içerisinde ütülemenizi sağlar. Özellikle kalın kumaşları ütülerken yoğun buhar gücüne sahip olan modelleri tercih etmeniz önerilir. Kireç toplayıcı sistemleri çamaşırlarda oluşan kireç ve damla lekelerini önüne geçer. Teknosa ütü modellerine en avantajlı şekilde sahip olmanızı sağlar.

İşinizi Kolaylaştıracak En Yeni Ütüler Teknosa.com’da

Güvenli ödeme seçeneklerinden faydalanarak en yeni ütü modellerine Teknosa.com ve Teknosa mağazaları aracılığıyla sahip olabilirsiniz. Üstelik hızlı kargo gibi ekstra avantajlarla istediğiniz modele kısa süre içerisinde kavuşabilirsiniz. Ürünleri sayfa üzerinden detaylı olarak inceleyerek tercihlerinizi yapabilirsiniz. Siz de evde işlerinizi kolaylaştıracak bir ütü arıyorsanız hemen Teknosa mağazalarını ya da Teknosa.com’u ziyaret edebilirsiniz. 

4 yorum:

  1. Ütü yapmayı severim fakat bazı noktaları kaçırmışım hep
    pratik bilgiler için editöre teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. Ben de Philips ütü kullanıyorum çok memnunum. Tabi yeni modelleri çok daha güzeldir.

    YanıtlaSil
  3. Ütü yaparken dikjat edilmesi gerekenlerle ilgili çok faydalı bilgiler ol😊

    YanıtlaSil
  4. Benim gibi beceremeyenler için harika pratik bilgiler :)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma