7 Kas 2019

THE BALM NUDE BEACH FAR PALETİ YORUMLARIM

The Balm markasının ikonik ürünlerinden biri olan Nude serisi, ailesinin üçüncü ferdi olan Balm Beach Far Paleti ile büyümeye devam ediyor. Her ne kadar yazlık bir palet olarak lanse edilip ismi Beach olarak anılsa da içerdiği renklere baktığımda bu paletin tüm mevsimlerde kullanılabilecek bir palet olduğunu, hatta yaz geçip sonbahar geldiğinde doreleri ve kızılları ile daha bir baş tacı olabileceğini düşünüyorum.
The Balm Nude Beach Far Paleti Kullananlar
 İlk çıkan ve 2013 yılında sayfamda yer verdiğim Nude Tude Far Paleti toprak tonlarından oluşurken,ikinci palet olan Nude Dude Far Paleti pembe severlere göreydi ve benim gönlümü fethetmişti.Son palet olan Nude Beach ise kızıl,kahve,dore tonlarının harmanından oluşuyor ve içerdiği birkaç farın yapısal özelliği ile de diğerlerinden bir adım öne çıkıyor.

Paleti ilk elime aldığımda bazı renkler önceki paletlerde de vardı diyerek Buff, Bright ve Brainiac renklerini gözüme kestirmiştim.Farları denediğim zaman önceliklerim tamamen değişti ve bu paletin tahminimden daha güzel bir palet olduğunu farkettim.
The Balm Nude Beach Far Paleti Kullananlar

Mat ve sedefli yapıdaki farlar yapı olarak klasik The Balm kalitesinde.Pek çoğunun yapısı yumuşacık ve rahatsız edici tozutma sorunları yok.Pek çoğu tek seferde rengini rahatça veriyorlar.

The Balm Nude Beach Far Paleti Kullananlar

Paletin en sorunlu rengi ilk gördüğümde bayıldığım Buff rengi.Rengini vermede bir miktar zorlandığı gibi ikinci kez kullanışımda taşlaşmaya başladı.Fırçayla alınıp uygulandığında bir şekilde sonuç alınıyor ama beklediğim sonuç bu değil.


Paletin en koyu renkleri olan Brave ve Brazen swatchlarda pigmentsizmiş gibi durmalarına rağmen bu kadar koyu bir renk için bence tam kıvamındalar.Örneğin Nude Tude paletin sonunda bulunan koyu renkler aşırı pigmentasyonlarıyla benim kullanmaktan çoğu zaman çekindiğim ürünler olmuşlardı.Bu paletin koyu renkleri fırça yardımıyla kolayca alınıp dağıtılabiliyorlar.

Palette iki tane de efsane far var.Built ve Breathtaking adlı bu farların yapıları ekstra yumuşak,pigmentasyonları olağanüstü.Açıkça söylemek gerekirse daha önce kullandığım farlarda böyle bir yapı hatırlamıyorum.Color Pop farları deneme fırsatım olmadı.Kullananlar daha doğru karar vereceklerdir ancak bu iki farın renk verişlerini o farların görsellerine benzettim.




Sırasıyla renklere göz atacak olursak;

Brilliant : Baz renk olarak kullanıp göz kapağı rengini eşitlemek,kaş altını aydınlatmak için kullanılabilecek mat yapılı bej tonu.

Babe: Gold yansımaları bulunan ancak uygulandığında fildişi görünen sedefli bir renk.Pigmentasyonu başarılı olduğu gibi yapısı yumuşacık.

Buff: Rengi nerede görsem alabileceğim bir ton olmasına rağmen yukarıda da bahsettiğim gibi etkisini zayıf buldum.

Bright :Mat yapılı,orta yumuşaklıkta gül kurusu tonu.Rengini ilk görüşte beğendiklerimden...

Brainiac :Metalik yapılı kızıl pembe tonuyla ilk dikkatimi çeken renklerden.

Brave :İnce ışıltılı mürdüm tonu.Bence olmazsa olmaz renklerden değil ancak pembelerle birlikte kullanılarak uygun kombinler yapılabilir.

Built : Yumuşacık ve yüksek pigmentasyonlu harika bir dore.

Bold : Doğal tonda makyajların vazgeçilmezi olan nude kahve tonu.Bu rengi ne zaman görsem püsküllü kovboy giysileri ile şapkaları gözümde canlanıyor nedense ..

Bodacious :Bol pigmentli harika bir kızıl.

Breathtaking :Paletin en pigmentli renklerinden yoğun metalik etki veren bir bronz tonu.

Bootylicious : Bir önce bahsettiğim Breathtaking kadar yumuşak olmasada onunla hemen hemen aynı sonucu veren metalik kızıl kahve.

Brazen :Paletin ve bu yazının son farı olan Brazen klasik mat kahverengi.


The Balm Nude Beach Far Paleti bazsız da uygulanabilecek her mevsime uygun renkleri,mat ve metalik far seçeneğini bir arada bulundurması ile oldukça kullanışlı bulduğum bir palet oldu.Fiyatı indirimsiz olarak 120 TL'ye satılan bu palet bu fiyatı bile karşılar nitelikteyken indirim dönemlerinin vazgeçilmezi olabilir.
Alışverişiniz esnasında bu yazımı hatırlayıp palete göz atmanız dileğiyle...




Tasarım:Sawako Kuronuma