3 May 2018

MICROBLADING TEKNİĞİ İLE KAŞ TASARIMI DENEYİMİ

Doksanların ince kaş modası,yanlış kaş alma teknikleri,kullanılan kaş kalemleri derken kaşlarımın yapısı iyice bozulup yer ter boşluklar oluşmuştu.Özellikle alt hatta düzgün bir kaş sıram yoktu ve bu durum beni her gün kaş makyajı yapmak zorunda bırakıyordu.
Bir süre kaş makyajı yaptıktan sonra bu görüntüye alışıyor diğer görüntünüzü kendiniz bile yadırgıyorsunuz.Bu da bir kısır döngü yaratıp zamanla kaş makyajı yapamadan dışarı çıkamamaya yaptıkça da (zayıf olan ) kaşlarınızın iyice zarar görüp daha can sıkıcı olmalarına neden oluyor.

Son birkaç yıldır kaş yaptıran arkadaşlarımın değişimlerini gözlemliyor ancak bir türlü cesaret edip kendim için harekete geçemiyordum.
Yılbaşı öncesinde Nihal'in etkinliğinde sevgili Gökçe bizi Esaderm ile tanıştırmıştı.O günden sonra Solmaz hanım'ın hesabını takip edip yaptığı çalışmaları inceledim.Bir kaç ay sonra da kendi kaşlarımı yaptırmaya karar verip bir randevu aldım.

Güzellik ve bakım uygulamaları ile pek çok bilgiye sahip olan ben bile kaş tasarımı hakkında pek bir şey bilmediğimi farkettim.Öncelikle farklı uygulamalar,yaptıran kişilerce aynı isimlerle anlatılıyor.Bu da kafa karışıklığına yol açıyor.
Örneğin ben kaşlarımda doğal bir görünüm olan kıl tekniğini isterken kimi merkezler bana dövme gibi duran ve yoğun bir görünüme sahip olan kaş konturu görselleri attılar.Ya da ben yaptırdım memnun kalmadım diyenler aslında kıl tekniği değil kontur uygulaması yaptırmışlar.Sonunda da doğal olmayan görünümlerle karşılaşmışlar.

Ben yaptırdığım uygulama sonrası kaşlarında doğal bir görünüm isteyenlere kıl tekniği ile mikroblading uygulamasını tavsiye edeceğim.Böylece kaşlarınızda uzaktan bakıldığında kendi kaşlarınız gibi görünen çizik çizik bir görünüm yakalayacaksınız.

Kaşlarıma uygulama yaptırmadan önce sadece görsellere bakmıştım.Konu ile  ilgili tek kelime yazı okumadım.Bu sebeple bu deneyim benim için bir ''Yaşayarak Öğrenme'' deneyimi olacak.Kaşlarımın zaman içinde geldiği durumu da yine bu yazıyı güncelleyerek paylaşacağım.
İŞLEM SÜRECİ

Uygulama için merkeze gittiğimde önce kaşlarıma uyuşturucu bir krem sürüldü ve bu kremle 40 dakika kadar beklemem istendi.Bu kremin uygulanması acaba acıyacak mı,krem sürülmese demek ki çok acıyacak gibi düşüncelerin aklımda uçuşmasına neden oldu.
40 dakika sonunda yüzümde gerekli ölçümlerle altın oran denen hesaplama yapıldı ve yeni kaş şeklime önce kalemle çizilerek karar verildi.

İstenen şekle karar verildikten sonraki aşama kaşlarınızda iğne başlıklı bir kalem ile kesikler oluşturup bu kesiklerin kök boyalarla renklendirilmesi oluyor.
İşlem sırasında bir miktar acı ve hapşırma isteği oluyor.Bittiğinde ise belli belirsiz bir sızı ile merkezden ayrılıyorsunuz.
Kaşlarımın yapıldığı gün nerede bir ayna görsem kendime baktım.Yeni kaş şeklimi oldukça doğal bularak memnun oldum.

Ertesi gün yataktan kalktığımda ise beni bir sürpriz bekliyordu.Simsiyah Recep İvedik kaşları!

İşlemin ertesi günü kaşların çizilen bölgelerinde koyu renkli kabuklar oluşuyor.Üç gün boyunca su da değdirilmediğinden ilk günler renk açısından biraz zorlayıcı olabiliyor.İlk yıkama sonrası kabuklar kendiliğinden kalkmaya başlıyor ve kaşlar doğal bir görünüme kavuşuyor.
Bu aşamada kabukları kaldırmamak 10 gün boyunca kaşları vazelin ile nemlendirmek gerekiyor.

Ben ilk uygulama sonrası 15 gün sonrası için rötuş randevusu alarak merkezden ayrılmıştım.Rötuş uygulaması ile tutmayan yerler tamamlanıp bir önceki işlemin daha kalıcı olması sağlanıyormuş.
Çeşitli nedenlerden dolayı ikinci seansıma gitmem bir ayı buldu.Bu bir ay içinde de bazı bölgelerde renk zayıflaması ve silinme oluştu.

Rötuş gününde ilk işlem daha basit haliyle tekrarlandı.İlk kaş tasarımım sonrasında kısa bulduğum kuyruk kısımları uzatıldı.
Şimdi size bu yazıyı yazarken rötuş uygulamasının kabuklarını atmış durumdayım.Sadece bir iki yerde boşluklarım var ve uygulamayı takip eden birinci ayda gidip Solmaz hanım'a tekrar görüneceğim.
Bundan sonraki aşama ise rahat bir yaz tatili geçirmek ve kaşlarımın yeni haliyle en az bir sekiz ay geçirmek olacak.

Mikroblading işlemi derinin üst katmanına yapılan bir uygulama olduğu için cildin yenilenme süreci ile birlikte kendi kendine yok olabilen bir uygulama.Bu sebeple 8-12 ay sonra tekrarlatmak ya da memnun kalmadım tekrar yaptırmayacağım deme şansınız var.
Ben şimdiki halinden çok memnunum. Kullanım süresi olarak beni üzmezse bütçemi ayarlayıp tekrar yaptırabilirim.

İşlem 900 liraya yapılıyor.Esaderm şu ara kampanya yapmış ve 750 lira karşılığında yepyeni kaşlara sahip olabiliyorsunuz.
Yaptığı çalışmaları buradan görebilirsiniz.


Süreci merak edip kaşlarının son durumunu merak ediyorum diyenler yazı güncellemelerini takip edebilirler.
Benim kaşlarımı beğenip Solmaz hanım'a giderseniz bu yazının hatrına selamımı iletmeyi unutmayın olur mu?


Solmaz TANRIVERDİ
Esaderm Güzellik ve Estetik Merkezi
Abide-i Hürriyet Caddesi,Divansaray Apt.No:136
Şişli-İstanbul
02122320583
05071249105

11 yorum:

  1. Esaderm'de ki ilgiden ve çalışan bilgisinden çok memnun kalmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle İlke.Kendimi iyi hissettiğim nadir yerlerden biri.Solmaz hanım çok samimi çok sıcak ;)

      Sil
  2. ben ilk gördüğümde de çok beğenmiştim canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim canım.İlk günkü gibi kalmıyor zaman içinde değişiyor ama son hali de çok güzel ;)

      Sil
  3. ben senin kaşalrının son halini çok beğenmiştim Fiizcim gerçekten büyük kolaylık.. ben hayatımda kaş aldırmağım için şimdi aldırıp riske girmeyi hiç istemiyorum.. güle güle kullan umarım etkisi uzun sürer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen gördükten sonra rötuş uygulaması yapıldı canım.Bakalım son halini beğenecek misin ;)

      Sil
  4. Nihal,Gökçe ve son olarak sen Filiz, beni de cesaretlendiriyorsunuz..İşlem öncesi bilgi sahibi olmak gerçekten kafadaki bir çok soruya cevap oluyor..Ben çok beğendim ve doğal buldum ..

    YanıtlaSil
  5. Ben başarılı buldum. Zaten kaşları olan bir kişi için microblading uygun bir seçenek. Benim gibi tam kaşsızlar için ve daha önce işlem görmüş kaşlar için uygun değil maalesef. Birde microbladingin bazı kişilerde (benim gibi) tutmadığını da hesaba katmak gerekiyor. Biraz şans işi ve sende şanslı olanlardansın. Gerçekte de gördüm ve çok beğendim. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  6. harikaymış en az 8 ay süren rahatlık, çok güzel bir yöntem :)

    YanıtlaSil
  7. Canım çok beğendim,çok doğal olmuş ve sana da inanılmaz yakışmış :)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma