23 Mar 2017

ÇOK KURU VE ATOPİK CİLTLER İÇİN BIODERMA ATODERM NEMLENDİRİCİ

Çocukluk döneminden beri alerji ve atopiyle mücadele etmiş,yıllar sonra aynı sorunları kızlarımda da yaşamış biri olarak bugünkü yazımda Çok kuru ve Atopik Ciltler için uygun olan bir cilt bakım ürününden Bioderma Atoderm Krem'den bahsetmek istiyorum.

Alerji öyküsü bulunan ya da kuruluğa bağlı atopi yaşayanlar döküntülü bölgelerin ne kadar kaşıntılı ve rahatsız edici olduğunu bilirler.Bu bölgeleri nemli tutmak,tüylü ve vücudu saran sıkı giysilerden uzak durmak,özellikle yaz mevsiminde terleyen cildi temiz tutmak sorunun biraz daha hafiflemesini sağlar.

Biz ağır ve inatçı durumlarda  doktorumuzun önerdiği kortizonlu kremleri zaman zaman kullanmak zorunda kalsakta tablo hafifler hafiflemez dermokozmotik kremlere geçiş yaptık.Bu kremler organik kremler kadar temiz içerikli değiller ancak piyasada satılan kozmetik kremlere göre daha güvenilir ürünler.O dönemde kullandığımız kremlerden bir tanesi de Bioderma Atoderm Krem'di ve şu ara tekrar kullanmaya başladığım bu kremin bize epeyce faydası dokunmuştu.
Kuru veya çok kuru cilde sahip olan yetişkin,çocuk ve bebekler için nemlendirici,dış etkenlerden koruyucu bakım kremi yağsız ve parfümsüz formülüyle cildi etkin şekilde nemlendiriyor.

Alerjik şikayetler yaş ile birlikte hafiflediğinden ben ve büyük kızım alerjimin cilt ile ilgili kısmından kurtulduk.Evin küçüğünün mevsimle beraber artış gösteren el -ayak bilekleri,diz arkaları ve boyun altı bölgesindeki egzamamsı oluşumlar için bu kremi günde bir kez kullanıyoruz.Ürünü kullanıp diğer alerjik faktörleri de minimuma indirdiğimizde şikayetlerimiz epeyce azalıp neredeyse tamamen geçme durumuna geliyor.

Bunun yanında kendim her ne kadar parfümlü ürünlerle güzel kokmayı tercih etsemde yoğun kuruluk yaşadığım kol ve bacaklarımı  etkin nemlendirmek istediğim zamanlarda ya da tahriş sorunu yaşadığımda bu kremi kullanıyorum.

Paraben içermeyen krem özellikle banyo sonrası kullanıldığında nemlendirme seviyesi maksimuma çıkıyor.Bu sebeple banyo sonrası uygulama yapmanız kremden daha da iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.


AQUA/WATER/EAU, MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, CETEARYL ISONONANOATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, MYRETH-3 MYRISTATE, STEARETH-21, TOCOPHERYL ACETATE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, TRIETHANOLAMINE, CETYL ALCOHOL, PALMITIC ACID, STEARIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN, SODIUM HYDROXIDE. [BI475]


Yakın zamanda Atopi ve aşırı kuruluk sorunu için kullandığım diğer ürünlerdende bahsediyor olacağım.
Siz yoğun kurulukla baş etmek için hangi ürünleri kullanıyorsunuz?


16 yorum:

  1. benim de çok güvendiğim bir marka olduğu için aynı şekilde cilt kuruluğum için dönem dönem kullanıyorum, güzel bir nemlendirici :)

    YanıtlaSil
  2. Filizcim minnoşa geçmiş olsun umarım o da yaş ile beraber atlatacaktır bu sorunu.. benim cildim hiç o kadar rahatsızlık seviyesinde kurumadı ama oğlumun sivilce sorunu var biliyorsun roacutane kullanacak ve ben de kremi o zaman kullanırım diye düşündüm umarım faydası olur.. sevgiler :-))

    YanıtlaSil
  3. Yeğenimde böyle bir sorun var kesinlikle önereceğim bu ürünü kendisine teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  4. Böyle bir cilt sorunum yok ama olanlar için değerlendirilebilecek bir paylaşım olmuş..

    YanıtlaSil
  5. Kızımla bende alerjik deri reaksiyonlarından musdaripiz. Dönüşümlü olarak, Bioderma, Ducray, nemlendirici olarak da aynı nemlendirici, Excipial ve Ceradolin den memnunuz......

    YanıtlaSil
  6. Benim minik kuzumda da var aynı alerji ve hassasiyet. Doktoru Bioderma ve Muslera'yı önermişti, bu 2 markayı kullanıyor annesi.

    YanıtlaSil
  7. bu kremi eşimde kullanmıştı çok bereketliydi ve bitmek bilmiyordu :D

    YanıtlaSil
  8. Bu kremi zaman zaman ben de kullanıyorum ve egzamadan koruduğuna inanıyorum. Güle güle kullanın Filiz'cim, umarım minnoş da büyüdükçe bu derdi hafifler. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir ürün. Kisin bazen ellerim çok kuruyup çatlardi bu sorunuma neutrogena kremleri iyi geldi buna da bakayim.

    YanıtlaSil
  10. Bu kremi Çınar'da kullanmıştım ve onun atopik cildine çok iyi gelmişti. Bioderma'nın Atoderm serisini genel olarak başarılı buluyorum zaten. Güle güle kullan Filiz'cim, sevgiler!

    YanıtlaSil
  11. Cildim kama olduğundan pek sık yaşamıyorum ama kış döneminde yoğun nemlendirici ürünler tercihim :)

    YanıtlaSil
  12. bu sorunu yaşayanlar için güzel bir ürüne benziyor :)

    YanıtlaSil
  13. Öykü ilk yılında cildinde çok problem yaşadık atopik dendi ve kullanmadığım marka kalmadı. Bioderma da onlardan biri, hala da kullanıyorum. Çok güveniyorum Bioderma markasına...

    YanıtlaSil
  14. Bioderma ürünlerine ben de çok güveniyorum ve birçok farklı ürünleri mevcut dolabımda.

    YanıtlaSil
  15. Canım benimde güvenle kullandıüım markalardan bioderma hem çocuklarda hem kendimdde. Sende iyi günlerde kullan :) sevgilerimle.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma