23 Ağu 2016

URİAGE EAU THERMALE// TERMAL SU DENEYİMİ

Şifa kaynağı olarak bilinen termal sular son yıllarda tek başına şişelenmiş olarak ya da pek çok cilt bakım ürününün içinde yer alarak karşımıza çıkıyorlar.
Yıllar önce ilk termal su deneyimini tatil sırasında güneşten etkilenmiş yüzümü ve vücudumu ferahlatmak için kullanarak yaşamış sonrasında bir süre daha sadece sıcak havalarda kullanmaya devam etmiştim.
Sonraları makyaj öncesi ve sonrası derken her mevsime yayılan termal su kullanımım farklı markaları deneyimleyerek çeşitlendi.

Geçtiğimiz bahar aylarında Gülşah'ın davetiyle katıldığım Bursa Blogger Şenliği'nde Uriage markasının yetkilileriyle tanışma fırsatı bulmuş ve Uriage Termal Su Sprey hakkında detaylıca bilgi edinmiştim.O günden sonra sıkça kullandığım bu termal su sprey bugünkü yazımın konusu olacak.
Uriage Eau Thermale Sprey

150ml'lik oldukça bereketli bir ambalajda olan Uriage Eau Thermale / Termal Su pek çok üründe termal suyun gücünden yararlan Fransızlara ait bir ürün.
  • Hücre bütünlüğünü koruyan,uygulandığı bölgedeki hücrelerin boyutunda herhangi bir değişikliğe yol açmayan İZOTONİK özellikli bu termal su cildi yatıştırma ve nemlendirme amacıyla kullanılıyor.
  • İzotonik özelliği kanıtlanmış termal su fizyolojik PH 'ta olup cidi yumuşatıp nemlendirirken mukozalara zarar vermiyor.
  • Antienflamatuvar etkiye sahip olan suyun hafif yanıkların verdiği rahatsızlık hissini ve sinek ısırmalarına bağlı kaşıntıyı hafiflettiğini gözlemledim.
  • Mineral tuzlar açısından oldukça zengin olan içeriğiyle cildi rahatlatırken yaşlanmaya sebep olan serbest radikallere karşı da koruma sağlıyor.
  • Cilt bakım rutini ve duş sonrasında uyguladığımda cildimin gerginliğini alarak nem kazanmasını sağlayan bu sprey aynı zamanda makyaj öncesi ve sonrasında kullanıldığında da nemli formülün etkisiyle bir miktar makyaj tutma  özelliği gösteriyor.
Uriage Eau Thermale Spray

Erkeklerin traş sonrasında tahriş olmuş ciltlerinde,bebeklerin bez bölgelerinde kullanılabilen bu sprey aynı zamanda spor esnasında ferahlamak  ve yaralanmalarda  cilt yenilenmesine yardımcı olmak gibi pek çok amaçla kullanılabiliyor.

Daha önce kullandığım termal su sprey'den sonra çok sevdiklerim arasına katılan bu spreyi eczane ve dermokozmetik sitelerde bulabilirsiniz.Yeni bir termal su alacağınız zaman mutlaka aklınızın bir köşesinde bulunmasını öneririm.

Sizin Termal Su tercihleriniz ne yönde? Çok severek kullandığınız ürünleri paylaşırsanız sevinirim.

27 yorum:

  1. termal su gibisi var mı! mükemmel bişey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya? Birkaç sene önce keşfetmekle biraz geç kalmışım ben ;)

      Sil
  2. Bu benim de en çok sevdiğim termal sulardan oldu; özellikle makyaj tutma özelliği diğerlerinin bir tık önüne geçme sebebi :) Güle güle kullanalım :) Öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle aynı görüşteyim Başak'çım.En sevdiğimizi markadan biri oldu benim içinde ;)

      Sil
  3. Ben Avene'inkini kullandım yaz aylarında özellikle çok işe yarıyor.Bu markayı da duymamıştım,sayenizde öğrendim.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ledushcka'cım Avene termal suyu da muhteşemdir.Benimde çok sevdiklerimden biri o ;)

      Sil
  4. Ben de çok sevdim kış aylarında bakım rutinime tekrar katacağım kendisini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kışın soğuktan kuruyan cilde çok iyi gelir bu ;)

      Sil
  5. Ben avene ve la roche posay i çok beğeniyorum cnm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La Roche ile çok anlaşamadım ama Avene en iyilerden biridir benim gözümde de ;)

      Sil
  6. Denemediğim ürünlerden aklımda olacak mutlaka.Teşekkür ederim bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım.Hen kendin hemde çocuklar için aklında bulunsun ;)

      Sil
  7. Pişik olan yeğenimde denemiştik bu markayı gerçekten yaz aylarında çocuğu acıdan kurtarmış oldu. Ben de epilasyon sonrası bacaklarımı ve yüzümü nemlendirmesi amacıyla da kullanıyorum. üstünden kremle yeniden geçiyorum tabi ama o tazelik ferahlık bir harika. Bana sadece fiyatı azıcık tuzlu geldi :/

    YanıtlaSil
  8. Avene ve la roche posay termal sularını çok seviyorum ben.Bu ürün ile ilgili bilgiler için de ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Merak ettiğim bir ürün kızarıklıklar da etkili ise mutlaka deneyeceğim.Teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  10. Ben bu ürünü çok sevdim.Özellikle bu yaz boyun bölgemde güneşte fazla kalmaktan oluşan kabarcıkların yatışmasında çok işime yaradı canım ,hele o verdiği ferahlık çok başarılı .

    YanıtlaSil
  11. Bende geç fark edenlerdenim açıkçası, geçen kış fark edip bu yaz kullanmaya başladım :) İmkan olsa bir çok markanın termal suyunu alıp kullanmak isterim o derece sevdim :)

    YanıtlaSil
  12. termal sular benim de vazgeçilmezim, Uriage markasını daha önce duymamıştım, tavsiyenize uyarak ihtiyacım olduğunda ben de denemek isterim :)

    YanıtlaSil
  13. Uzun süredir la roche posay kullanıyorum. Hatta güneş bakım ürünleri alışverişimde mini boyu hediye edilince çantamda da elimi attığımda kullandığım bir ürün oldu. Yeni bir seçenek eklendi denemek isterim Uriage termal suyu da

    YanıtlaSil
  14. Son zamanlar da sık duyuyorum bir denemek lazım teşekkürler canım. kapak ve tırnak kombini süper çıkmış:))

    YanıtlaSil
  15. Termal suları çok seviyorum ikinci şişeme geçtim kullanım açısından da çok rahatlar :)) Bu markanınkini hiç denemedim güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  16. Ben de termal suları sürekli kullanıyorum. Avene, La Roche Posay ve Vichy denedim, bu markayı da deneyeyim😊 Ellerinize sağlık Fikiz Hanımcım❤️❤️

    YanıtlaSil
  17. kullanmaya başladığımdan beri alışkanlığım oldu..ben şu aralar Klorane'in bebekler için çıkardığı Refreshing Water kullanıyorum. Çok hafif, temiz ve gayet iyi iş görüyor.

    YanıtlaSil
  18. Şu an bizim eve çok lazım, minik kızım kaşıntıdan uyuyamıyor. En bebiş o ya onu yemişler hep :)

    YanıtlaSil
  19. Avene i seviyorum ama bu ve farmasi aklımda

    YanıtlaSil
  20. termal su olmadan asla diyorum =) her derde iyi geliyor. bu markayı denemedim ama not ettim =)

    YanıtlaSil
  21. Ben termal su hiç kullanmadim ancak bloglarda okudukça merak da ediyorum.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma