10 Nis 2015

Essence Lash Base Mascara

Bugün bahsedeceğim ürün kirpikleriyle başı dertte olanların dikkatini çekecek bir ürün olan essence lash base mascara adlı kirpik bazı.
essence markasına ait beyaz renkli baz, maskara altına uygulanarak kirpiklerin uzunluk ve hacmini arttırmayı sağlıyor.
Ben bu ürünü en az iki ay önce almıştım.Aldığım ilk zamanlarda çok beğenmişken sonra kararsızlığa düştüm ve elim bir türlü yazısını yazmaya gitmedi.

Peki kullanırken sevdiğim ve beni kararsızlığa düşüren özellikleri neler oldu?
Öncelikle şaşırtıcı derecede hafif bir formüle sahip.Kirpiklere kolayca uygulanıyor ve kirpikleri hemen sarıyor.
Aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere kirpiklerde belirgin bir farklılık yaratıyor.Kullandığım pek çok maskara tek kat kullanımda bu etkiyi sağlamıyor.
Kurumasını bekleyip üzerine maskara uyguladığımda tek başına maskara kullanımına nazaran çok daha başarılı bir sonuç elde ediyorum.
Gelelim beni düşündüren kısmına....
Öncelikle makyaja ayrılan zamanın bol olduğu günlerde kullanımının daha uygun olduğunu düşünüyorum.Uygulama sonrasında kirpikler beyaz renge büründüğünden bu rengi tamamen kapatmak biraz zaman alıyor.Kirpiklerin alt kısmındaki beyazlığı kapatmayı başarsam bile göz kapağı tarafındaki yüzlerinde yakından bakıldığında görülebilen beyaz noktalar kalabiliyor.
Bu minik beyazları kapatmaya uğraşmamak adına düzenli kullanamadığım,ara sıra elimin gittiği bir ürün olmaktan kurtulamıyor.
Bu dezavantajını göz ardı ederek verdiği sonuca odaklanırsak ürün alınası olabiliyor.
12 TL gibi bir fiyata aldığım ürünü Gratis Essence stantlarında kollamak gerekiyor.Ne yazık ki diğer ürünler gibi kolay bulunabilir bir ürün değil.

Siz kirpiklerinizi daha gösterişli göstermek adına ne tür yöntemler uyguluyorsunuz,sizin denediğiniz maskara bazları var mı?

29 yorum:

  1. Canım, ben hala bulamadım bu ürünü ama sanırım almaktan vazgeçtim, o beyazlıkları kapatmakla uğraşmak bana pek cazip gelmiyor :) Ben genelde iki ayrı maskarayı birlikte kullanarak güzel bir sonuç elde ediyorum :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım dediğim gibi sür-çık bir ürün değil,bu sebeple bende makyaja ayırdığım zamanın çok olduğu nadir zamanlarda kullanıyorum.İki farklı özellikte maskara kullanmayı ise çok duysamda hiç denemedim :)

      Sil
  2. bu ürünü ben de kullanıp blogumda yorumlamıştım. Öncelikle baz kurumadan rimeli uygulamak gerekiyor. ikincisi bence çok da gerekli bir ürün değil. uzunluk vermede evet işe yarıyor ama hacim vermiyor. Verdiği uzunluğu ise sevdiğimiz bir rimeli iki kat uygulayarak da elde edebiliriz diye düşünüyorum. O beyazlık kalma konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bazın rengi baya bir beyaz olduğu için kapatmak için kat kat kat kat rimel uygulamak gerekiyor. Ve kesin bir yerler kapanmıyor bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kirpiklerimdeki etkisine bakacak olursam hem uzunluk hemde dolgunluk olarak tatmin ediciydi.Bekleme süresine gelince de diğer gözüme uygulama yaptıktan sonra bir öncekine maskara uygulayarak kullandım bende.Benim gözümdeki tek eksi yanı kapatmak için uğraşılıyor olması :))

      Sil
  3. Kirpik bazları benim vazgeçilmezim. MAC veya Clinique kullanıyorum ama aynı problem onlarda da var. Aradaki fiyat farkını düşünürsek Essence'i kesinlikle tercih ederim tabii bulabilirsem :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha önce başka hiç bir markada denememiştim Nilgün'cüm.Aynı sorun onlarda da varsa fiyat bakımından kesinlikle tercih edilesi...

      Sil
  4. Ben kaş ve kirpiklerime her gece yatmadan önce beyaz vazelin sürüyorum. Göz makyajımı temizledikten sonra bebek şampuanıyla gözlerimi yıkıyorum ve duştan sonra kirpik kıvırıcısı kullanıyorum. Sizde yeni yeni yapmaya çalıştığım bloğumu çevrelerinize eklerseniz çok sevinirim:) kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazelin kullanımını daha önce duymuştum ancak bitkisel yağlar kullanılsa daha iyi olur sanırım :)

      Sil
  5. Bende de var bu maskara bazından...sevip sevmeme konusunda karasızım... Kurumasını beklediğimde rimel zor uygulanıyor..Islak sürdüğümde beyaz beyaz her yere bulaşıyor..Tam kurumadan dikkatlice sürmek ve o ayarı yakalamak gerekiyor. Sonuç çok tatmin edici ama dediğin gibi biraz zaman istiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iki ürünü uygulama arasındaki zamana hiç dikkat etmiyorum açıkçası.Baz sürdüğüm kirpiğim sadece diğer gözüme de uygulayana dek bekliyor :))

      Sil
  6. Ben de Rival De Loop markasını kullanıyorum.Onda beyaz iz kalmıyor,şeffaf.. Fakat memnun muyum hala karar veremedim.Verince yazıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. RDL bazı çok merak ettim şimdi.Şeffaf bir baz bende de var ama sadece ıslak görünüm veren maskaralardan olduğunu sanıyordum.Bir bakayım bende :)

      Sil
  7. Ben Artdeco maskara bazi kullaniyorum . Cok cok memnunum. Sevmedigim , elimin gitmedigi maskaralari bile bana kullandirmayi basardi . O da beyaz ama tek kat ile o beyazlar kaybolup gidiyor . :) tavsiye ederim Kelebegim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Balböceğim.Boyner'e gittiğimde bir bakayım :)

      Sil
  8. Makyaj yaparken yuzume baz kullanmayı seviyorum ama kirpiklerim için hiç kullanmayı düşünmedim açıkcası.. Çok abartılı hale gelen kirpikleri pek sevmediğimden olsa gerek..:Çok gerekli bir ürün olduğunu düşünmüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanım'cım muhtemelen kirpiklerinizin baza ihtiyacı yoktur.Olsaydı adaşınız gibi ürün arayışında olurdunuz mutlaka :)))

      Sil
  9. Bir dönem Loreal'in vardı onu kullanıyordum. Bittikten sonra hiç elim böyle bir ürüne gitmedi ,sanırım çok ihtiyaç olarak görmüyorum. Ama uygun fiyat karşısında rastlarsa kendimi tutamayıp alabilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loreal'in bazını hiç bilmiyorum ama fiyat olarak bu oldukça makul canım :)

      Sil
  10. Yorumlarına güveniyorum senin bir ürün alacaksam bakıyım Filiz yazmışmı diye bakıyorum.
    Öptüm çok

    YanıtlaSil
  11. Çok farklı bir ürün.. Ama kullanmaya cesaret edermiyim bilmiyorum..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında cesaret gerektiren zor bir ürün değil.Kirpikleri daha etkili hale getirdiğine kuşku yok :)

      Sil
  12. lorealin çiftlisi var ama yurt dışında satılıyor malesef

    YanıtlaSil
  13. Loreal Double Extension'dan esinlenmişler belli ki. Yurt dışında değil, her yerde satılıyor Loreal'in ürünü de. Hatta Yeşilköy pazarında bile var:D Orijinalinin fıyatı 59 lira gibi. Deneyin derim.

    Sevgilerimle.
    Bu yazımı da okursanız sevinirim:
    http://usturupsuzyazar.blogspot.com.tr/2015/04/kadna-siddete-hayr.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatı baz için hiç uygun değilmiş ama nasılmış diye bir göz atacağım mutlaka. :)

      Sil
    2. Fiyatı baz için hiç uygun değilmiş ama nasılmış diye bir göz atacağım mutlaka. :)

      Sil
  14. Açıkçası bu ürünü beğenen çok beğeniyor, beğenmeyen de hiç beğenmiyor ve olumlu-olumsuz özelliklerinden aynı anda bahsedilmediği için ben de uzun zamandır tereddüt yaşıyordum alıp almamakla ilgili. İyi ki sizin yazınızı okumuşum, çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Ben Clinique markasının maskara bazını kullanıyorum, o henüz kurumadan maskarayı sürüyorum; beyazlıklar kapanıyor ve şimdilik memnunum. Tek eksisi fiyatı. Daha uygun fiyatlı bir muadilini bulursam bir daha almam büyük ihtimalle. Essence de listemdeydi ama siliyorum hemen :)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma