7 Tem 2014

Bitenler&Çöpe Gidenler /8

Son bitenler yazımı ne zaman yazdım hatırlamıyorum ama bu ara hem pek çok ürün bitirdim hemde taşınma bahanesiyle bazılarını gözden çıkarabildim.Az kullanılmışları belki blog satışına koyarım diyerek ayırırken eskiyenleri ise bitenler kutusuna aldım.
Şimdi çöpe gidişiyle bende büyük bir rahatlamaya sebep olan bitenler kutusunun içeriğine bir göz atalım.

1-Urban Care Natural's Tea Tree Oil&Keratin Şampuan : Kokusunu çok farklı bulduğum ancak röfleli saçıma iyi gelmeyen şampuanı şurada detaylı yazmıştım.Yenisini almayı düşünmüyorum.

2-Urban Care Natural's  Intense Keratin Şampuan: Intense serisini tüm ürünleriyle deniyorum.Her zaman olduğu gibi yine ilk önce şampuanı bitirdim.Hoş kokulu,güzel bir şampuandı.Yakında devam ürünleriyle birlikte ayrıntılı yazısı gelecek.

3-Bioderma Sensibio H2O Misel Solüsyon : Göz makyajında tüm misel sular gibi etkinliği az.Yoğun göz makyajında ek ürün kullanımı gerektiriyor ancak yüzüm için severek kullanıyorum ve sağlam bir stoğum var.

4-Bebak Yüz Temizleme Jeli : Bu jellerden iki tane bitirdim ve oldukça memnun kaldım.Uygun fiyatlı temizleyiciler içinde paraben içermeyen formülüyle iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

5-Johnsons Baby Şampuan : Fırçalarımı temizlemek için kullandım.

6-Yves Rocher Hydra Vagetal Yüz Temizleme Jeli : Hydra Vagetal jel,Tonik ve Nem serumunu birlikte almıştım.Tonik olmasa da olur ancak Temizleme Jeli ve Nem Serumunu severek kullandım.Yüzümü temizledikten sonra nemlendirme ihtiyacı hissettirmeyen yumuşacık bir temizleyiciydi ve şimdiki favorimle vedalaşabilirsem gelecekte tekrar alabilirim.


7-Lotis Pharma Aknicare numuneleri Gülsen'in etkinliğinde firma tarafından gönderilmişti.Benim dikkatimi en çok çeken ürün Aknicare Losyon oldu.Cildi kurutan ancak sivilceyle mücadelede etkili olacağa benzeyen bir formülü var.Numune üzerinden konuşmak anlamsız ancak bende tam boyunu alma isteği uyandıran bir ürün oldu.
Aranızda bu ürünü kullanan varsa yorumlarınıza açığım.

8-Pure Beauty BB Cream : Pure Beauty'nin bu ürünü satıştan kalktı.Çok popüler olduğu dönemde aldığım BB  bana hem çok beyaz geldi hemde bıraktığı nemli histen hoşlanmadım.Çok bekleyip miadını doldurduğu için çöpe gidiyor.

9-Clinique DDML Losyon : Alışverişimle birlikte hediye gelen nemlendiriciye bir türlü ısınamadım.Parfümsüz deniyor ancak bana kalırsa garip bir kokusu var.Elime sürerek zorla bitirdim.

10-Benri Koyu Renk Ojeler için Aseton : Benri Asetonlar içinde en çok sevdiğim asetonun yenisi alında bile.Parmex ile yarıştığını,hatta koyu renkleri daha iyi çıkardığını söyleyebilirim.


11-Avon makyaj kalemleri,stick allık ve rujlar : Bir dönem arkadaşlarla  fazlasıyla Avon ürünü alırdık.Çıkan serilerin en az iki rengi mutlaka sipariş verilirdi.Haliyle elimde pek çok ürün birikti ve bu ay tarihi geçen ya da kokusu değişenleri ayırdım.
Stick allıkları ise renklerini çok beğenerek almıştım ancak pratikte kullanımı pek kolay olmadı.Kokuları değiştiği için çöpe gidiyorlar.

12-Calvin Klein Rujlar : Yapı olarak başarılı rujlardı.Bir dönem YKM'de makyaj setleri vardı ancak satışları uzun ömürlü olmadı.Tekrar denk gelirsem alabilirim.

13-Oriflame Power Shine Rujlar : Çok uygun fiyata denk gelip bir çok rengini aldığım bir seriydi.Bir dönem severek kullandım ancak sonraları hem ışıltı hevesim söndü hemde kokularından rahatsız olmaya başladım.Kokulu rujlardan rahatsız olmuyor ve ışıltı seviyorsanız 3D etkisi yaratan yumuşak ve nemlendirici rujlar olarak niteleyebilirim.Şimdilerde ambalaj değiştiren rujların ayrıntılı yazısı şurada mevcut.

14-The Body Shop Far Paleti : Geçmiş yılbaşı koleksiyonlarından birinde bu paleti çok beğenmiş ve indirime girdiğinde almıştım.İyi ki indirimde almışım diyorum çünkü farların yapısından hiç memnun kalmadım.Pigmentasyonları zayıf ve göze sürüldüğünde pütürlü bir görüntü oluşturdular.Daha fazla bekletmeye gerek yok diyerek geç  olsada ayırdım.

15-Oriflame'den çok önceleri alınan üçlü törpü ne yazık ki hem kalitesiz hemde üç farklı ürün muhafaza etmek gerektiğinden pratik değil.
Essence Snow White Koleksiyonu'ndan görünümüne aldanıp aldığım kağıt törpü ise yine hiçbir işe yaramadan çöpe atılan,kullanmaya çalıştıkça kendi yıpranan bir ürün oldu.
Şimdi Essence'nin dört taraflı törpüsünü ve Avon'un Nail Expert Törpüsünü kullanıyorum ve ikisinden de çok memnunum.

16-Too Faced Far Bazı : Çok memnun olduğum ve zamanında bolca yedeklediğim bir bazdı.Too Faced bundan böyle Sephora'da satılmayacakmış.Dolayısıyla denk gelirseniz mutlaka denemenizi öneririm.

17-Oriflame Giordani Gold Büyülü Toplar :Bu top allıktan farklı zamanlarda iki kez aldım.Renk ve yapısından memnun olmama rağmen ikiside bitmek bilmeyerek çekmecemde eskidi.Tekrar alınmayacak.
18-Tırnak Ürünleri;
Flormar Miracle serisini çok başarılı bulup pek çok rengini almıştım.Bu güzel pembe az kaldığından koyulaşmış ve artık kullanılamıyor.
Blogumu takip edenler Golden Rose ojelerin son serilerine olan düşkünlüğümü bilirler.Son bir buçuk yılda farklı serilerden pek çok oje aldım.İçlerinde hem görüntü hem yapı olarak t memnun kalmadığım tek seri Impression serisi oldu.Öyle ki bu ojeler kapakları sıkıca kapalı olmasına rağmen tek kullanım sonrasında kuruyup kullanılamaz hale geldiler.

Rimmel Precious Stones ojeyi ise bir tanıtım yazısı sonrasında açık unuttum ve içindeki tüm sıvı uçup geriye simleri kaldı.Düzelmesi için şeffaf cila dökerek bir süre bekletsemde eski haline getiremedim.Kışa doğru tekrar alabilirim.
Essence Peel-Off Baz severek kullandığım,ojenin altına sürüldüğünde ojeyi soyarak çıkarmaya imkan veren bir üründü.Yarısına gelince koyulaşıp kullanılamaz hale geldi.Şu an satışı olmadığından zamanında yedeklediğim için mutluyum.
19-Fresh'n Soft Makyaj Temizleme Pedleri Benri gibi dikişli ve en az onun kadar sevdiğim bir ürün oldu.Tekrar alınabilir.
Benri Kare Pamukları herkes gibi çok pratik buluyor ve her indirimde stokluyorum.
Watsons ıslak mendiller hem kaliteli hemde çok güzel kokuyorlar.Bu kez bitirdiğim Lavanta kokulu üçlü setti.Çantamdan eksik etmiyorum.
Nivea Makyaj Temizleme Mendilleri : Islaklığı az çıkan bazı paketleri saymazsak en sevdiğim temizleme mendili markası Nivea'dır.Çok güzel kokuyorlar ve yağlı his bıraklmıyorlar.

Bu ayın bitenler yazısı uzunca bir yazı oldu.Ben yazarken yoruldum.Umarım okurken sıkılmamışsınızdır.

Ağustosta mini bitenler yazısında görüşmek üzere :)



16 yorum:

  1. nivea makyaj temizleme mendillerinden birçok kişi memnun kuru olup sonradan yüze sürünce ıslanan varmış bu ondan değil dimi abla
    bol bol yer açılmış sana gelsin yeniler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neeyy kuru olup yüze sürünce ıslanan mendil mi varmış??? Ellaammm bunu da yaptılar yani valla helal hemen bulmam lazım o ürünü 😊😊😊

      Sil
    2. Ekin'cim yok bitanem.Bu bildiğin ıslak mendil işte.Eğer kuruysa hep kuru olanından :))))
      Çok çok öpüyorum seni :)

      Sil
  2. Yorulmadan severek okudum :)
    Clinique ddml kremi severek kullanıyorum ama kokusu beni de deli ediyor
    http://nypdsena.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim Sena'cım.Clinique ürünleri için böyle bir deyim var duymuşsundur.Sonuna kadar katılyorum.Sev yada nefret et !

      Sil
  3. Benim de golden roseun hiç sevmediğim bir serisidir impression 3-4 tane almış bulundum hiç bakmadım da durumu ne diye bakayım eve dönünce ne olmuşlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bakalım canım.Umarım seninkilerin durumu iyidir ;)

      Sil
  4. canım neguzel bır suru sey kullanma sansın var opuyorum *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yenilere biraz yer açıldı.Çok çok öpüyorum bende :)

      Sil
  5. Powershine rujlardan çok kullanmıştım ünv.yıllarımda.
    Ama çabuk bitiyorlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın tatlım.Gramajları biraz düşük.Sık kullanınca çabuk bitiyorlar ;)

      Sil
  6. Nail art peel off u çok aradım arattırdım ama hiç bulamadım aylardır:( Keşke bi muadilini filan bulabilsem. Body shop far paleti bende de vardı ve aynen hiç memnun kalmamıştım çöpü boylamıştı. Aknicare nemlendiriciyi ben beğenmiştim ama geçen hafta yazısını yazdım : http://kozmetikasigi.blogspot.com.tr/2014/07/yagl-karma-ciltler-icin-yazlk.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peel-off artık satılmayacakmış sanırım :(
      Aknicare'e ihtiyacın var mıydı senin? Cildin harika görünüyordu oysaki ;) Yazına bakacağım ilk fırsatta.Sevgiler :)

      Sil
    2. Arada çıkan kistik sivilcelerim, dönemsel minik sivilcelerim oluyor:/ :( O yüzden kullanıyorum:) Teşekkür ederim :-*

      Sil
  7. En kısa sürede ojelerime bakmam gerek...

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma