12 Oca 2015

İstanbul Akvaryum Gezimiz

Geçtiğimiz haftalarda Luna Organizasyon'un İstanbul Akvaryum'da yapılan Blogger aktivitesi için bir davet almış ancak çalışma saatlerime denk geldiğinden katılamamıştım.İstanbul'da sadece bir kaç aydır yaşayan bir aile olarak yeni keşifler bizi epeyce heyecanlandırıyor.Hal böyle olunca hafta sonu yağmur çamur demeden Florya'da bulunan İstanbul Akvaryum'u gezmeye gittik.Trafiği hesap ederek toplu taşıma tercih ettik ve hiç yorulmadan Akvaryum'a ulaştık.

İstanbul Akvaryum deniz kenarına konumlanmış ve muhteşem bir manzaraya sahip.
Şimdi sizinle dünyanın en büyük tematik parklarından biri olan İstanbul Akvaryum ile ilgili öğrendiklerimi paylaşmak ve keyifli gezimizin detaylarından bahsetmek istiyorum.

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, İstanbul’un en yeni cazibe merkezi... 22 bin metrekare büyüklüğe, 6.800 metreküp su kapasitesine, 1.2 kilometrelik gezi parkuruna ve 1.000 metrekarelik büyüklüğüyle rakipleri içerisindeki en büyük Yağmur Ormanı alanına sahip İstanbul Akvaryum, konsepti ve birbirinden farklı 16 tematik alanı ile eşsiz bir deneyim vaat ediyor.


Ziyaretçilerin coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan bir yolculuk yapabildiği İstanbul Akvaryum’daki alanların temalandırmasında o alanın kültürel, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif  oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. İrili ufaklı 64 adet tankı ve içindeki binlerce çeşit canlıyı görme fırsatı sunuyor.

Açıkçası giderken ne ile karşılacağımı pek bilmiyordum ancak Akvaryum'a girdiğimiz andan itibaren tema alanları sayesinde adeta büyülendik.

Boğaziçi,Marmara,Çanakkale Boğazı,Ege,SüveyşKanalı,Antarktika,Kızıldeniz,Cebelitarık,Doğu,Orta ve Batı Atlantik,Panama Kanalı,Pasifik Okyanusu ve Yağmur Ormanları gibi 16 farklı tema ile eşsiz bir yolculuğa çıkıp adeta büyülendik.


Boğaziçi temasınun bulunduğu su tanklarında hem İstanbul Boğazı’nda hem de Cebelitarık Boğazı’nda yer alan canlıları gözlemleyebiliyoruz.  Yolun iki tarafındaki tanklar ve bu tankların duvarla birleşen kısmındaki platformlar üzerine kurulan özel aydınlatmalı maketler, Anadolu ve Avrupa yakasındaki mimari eserleri tanıtıyor.

Marmara temasında Bölgenin en önemli tarihi unsurlarından biri olan Kapalıçarşı’nın eşsiz mimarisi vurgulanıyor.Köpekbalıkları ve vatozların içerisinde bulunduğu ana tank 4.000 metreküpü aşkın su hacmine sahip.
Bu tanklardan birinde ağlara takılarak ön ayaklarını kaybetmiş bir Caretta Caretta'da bulunuyor. 

Burada bebek denizanaları var.


Antik Ege uygarlıkları, Su altı arkeolojisi, Yenikapı batıkları ve Osmanlı denizciliği olan Ege Alanı’nda bizi Denizler Tanrısı Poseidon karşılıyor.

Ayrıca Osmanlı’da Akdeniz’in önemli denizcilerinden biri olan Barbaros Hayrettin Paşa’nın balmumu heykeli bulunuyor ve arkasındaki duvarda Osmanlı Denizciliği hakkında bilgi veriliyor.

 Antartika alanına geldiğimizde  yaklaşık 2 metre yüksekliğinde gerçek bir buz kütlesiyle karşılaştık.Tabi dokunmadan edemedik.
 Karbondioksit yoğunlaşmasının küresel ısınmayı nasıl etkilediği ve bizi daha nelerin beklediği, resimli panolardan görülebiliyor ve ayrıca interaktif masadaki kol çevrildiğinde, günümüzden başlayarak geleceğe doğru tarih ilerledikçe, buzulların erimesi ve suların yükselmesi ile hangi şehirlerin sular altında kalacağı görülebiliyor.
 Deniz gülleri,kestaneler ve yıldızlar..

Renkleriyle göz alan balıklar.

  Akvaryumdaki son alan bin metrekare büyüklüğündeki Yağmur Ormanı alanı... Anakaranın en büyük su deposu…
Yağmur ormanının girişinde  sarı anakonda ailesi karşılıyor.
Alanın içinde dev canlı bitkilerden yapay şelalelere, iguanalardan piranha balıklarına kadar türlü canlının olduğu bu dev alanda sis ve belirli tanklar üzerinde yağmur efekti yaratılıyor.

Kıvrımlı bir patika ile bodrum katından tekrar zemin katına çıktığımız bu alanda ses efektleri de Yağmur Ormanı alanının yaratacağı izlenimi güçlendiriyor.
Bu alanın en ilgi çeken canlısı olan Kapibara, dünyanın en büyük kemirgen ailesine mensup. Hem suda hem karada yaşayabilen bu tür Türkiye’ye ilk defa gelmiş. Bu alanda yer alan tüm bitkiler gerçek ve hepsi Costa Rica’dan getirilmiş.
Piranhalar o kadar da korkunç değiller :)
Ve gezimizin sonu...
Özetle İstanbul Akvaryum bizim için hem bilgilendirici hemde eşsiz bir etkinlik oldu.
İstanbul Akvaryum Hafta içi 10:00-19:00,Hafta Sonu 10:00-20:00 saatleri arasında gezilebiliyor.

Bilet Fiyatları:
Yetişkin:35 TL
Çocuk:25 TL

Diğer indirimli tarifeler için buradan bilgi alabilirsiniz.

Blog okuyucularıma bir de güzel haberim var.Aşağıdaki indirim kuponunun çıktısını Gişe'ye teslim ettiğinizde %20 indirimli giriş yapabiliyorsunuz.Çocuklar dahil giriş yapacak kişi sayısı kadar çıktı almayı unutmayınız.

Eşsiz güzellikteki su altı dünyasında keyifli bir gün geçirmeniz dileklerimle...

10 yorum:

  1. cok guzel bir yermiş canım:) minik kuzuyu da öpüyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlaka görülmesi gereken bir yer.Bizde seni öpüyoruz canım ♥

      Sil
  2. Havalar düzelince Vialandi tavsiye ederim! :)

    YanıtlaSil
  3. güzel bir gezi olmuş bende davetliydim fakat anadolu yakasından 2 çocukla gitmem çok zor olurdu.İnşallah bir gün bende gideceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çabucak gidersiniz.Çocukların keyif alacağı bir yer ancak ulaşım dediğiniz gibi zor biraz :)

      Sil
  4. Kuzum miniğin çok tatlıymış ben bilmiyordum harika bir gezi olmuş çok beğendim öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim.İki miniğim var ve bu kuzu büyük olanı.Biz de seni çok öpüyoruz :)

      Sil
  5. Çok güzel bir gezi olmuş. Sayeniz de biz de görmüş kadar olduk. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Kocaman sevgiler benden de :)

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma