28 Oca 2020

BB Krem ve CC Krem Seçim Rehberi

Son yıllarda makyaj trendlerine ışıl ışıl parlayan sağlıklı ve doğal cilt görünümleri damgasını vurdu. Sağlıkla parlayan ve canlı bir görünüm için, cildinizi fondöten gibi ürünlerle yoğun olarak kapatmanıza gerek yok. BB krem ve CC krem, cildinizdeki kusurları doğal bir şekilde kapatmanız için harika seçimler olabilir. Aydınlık bir görünüm elde etmek için hafif yapıda olan ve yüzünüzde ağırlık yaratmayan bu ürünler, makyaj yapmasanız dahi canlı ve güzel bir cildin anahtarıdır. Doğal görünüm isteyenler için vazgeçilmez makyaj malzemeleri arasına giren BB krem ve CC krem, uygulama kolaylığı ile de tercih ediliyor. Birçok çeşitte ve tonda bulabileceğiniz BB krem ve CC krem ürünleri avantajlı fiyatlar ve geniş ürün yelpazesiyle Watsons'ta! 


BB Krem ve CC Krem Nedir?
BB krem (beauty balm) yada (blemish balm) yani güzellik ve leke kremi olarak tanınır. Fondöten yapısından daha hafif ve nemlendirici kremlere daha yakın bir dokusu vardır. Özellikle sıcak havalarda cildinizi ağır ürünlerle kapatmak istemediğinizde kullanabileceğiniz hafif kapatıcılardır. Cildinizdeki renk eşitsizliklerini gidermede ve cilt kusurlarının kapatılması konusunda size yardımcı olur. Ayrıca özel günler için makyaj yaptığınızda diğer makyaj malzemelerini kullanmadan önce uygulayabileceğiniz bir makyaj bazı görevi de görür. CC krem ise (color corrector) renk düzenleyici olarak bilinir. Solgun görünümlü cildi canlandırmak, sivilce izleri ve kızarıklıklar gibi cilt sorunlarının görünümünü azaltmak için kullanılır. Cilt tonunu eşitler ve daha sağlıklı bir görünüm sağlar. 

BB Krem ve CC Krem Ne İşe Yarar?
Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, BB krem ya da CC krem kullanabilirsiniz. Özellikle cilt tonunu eşitlemek ve ufak cilt kızarıklıklarını kapatmak isteyenler için ideal ürünlerdir. Günlük makyajınızın daha güzel görünmesini sağlamak için cildinizi pürüzsüz göstermenin önemi büyüktür. Kızarıklıkları olan bir cilde diğer makyaj malzemeleri kullanıldığında istenen etkiyi vermeyeceğinden, öncelikle cilt tonunuzu eşitlemek isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda BB krem ve CC krem doğru tercih olabilir. Krem yapıda hafif kapatıcılar olarak tanımlanabilen bu ürünler, aynı zamanda güneş koruma ve nemlendirme gibi özellikleriyle de birden fazla niteliği tek bir üründe kullanmanızı sağlar. Ayrı ürünü satın almanıza gerek kalmadığı için, avantajlı bir tercih olacaktır. Bazı ürünlerde 6 farklı özellik bir arada sunulabiliyor: Sıkılaştırma, pürüzsüzleştirme, kusur düzeltme, cilt tonu eşitleme, aydınlatma ve canlandırma özelliklerini tek bir üründe birleştiren markaları da Watsons'ta bulabilirsiniz.
Cildiniz İçin Hangisini Seçmelisiniz?
Cilt tipiniz, seçeceğiniz bütün makyaj ve bakım ürünlerinde rol oynayan en önemli faktördür. Bunun için öncelikle hangi cilt tipine sahip olduğunuzu iyi belirlemelisiniz. Yağlı ciltlerin parlamayı önleyici ve su bazlı ürünler kullanması parlamanın önüne geçmek için önemlidir. Bu aşamada tahmin edileceği gibi, BB krem ve CC krem farklı ihtiyaçlara yanıt verdiği için, içerik farklılıkları da vardır. Eğer yağlı ve sivilceye yatkın bir cildiniz varsa CC krem tercihiniz olabilir. CC krem fiyatları ürünün özelliklerine göre değişir. Kuru ve neme ihtiyacı olan bir cildiniz varsa ve daha genel bir kapatıcılık istiyorsanız, BB krem doğru tercih olacaktır. Cildiniz karma ise bölgesel kapatma uygulayabilir, CC krem ve BB kremi aynı anda farklı bölgelere uygulayabilirsiniz. Ürün tercih ederken dönemsel değişikliklerinizi de göz önünde bulundurmalısınız. 
BB krem ve CC krem ürünlerinin arasındaki fark çok fazla olmasa da, değişik ihtiyaçlara cevap verirler. Bu yüzden seçiminizi doğru yapmanız gerekir. CC krem ve BB krem fiyat bakımından da seçiminizi etkileyebilir. Watsons, onlarca seçenek arasından doğru tercihleri avantajlı fiyatlarla sizlere sunuyor. Birçok ünlü markanın kaliteli ürününü Watsons'ta bulabilirsiniz.

1 yorum:

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma