12 Haz 2018

Dolgu Uygulamaları ile Genç Kalabilmek Artık Mümkün

Gün geçtikçe insan yıpranır ve bu yıpranmanın etkileri vücutta, özellikle de cilt üzerinde acımasızca kendini gösterir. Bu acımasız etki de aslında tam olarak yaşlanmadır. Zaman ilerleyip insan yaşlandıkça çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya, yüz ve dudaklar gençlikteki dolgunluğunu kaybetmeye başlar. Var olan yüz çizgileri derinleşirken alın ve kaşların arasında yeni ve istenmeyen çizgiler ortaya çıkar. Yaşlanmayı engellemek adına insanoğlu belki henüz bir çözüm bulamadı ama yaşlanmanın etkilerini geciktirmek dolgu uygulamaları ile artık mümkün.

Hyalüronik Asit ile Gençliğinizi Koruyun

Estetik çözümler arasında en sık kullanılan yöntemlerden birisi hyalüronik asit uygulamalarıdır. Hyalüronik asidin en önemli özelliği, doğuştan itibaren vücutta bulunması ve vücudun yapı taşları arasında yer almasıdır. Dolayısıyla vücuda enjekte edildiğinde bir alerji veya yan etki oluşturmaz. Hyalüronik asidin vücuttaki etkisini zamanla yitirmesi ciltte kırışıklık ve çizgilerin oluşmasına yol açar. Yüzdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesinde, dudak dolgusu veya elmacık kemiklerini daha belirgin hale getirmeyi amaçlayan yanak dolgusu işlemlerinde hyalüronik asit temelli dolgu maddeleri kullanılır. Bu yöntem ile yara izleri ortadan kaldırılarak sağlıklı bir görünümün ortaya çıkması sağlanabilir ve uygulama sonrasında çok kısa bir sürede genç bir görünüm elde edilir. Hyalüronik asit bazlı malzemeler geçici dolgu uygulamaları esnasında kullanılır. Söz konusu işlemler için kalıcı dolgu uygulamaları da mevcuttur fakat tercih edilmemelidir. Kalıcı uygulamalarda istenmeyen bir görüntü ortaya çıkarsa bunu düzeltmek için ciddi boyutlarda cerrahi müdahalelere ihtiyaç duyulur. Geçici dolgu uygulamaları sonrasında ise istenmeyen bir durum oluşursa uygulama bölgesinde gerçekleştirilen masaj yardımıyla veya belirli bir süre sonunda bu durum etkisini yitirecektir.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır

Dolgu Uygulamaları Hangi Alanlarda Etkilidir ?

      Nazolabial çizgilerin (Burun ve dudak kenarları arasında uzanan çizgiler) silinmesi
      Dudak etrafında oluşan çizgilerin ortadan kaldırılması
      Yara ve sivilce izlerinin tedavisi
      Elmacık kemiğinin belirginleştirilmesi
      Dudağın dolgunlaştırılması
      Göz altlarında oluşan çöküklüğün giderilmesi
      Yüzde lift etkisi oluşturulması
      Burun ucu dolgusu

Boyunda ve ellerde oluşan çizgiler de dolgu uygulamaları sayesinde giderilebilir. Aynı zamanda kaza ve yaralanmalar nedeniyle vücudun herhangi bir noktasında oluşan doku kayıpları da tedavi edilebilir. Özellikle burun bölgesinde çok iyi sonuçlar veren dolgu uygulama operasyonları, insanların yoğun bir tempoda bile kısa süre içerisinde uygulatabileceği kadar hızlıdır ve günlük hayatın akışına herhangi bir engel oluşturmaz. Dolgu uygulamaları temelde ihtiyaç duyulan bölgeye hacim vererek desteklemeyi amaçlar. Basit gibi görünen ama ciddi sonuçlar doğurabilecek bu uygulamanın başarıya ulaşabilmesi için uzman ve tecrübeli doktorlar tercih edilmelidir.

Dolgu Uygulamaları Ne Kadar Süre ile Etkili Olur?

Genel olarak dolgu uygulamaları 15-30 dakika aralığında tamamlanır. Operasyonun hemen ardından günlük yaşama dönülebilir ve zaten vücutta bulunan bir madde vücuda enjekte edildiği için herhangi bir yan etki oluşması söz konusu değildir. Dolgu uygulamalarının belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir. Ancak, etkisinin ne kadar süreceği de operasyonun profesyonelliğine ve enjekte edilen dolgu maddesine göre değişkenlik gösterir. Hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri ortalama 6-9 ay süreyle etkisini sürdürür.  Düzenli olarak geçici dolgu uygulamalarına devam edildikçe bu sürenin uzadığı, hatta 18 aya kadar etkisini sürdürdüğü gözlemlenmiştir.  Bu süre sonunda dolgu maddesi etkisini kaybettiği için cilt operasyon öncesi halini alır ancak daha genç ve daha esnek bir yapıya sahip olur. Siz de teknolojik imkanları kullanarak alanında uzman bir doktor yardımıyla gençliğinizi korumak ve istenmeyen kırışıklıkları azaltmak istiyorsanız Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Alpaslan Topçu’dan randevu alabilirsiniz.


4 yorum:

  1. eskiden ağız kenarıma yaptırmıştım çok memnun kaldım yine yaptırabilirim..

    YanıtlaSil
  2. Bilgi için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  3. Ayyyyyy o bütün alanlar beni mi işaret etmiş ne acaba :))))

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel bir uygulamaymis 😊

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma