23 May 2017

ÇOCUKLAR İÇİN ZİHİN VE DİKKAT GELİŞTİRİCİ AKTİVİTELER


Çocuklu annelerin ve meslektaşlarımın ilgisini çekeceğini düşündüğüm Yup Eğitim Seti bugünkü yazımın konusunu oluşturacak.
Kendi çocuklarımda dahil olmak üzere şimdiki çocuklar bitmek bilmeyen bir enerjiyle dolular.Bu enerjiyi doğru yerlere aktarabilmek,çocukla evde kaliteli zaman geçirmek ve dikkat becerilerini geliştirmek için biz ebeveynlere büyük iş düşüyor.

İşten eve gelip günlük rutinler tamamlandığında çocuklarla kısa ama kaliteli zaman geçirdiğimiz aktiviteler yapmaya çalışıyoruz.Bu bazen oyun hamurlarıyla yapılan en farklı figürü yapma çalışmaları,bazense zihinsel becerileri kullanmayı gerektiren çalışmalar oluyor.
Tercihimiz görsel algı ve düşünme becerilerini geliştirecek aktivitelerde bulunmak ise aklımıza ilk olarak eğitim setleri geliyor.Bu konuda en zoru ise piyasada bulunan yüzlerce eğitim seti içinden  en işlevsel olanı seçmek oluyor.

YUP (Yap-Uygula-Pekiştir) Sistemi çocuklara hem oyun keyfini, hem de öğrenme başarısını bir arada yaşatan Almanya lisanslı bir eğitim metaryali.Ben bu setlerin okul öncesi versiyonlarını daha önce sınıflarımda  kullanmıştım.Bu kitapları evde ya da okullarda kullandığımız bilişsel eğitim setlerinin birbirini tekrar etmeyen,her kitapta çocuğun farklı bir bilişsel yeteneğini geliştirmesini sağlayan geliştirilmiş versiyonları olarak görebilirsiniz.
Miniyup Eğitim Seti Kullananlar

Kaliteli baskısı ile dikkat çeken MiniYUP 'un 2-10 yaş aralığında çocukların gelişimlerine özel farklı kitapları bulunuyor.Biz 7 yaş için eğitim seti kullanıyoruz.Set içeriği zeka geliştirme-Dikkat Yoğunlaştırmayı amaçlayan 10 kitap ve bir kontrol aracından oluşuyor.
Kontrol kutusundaki amaç soru kitapçığında yöneltilen soruları cevaplayıp kontrol kutusundaki alanlara taşları yerleştirmek,sonunda kontrol kutusunu ters çevirerek taşların arka yüzeyinde ortaya çıkan şekil ve renk kodlamaları soru kitapçığında çözüm olarak verilen şekille uyum sağlayıp sağlamadığının ve tüm sorularının doğru cevaplanıp cevaplanmadığının kontrol edilmesine dayanıyor.
Miniyup Eğitim Seti Kullananlar

7 yaş grubu eğitim setinin kazanımları
  • Algılama,kavrama ve sistemli düşünme yeteneklerinin gelişimi
  • Dikkatini yoğunlaştırabilme
  • Düşünerek doğru ve yanlışı ayırabilme
  • Kendi başarısını ölçebilme ve özgüven kazanma
  • Kolaydan zora öğrenmeyi sağlama
  • Yaratıcılığa teşvik etme
  • Bireysel çalışmaya teşvik etme
  • Kalıcı öğrenme sağlama
6 yaşındaki kızım üç yıldır okul öncesi eğitim aldığı için bilişsel etkinlik kitaplarına alışık.Bu sebeple biraz yardımla 7 yaşa ait etkinliklerin büyük çoğunluğunu yapabiliyor.Onun seviyesine uygun olmayan Düşünme Oyunları kitaplarını ise 8 yaşındaki diğer kızım severek kullanıyor.

Çocuğunuz için dikkat süresini artıracak,zihinsel becerilerinin gelişmesine katkıda bulunacak bir eğitim seti arayışındaysanız Çocuk Gelişim Atölyesi sitesinden eğitim setlerini inceleyebilirsiniz.Yaz tatiline sayılı günler kalmışken her yaştan çocuğa faydalı olur düşüncesindeyim.

5 yorum:

  1. benim oğlum küçükken bunların yarısı bile olsaydı ne iyi olacaktı oyalamak için ne aktiviteler icat ederdim artık kendi kendime.. bu setler gerçekten büyük kolaylık anneler için ..:-))

    YanıtlaSil
  2. İlk defa duyduğum bir yayınevi. İncelemeye alıcam mutlaka ✌🏻

    YanıtlaSil
  3. Benim de yeğenlerim için iyi bir alternatif olabilir :) Yazını ileteceğim Filiz'cim. Kocaman sevgiler <3

    YanıtlaSil
  4. Ben de kizima aliyorum çok güzel aktiviteler.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma