28 Oca 2016

EN POPÜLER İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARIM VE İNSTAGRAMDA YÜKSELME TÜYOLARI

Blog yazarları olarak artık hepimizin birer instagram hesabı var.Geçmiş zamanda öylesine açılmış bir instagram hesabı gün geldi bloguma yazı giremediğim günlerde bile en az iki paylaşım yaptığım,zaman geçirmeye doyamadığım bir uygulama haline geldi.

İnstagram uygulaması içinde yaşanan en büyük sorunlardan biri fotoğraflarımızın istediğimiz kadar beğeni almaması.Sadece izlemeyi tercih edip beğen butonuna basmaya üşenenler,aman beğenip like sayısı yükselmesine katkıda bulunmayayım diyenlerle birleşince beğeni sayıları takipçi sayılarına kıyasla epeyce düşük olabiliyor.

Ben bu yazımda emek verdiğiniz uygulamanın sizi mutlu eder hale gelmesini sağlayacak birkaç adımdan bahsederken konuyla ilgili birkaç instagram fotoğrafımı paylaşmak istiyorum.

Başlangıç olarak anlaşılır,söylerken zorlanmadığınız bir profil ismi seçin.Asla başka bir hesap isminin taklidi olmayın.İnstagramda blog eklentisini almadan önce kullandığım Makyaj Kelebegi,Makyaj Kelebegiii adıyla kaç tane isim var tahmin bile edemezsiniz.Mutlaka özgün olun.

1-Konunuzla ilgili paylaşım yapmaya çalışın.Güzellik ve Bakım sayfalarının çocuklarının fotoğrafını beğendirmesi,yemek sayfalarının kozmetik ürünler içeren fotoğrafları beğendirmesi imkansız olmasada zordur.Sizi konunuz için takip eden kitleye kulak verin.Konu dışı paylaşım yapıyorsanız onu olabildiğince güzel sunun.
2-Fotoğraflarınızı mümkünse beyaz zemin üzerinde ve evinizin en aydınlık bölümünde çekin.Bunun için beyaz bir sehpa işinizi görebileceği gibi bir tabaka fon kartonu da kullanabilirsiniz.
3-Aynı renk ürünlerin kombinlendiği fotoğraflar her zaman dikkat çeker.Fotoğraflarınızda renklere yer verin.



4-Paylaşımlarınızın nabzını tutun.Gönderilerinizin en çok hangi saatte beğeni aldığını takip edip bu saatlerde paylaşım yapın.

5-Günde en az bir kez paylaşım yapın.Fazla fotoğraf paylaşarak da takipçilerinizi baymayın.Özellikle yüz yüze tanışmışlığınız yoksa kimse sizin arka arkaya yaptığınız paylaşımla ilgilenmez.Hatta bu durum takipten çıkmasını hızlandırabilir.

6-Fotoğraflarınıza mutlaka uygun etiketler hazırlayın.Zaman alıcı gibi görünse de paylaşımınızın çok daha fazla sayıda kişiye ulaşmasını sağlayacaktır.

7-Fotoğraflarınızın beğeni almasını istiyorsanız siz de başkalarının fotoğraflarını beğenin.Olumlu adımlarınız mutlaka size geri dönecektir.

7-Hile hurdaya karışmayın.Fark edildiğinde sizi takip edenlerin güvenini kaybetmenize yol açacaktır.Unutmayın beğeni yapan 10 organik takipçi satın alınmış 100 takipçiden daha çok mutluluk verir.

8-Profilinizde dolaşarak beğeni sayılarınızı kontrol edin.En çok beğenilen fotoğraflarınıza benzer fotoğraflar paylaşın.

9-Çok selfie paylaşmayın.

10-Gelen yorumlara olabildiğince geri dönüp siz de takip ettiğiniz kişilere yorum yapmaya çalışın.

Ben instagram hesabımı yönetirken yukarıda bahsettiğim kurallara uymaya çalışıyorum.Evet bu kurallar hesabımı alıp uçurmuyor ancak istikrarlı bir şekilde yükselişte olmasını sağlıyor.
Hesap bizim olduğu sürece istediğimizi istediğimiz gibi paylaşma şansımız tabi ki var ancak altın kurallara uyarsanız yükselişe geçmeniz çok büyük bir olasılık.

Yazıma burada son verirken hala takipte değilseniz @makyajkelebegiblog adlı hesabım güzellik,bakım,sevilen yiyecekler,ara sıra çocuklar ve İstanbul'dan kareler ile sizi bekliyor.

Instagram uygulaması hakkında neler düşünüyorsunuz,uygulamayı kullanırken sizin dikkat ettiğiniz detayları da duymak isterim.


47 yorum:

  1. tam da bana lazım olan bir yazı olmuş bu dikkat etmeye çalışıyorum ama senin kadar değil senin fotolar harika maşallah :-)) kesinlikle selfie konusunda haklısın bu arada o selfieler çok başımı ağrıtıyor benim :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben senin seçimlerini çok seviyorum canım.Keyifle izlediklerim arasındasın.Selfie'nin özellikle kötü çekildiği durumlarda baş ağrıttığı kesin..

      Sil
  2. Özellikle başlarda söylediğini yapan arkadaşlarımız çok. Aman ha popüleritesi beni geçmesin.. Sıralanabilecek çoğu şeyi söylemişsin, kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlke'cim.Ne yazık ki keyif için açılan platformu bile hırs nesnesi yapabiliyor bazıları...

      Sil
  3. bilgisayarda sorun var yazdığım yazı geldi mi=)

    YanıtlaSil
  4. Filiz'cim, her zaman söylüyorum; fotoğraflarına bayılıyorum. Bu biraz da aslında göz isteyen bir şey. Yani herkesin böyle kombinler yapması imkansız (mesela ben, asla böyle şık sunamıyorum). Ama düzgün, bol ışıklı, ferah ve kaliteli fotoğrafların her zaman dikkat çektiği konusunda haklısın. Onun dışında da söylediğin her şeye kesinlikle katılıyorum. Hoş, fotoğraflar özenmek ve hashtag kullanmak dışında kalan adımları takip edemiyorum şahsen, ya da o kadar umursamıyor olabilirim; ama yaptığım o iki şey bile istikrarlı şekilde takipçi sayımın artmasını sağlıyor. Bir anda uçmasa da, emin adımlarla artıyor. Dediğin gibi, sizi gerçekten beğendiği için izleyen 10 takipçi, bir anda "geliveren" 100 takipçiden çok daha iyidir :) Öperim çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende hem blog hem sosyal medya hesaplarını layıkıyla ve başarıyla yöneten isimlerden birisin bence.Profiline baktığımda hayat görüyorum ben.
      Sende farketmişsindir ki instagram üzerinde inanılmaz bir takipçi sirkülasyonu var ancak beğeni yapan,yorum yazan organik kısım belli.Onlarda benim için çok önemli.İşte onlar seni ve tarzını beğendikleri için oradalar ve hep orada olacaklar.Öpüyorum bende :))

      Sil
  5. Yazınıza da fotoğraflarınıza da bayıldımm. Çok faydalı olmuş. İnstagram benim de paylaşım yapmaktan ve kullanıcıları takip etmekten hoşlandığım bir uygulama.
    http://iconosquare.com/fatmaardali
    belki ilginizi çeker :))
    Sevgiler Filiz Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanım çok teşekkür ederim hemen bakıyorum hesabınıza :))

      Sil
  6. Yüreğine sağlık canım güzel bir konu olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatma'cım.Sevgiler benden de :)

      Sil
  7. ne kadar bilgilendirici bir yazı olmuş canım emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiyseniz ve faydalı olduysa ne mutlu bana :)

      Sil
  8. Aynen dediklerine katılıyorum canım, hele ki senin fotoğraflarına da bayılıyorum çok güzel bir uyumun var, önerilerini dikkate alacağım, öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yasemin'cim.Öpüyorum çok ;)

      Sil
  9. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Sizin fotoğraflarınız zaten çok güzeller, keyifle takip ediyorum :-)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Daha iyi olması için çabalıyorum bende ama şimdilik bu kadar.Sevgiler benden de :)

      Sil
  10. Burdada mı satın alınmış takipçiler var!!! Ben bu sosyal medyanın hilelerine yetişemiyorum artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog'ta yok ama instagram'da hem beğeni hemde takipçi satın alan bunun dışında başka minik hilelere başvuranlar çok ne yazık ki.Ancak dikkatli bir göz takip ettiklerinin beğendiği ve takibe aldıkları kısmından ne olup bittiğini hemen anlayabilir :))

      Sil
  11. instagramda ben de yeniyim ve bir çok şeyi keşfetmeye çalışıyorum.güzel bilgiler için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.Umarım faydalı olmuştur o zaman :))

      Sil
  12. herşeyi anlatmışsınız bayılıyorum böyle yazılara kaleminize sağlık :) bu arada zaten instagramda severek takipteyim fotolarınız çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun.Beğenilmesi çok mutlu etti beni.Takipte olmanıza ise ayrıca sevindim :)

      Sil
  13. Faydalı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık. Açıkçası instagram uygulamasına bir blogger arkadaşımın israrı üzerine kayıt oldum fakat çeyiz ve evlilik hazırlıkları derken fotoğraf çekip anında instagramda paylaşmak daha cazip geldi ve zaten bu yüzden de bloğa olan ilgimi kaybettim. Her ne kadar fazla takipçim olmasa da yine de instagram uygulamasından vazgeçemiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzunincekivirciikk valla çok haklısınız aslında.Instagram biraz bağımlılık yapan bir uygulama ve blog yazılarının hızını kestiğine yazık ki doğru.
      Tabi blog yazılarının kalıcılığı göz önüne alındığında her paylaşımı keşke önce burda yapabilsek diyorum.

      Sil
  14. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık :)
    Fotoğraflarınız harika zaten emek verilerek yapılan her şey güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet önemli olan o aslında.Yapılan her iş biraz özeni hak eder bence :)

      Sil
  15. Değindiğiniz noktalar çok doğru olmasına rağmen bu noktaları önemsemeden binlerce takipçisi olan insanlar var, özellikle de karanlık ve özensiz fotoğraflarla. Instagram popülerleştikçe çirkinleşen bir yer olmaya başladı malesef. Takip edeni takip ederim mantığı, haftada bir çekiliş yapanlar, takipçi ve beğeni programı kullananlar, sayfadaki fotoğrafları tek tek beğendiği halde takipçi sayısını küçümseyip takip etmeyenler... Takipçi sayısı arttırmak o kadar kolay olmuş ki, hayretle izliyorum insanların çevirdiği oyunları. İnsanları zorla elimde tutmaktansa beni gerçekten takip etmeye değer bulup edenlerin mutluluğu bambaşka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shine Like Glitters durumu çok güzel gözlemleyip özetlemişsiniz aslında.Bir gecede on bin'e yükselen gözler de gördü bu gözler takip etmediği halde ara ara profil gezip beğeni atanı da.Ben yükselişin mutlaka emeğinle olması gerektiğine inananlardanım.Diğer yoldan gitmek isteyenlerinde kendi kararları tabi :))

      Sil
  16. İçimi açan bir profilin var ve bu dediklerinin bazıları yapmaya çalışıyorum gerçekten özenerek, hile yapmadan sayı yükseltmek zor belki ama dönüşü uzun vadede güzel oluyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Menekşe çok teşekkür ederim canım.Senin paylaşımların,anlattığın ürünler de muhteşem bence.Evet yükselişi çok hızlı olmuyor belki ama düzenli paylaşımla istikrarlı ilerliyor kesinlikle :))

      Sil
  17. Cok güzel bir yazi olmus..seni severek takip edenlerden biride benim biliyorsunki;))resimlerin kalitesi sunumlarin cok guzel ne kadar zevkli bir insan oldugun ortada.bence takipci satin alanlar cok belli oluyor zaten ne gerek var anlayamiyorum nasil icleri rahat ediyor kendilerini kandiriyorlar sadece..takipci sayisinin artmasi tabiki de onemli insan mutlu oluyor ama bende pek sayılara takılmıyorum benim paylasimlarimi onemseyen bana deger veren beni severek takip eden 1 kisi bile olsa beni cok mutlu ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel özetlemişsin canım.Benim anlatmak istediğim de bu zaten.Aydınlık fotoğraf işin olmazsa olmaz kuralı.Etiketlerle destekleyip düzenli paylaşım yapınca gerisi mutlaka geliyor.Bende en başından beri seni severek takip edip ettiklerimdensin ve güzel paylaşımlarınla bundan sonra da öyle kalacaksın ♥

      Sil
  18. senin fotoğraflarına her zaman bayılıyorum zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Bence sende çok başarılısın bu konuda :)

      Sil
  19. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Özellikle yeni blog açan ben için çok faydalı

    YanıtlaSil
  20. çok güzel yazı olmuş :) yazdıklarını ben de uygulamaya çalışıyorum elimden geldiğince ama senin fotoğrafların bir harika :)

    YanıtlaSil
  21. Senin fotoğrafların içimi açıyor <3

    YanıtlaSil
  22. çok güzel bir paylaşım olmuş dediklerinin çoğunda haklısın
    beğenilerde -aman onun beğenisi artmayan diyen bir kesim var ve onlara ben kendi sayfamda beğenmiyorsanız neden takip ediyorsunuz diye bile yazdım :))) profilim açık yaşam bloggeri olduğum için de anlık paylaşımlar yapıyorum bu bazen makyaj bazen çocuklar bazen de pasta ve sunum fotografları olabiliyor
    aynen dediğiniz gibi sunum fotoğraflarını beğenen kesim çocuk fotoğraflarında takip etmeyi bırakmış olabiliyor
    ancak ben şunu anlamıyorum benim profilim zaten açık ve instagramı kullanmaya başladığımdan beri tarzım aynı :) yani bunu bilerek profilime katılıp sonradan silenleri anlamıyorum
    sizin fotoğraflarınız da sayfanızda gerçekten çok iç açıcı başarılarınızın devamını diliyorum Filiz hanımcım sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Yorum yazmadan geçemedim,tabi ki ben de katılıyorum tüm bunlara.Bu anlamda kendimi geliştirmeye çalışıyorum,örnek alıyorum. Başarılarının devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
  24. Güzel saptamalarla yaptığın giriş ve madde madde açıklamaların inanılmaz iyi oldu.
    Bazılarına uymaya çalışsam da gözden kaçırdığım çok şey var.
    Bunların hepsini okurken kaydettim kendime, şimdi de duvarımda paylaşayım herkes faydalansın bu güzel yazıdan.
    Emeklerine sağlık, seviliyorsun:)

    YanıtlaSil
  25. Emeğine sağlık Filizcim, kesinlikle çok faydalı bir paylaşım olmuş. Severek takip ediyorum ❤️

    YanıtlaSil
  26. Hep söylüyorum senin fotoğraflarına bayılıyorum, bu konuda gerçekten çok iyisin. Yazı içinde çok teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. harika bir yazı olmuş Filiz ciğim emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
  28. Filizciğim çok güzel bir yazı olmuş. Senin kadar profesyonel olamam ama tavsiyelerini yerine getirmeye çalışacağım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Şahane bir yazı olmuş. Benim de ilham aldığım bloggerlardan birisiniz.Umarım kendimi hep bir adım daha ileriye taşıyacağım. Severek takip ediyor ve okuyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma