15 Oca 2016

ALİX AVİEN MARKASINDAN SON DENEYİMLER

Bu yazımda son dönemde denemiş olduğum Alix Avien ürünlerinin birkaçından bahsetmek istiyorum.Son dönemde gerek kendi alışverişlerim gerekse katıldığım etkinlikler sayesinde pek çok ürün denedim.Pudra'dan fondötene,oje kurutucu'dan rujlara uzanan ürünler arasından bugün sihirli pudra olarak anılan Terracotta pudra,Natura Fondöten,Göz ve Kaş kalemi ile 155 numaralı siyah oje hakkındaki detaylardan bahsedeceğim.
Alix Avien Terracotta
 Bir dönem fondöten üzerine sürekli uyguladığım pudraları artık eskisi kadar sık kullanmıyorum.Kullanmam gerektiğinde ise T bölgemde ya da kapatıcı ile kapattığım kusurlu bir bölgeyi sabitlemek için kullanıyorum.Sihirli pudra olarak adını sıkça duyduğum terracotta pudra daha önce denediğim pudralardan farklı yapısıyla ilginç bulduğum ve bu ara sıkça kullandığım bir ürün oldu.Öncelikle dokunulduğunda ele yumuşacık gelen kadifemsi bir yapısı var.Tabi bu yumuşaklık fırçayla alırken biraz tozutmasına yol açıyor.Bu tozutma yüze uygularken çok sorun olmamakla birlikte ambalajı epeyce kirletiyor.
Yapı olarak kalın gibi görünsede yüze tek kat uygulandığında hiç abartılı durmuyor ve cilt rengini eşitliyor.Kullandığım ürün ne olursa olsun alın bölgem gün sonunda parlama yapmayı başarır.Bu üründe de sonuç aynı oldu ancak kusurlu bölgelere uyguladığım kapatıcıyı sabitleme konusunda gayet başarılı buldum.
 Natura Fondöten ile daha önce Gülsen'in etkinliği sayesinde tanışıp bir tüp bitirmiştim.Yağ içermeyen ve mat bitişe sahip olan bu fondöten orta kapatıcılıktaki formülü ile kusurları güzelce örtüyor.Sürüldüğü ilk saatlerde oldukça mat ve güzel görünüyor ancak sonraki saatlerde karma cildimde biraz parlama yapıyor.Uygun fiyatlı bir fondöten arayışındaysanız 8 saat kalıcılık vaad eden Natura Fondöten bence denemeye değer.
 Kaş ve Göz Kalemine gelince her ikisini de oldukça sevdiğimi söyleyebilirim.Smoky Eyes Göz kalemi jel yapılı ürünlerden.Yumuşacık bir yapısı var ve hem göz içine hemde göz kapağına adeta kayarak uygulanıyor.Eyeliner şeklinde kullanmaya oldukça uygun ancak üzerinden eyeliner fırçası ile geçip şekil vermek istiyorsanız elinizi çabuk tutmalısınız çünkü oldukça hızlı sabitleniyor.
 Kaş kalemi ise renk olarak bana çok uymasada uygun sertlikteki yapısıyla kontrollü uygulama sağlıyor ve kaşlardaki boşlukları başarılı bir şekilde dolduruyor.Gün boyu bozulmadan kalıyor.İleri dönemde mutlaka diğer renk alternatiflerine bakmak istiyorum.
Son olarak gelelim ojeye.Alix Avien ojeleri yapı olarak çok seviyorum.Şimdiye kadar denediğim tüm renkleri kolayca uygulayabildim.Kuruma hızları ve parlaklıklarından oldukça memnun kaldım.
155 numaralı siyah oje de parlaklığını beğendiğim kimi zaman tak başına kimi zaman simli ojelerin altına uygulayarak kullandığım joker bir oje oldu.Serinin 188 numaralı bir de yanar döner simli ojesi var ki ikisinin uyumu bence muhteşem oluyor.
Alix Avien ile ilgili yazıma bugünlük burda son verirken sizin favori ürününüzü de duymak isterim.
Yakında likit mat rujlar hakkında tekrar görüşüyor olacağız.

*4mevsimkadini etkinlik sponsoru

19 yorum:

  1. Filiz'cim, şu Terracota pudrayı Makyajfırçam Merve'den o kadar çok duymuştum ki, her indirim döneminde almay meyilleniyor, sonra cildimin kuru-karma olduğunu düşünerek vaz geçiyorum. Yani söylendiği gibi böyle saten gibi cilt sonucu veriyorsa alsam mı diyorum ama bir yandan da elimde Jane Iredale Pure Pressed varken ve onbdan acayip memnunken duruyorum :))) Sen ikisini de kullandın değil mi? Hangisi daha iyi sence?
    Natura fondötenin rengi bana koyu geldiği için anneme vermiştim, o pek severek kullandı vaktiyle.
    Jel yapılı kalemi de merak ettim. Ben en çok 320 numaralı Nude rujunu seviyorum; kullandığım en güzel nude rujlardan olduğunu söyleyebilirim.
    Öptüm çok!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'çım pudra için saten sonuç gözlemlemedim ama İçeriği saymazsak işlev olarak çok farklı olduğunu söyleyemeyeceğim.ikisi de aynı derece parlama yaparken Alix Avien gözenek görünümünü daha az belli etti.Bence indirim döneminde şans verebilirsin.Ayrıca denedin mi bilmiyorum ama likit rujlarının bazı renkleri de hiç fena değil.Çok çok öpüyorum seni...

      Sil
    2. Hmm, ok o zaman, teşekkürler, iyi oldu bu bilgi :) Likit rujlarını denemedim, aklımda olsun! Gerçi çekmeceden likit rujlar taşıyor artık ama neyse :)) Ben de öptüm çok!

      Sil
  2. Pudrasını henüz denemedim ama diğer ürünlerinin hepsini bende severek kullandım.Sende onayladığına göre kullanmaya devam edebilirim.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denediğinde Pudra'yı da seveceğini düşünüyorum Fatma'cım.Sevgiler benden de ;)

      Sil
  3. genel olarak markayı seviyorum özellikle tekli terra cota gibi olan farları bence başarılı.. kapatıcı da denemiştim fena değildi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben farlarını hiç denemedim galiba.Bunu duyduğuma göre ilk fırsatta bakarım artık ;)

      Sil
  4. Natura fondoten ve sabitlenen siyah kalemini severek kullandım. Hatta uygun ürün arayışında olan kişilere ilk önerdiklerim arasındadır =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fondöteni ilk deneyişimde biraz ön yargılı yaklaşmıştım ama gerçekten önerilebilir bir ürün çıktı.Fiyatının karşılığını veriyor kesinlikle ;)

      Sil
  5. Bende kalemine bayiliyorum. Güzel bir yazı olmuş canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem çok güzelmiş gerçekten.Teşekkürler canım;)

      Sil
  6. Ben Alix Avien'in eyeliner kalemini kullanıyorum. Markaya ait bendeki tek ürün... Bu kalemi deneyene kadar eyeliner çekememiştim, uygulaması çok kolay geldi. Akmıyor ve istersem iki kat uygulayabiliyorum. Kalem eyeliner seviyorsanız, bir bakmanızı tavsiye ederim. Ben de göz kalemlerini merak ettim yazınızı okuyunca.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Keçe uçlu kalemden bahsediyorsanız gerçekten güzeldi.Uzun zamandır kullanmayı unuttum bir bakayım ilk fırsatta ;)

      Sil
    2. Evet, keçe uçlu kalemini kullanıyorum :-)
      Ben teşekkür ederim Filiz Hanım :-)

      Sil
  7. O kadar güzel anlatmissinki hemen bir mağazaya gidip bu ürünleri denemek geldi içimden en çok da pudrayi merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlknur'cum.Pudra kullanmayı seviyorsan bir göz at bence de.Öpüyorum ;)

      Sil
  8. Pudrayı merak ettim ama cildim zaten kuru acaba anlaşabilir miyim bilemedim. Zaman zaman T bölgemde ihtiyaç duyuyorum pudraya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru ciltle zaten çok ihtiyaç duymayabilirsin.Benim T bölgemin parlamasını engelleyemedi ama makyaj sabitlemek için hiç fena değil.

      Sil
  9. Bende terracotta pudrası, göz kalemleri ve ojelerini kullandım. Ürünlerinden gayet memnun kalmıştım:)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma