28 Ağu 2013

MAKYAJ FIRÇALARIMI NASIL TEMİZLİYORUM ?

Nemlendirici hariç yüzüme uyguladığım tüm ürünleri makyaj fırçalarıyla uyguluyorum.Bir zamanlar elimle sürdüğüm fondöten şimdi elime bulaştığında beni rahatsız ediyor.
Hemen hemen her gün kullanılan fırçalar çabucak kirlenip kullanılmaz hale geliyorlar.Özellikle likit ürün uygulananlar hem bakteri ürettiği hemde ürünü tutamaz hale geldiğinden haftada en az bir kez yıkanması gerekiyor.


Fırçalarımı temizlemek için özel solüsyonlar kullanmıyorum. Lifebuoy Sıvı sabun ya da Bebek Şampuanıyla temizliyorum.Evdeki minikler için zaten hali hazırda Bebek şampuanımız sürekli mevcut :)

Öncelikli tercihim Lifebuoy.Bu sıvı sabun antibakteriyel özelliğiyle hem çok güzel temizliyor hem de çabuk arınıyor.Fırçaların yumuşaklığına herhangi bir zarar da vermiyor.
*Lifebuoy Sıvı Sabunu el temizliği içinde rahatlıkla öneririm.


Fırçaları  temizlemek için elime bir miktar sıvı sabun alıp ıslattığım fırçayı üzerinde gezdirip köpürtüyorum.Saniyeler içinde fırçam temizlenmiş oluyor.Fazla suyunu temiz bir havlu ya da peçeteyle alıp yazın kendi halinde kışın ise radyatörlerin üzerine serdiğim havlu peçetelerin üzerinde kurumaya bırakıyorum.Fazla suyu alındığı için çok çabuk kuruyup kullanıma hazır hale geliyorlar.


Benim fırça temizleme yöntemim bu şekilde.Siz fırçalarınızı nasıl temizliyorsunuz,Temizlik için kullanılan sprey ürünleri denediniz mi,temizlik sırasında hangi ürünleri tercih ediyorsunuz?

Sosyal Medya HesaplarımInstagram
Twitter
Facebook

14 yorum:

  1. Bende sıvı sabun yada bebe şampuanı tercih ediyorum ve ılık su ile yıkıyorum. Protex benimde sıvı sabunum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Protex'te iyidir ama bir kez de Lifebuoy ile denemeni tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Ben sadece birkaç defa temizleme yaptım ve beyaz sabun kullandım, memnunum. Ama bebek şampuanı da iyi fikir, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık kullandığın fırçaları yine sıkça temizlemeni öneririm canım. Aksi taktirde sivilceye yol açabiliyorlar.Bebek şampuanı ise hafif formülüyle fırça kıllarına da zarar vermez :)

      Sil
  3. Cnm ben alkollu firca temizleyici ile temizliyorum sephoradan aldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu fırça üzerine sıkılıp silinenlerden mi, memnun musun canım ?

      Sil
  4. Ben de antibakteriyel sabun ya da Yves Rocher`ın organik duş jellerinden, evde hangisi varsa onu kullanıyorum. Duş jeli ile yıkadığımda muhteşem kokuyorlar bir de :) Fondöten fırçalarım kolay temizlenmiyor yalnız, kullandığım temizleyiciyle birlikte ılık suda bekletiyorum ben arada. Lifebuoy benim de çok çok beğendiğim sabun, yumuşacık bişey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fondöten fırçası konusunda haklısın canım.Bir kaç kez köpürtmek zorunda kalıyorum ama ılık suda beklemeyi denemedim hiç.Lifebuoy kullandıktan sonra vazgeçemedim bende :)

      Sil
  5. çok fırçam yok ama temizlerken bebek şampuanı kullanıyorum ben.

    YanıtlaSil
  6. Bende önce dalinle temizliyorum sonra antibakteriyel aktivex sabunla o yoksa normal sabun geçiyorum en sonunda :)

    YanıtlaSil
  7. ben de bebek şampuanıyla temizliyorum :) tertemiz oluyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde Lifebuoy denemeni öneririm canım.Bende ara sıra Bebek şampuanı kullansam da diğeri ile daha temiz oluyor sanki :)

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma