27 Ağu 2013

DOWN UNDER NATURAL'S ARGAN OIL ŞAMPUAN VE SAÇ KREMİ

Down Under Natural's Argan yağlı şampuanı iki kutu bitirdikten sonra yorumlama zamanıdır.
Down Under markasıyla Nude şampuan ile tanıştım.Uzunca bir süre Nude kullandım ama Nude ilesaçlarım arasında bir uyumsuzluk oldu nedense. Arada başka şampuanlar deneyip tekrar dönsemde Yağlı saçlarıma iyi gelmediği ve kullanırken beni mutlu etmediği gerekçesiyle vedalaştık.

Ardından olumlu yorumlarını okuyarak Argan Yağlı seriye başladım.Serinin ürünlerine geçmeden önce saç yapım hakkında da bilgi vermek istiyorum çünkü ürünler farklı yapıdaki saç telleri üzerinde farklı etkiler bırakabiliyorlar.


Önceleri kalın telli ,uzun ve çabuk yağlanan saçlara sahiptim.Saçlarımı uzun yıllar boyayıp herhangi bir zararını görmezken son altı ayda daha açık renk boyalarla sıkça boyayıp bir anda bol kırıklı saçlara sahip oldum.Ardından  röfle yaptırıp uçları kestirerek kırıklardan kurtuldum.Bir kaç aydır kullandığım ve yakında yazacağım başka bir ürünün de desteğiyle, kırıklarım yok denecek kadar az ancak röfle etkisiyle çok zor açılan saçlarım var.

Argan Yağlı  Bakım Şampuanı ; Yumuşak formüllü ,yeterince köpüren ve güzel kokulu bir ürün.Yıkama sonrası saçların yumuşamasına katkıda bulunuyor. Bunu arada başka bir şampuanla bir kaç yıkama yapınca daha iyi anladım.Kullandığım süre zarfında saçlarımı yormadı.Market şampuanlarına oranla saç dökülmemin daha az olduğunu da eklemek isterim.
Saçımın kirlenme hızında ise bir değişiklik yok.Zaten kirlenme hızının şampuanla azalabileceğine  inanmıyorum .Şampuanlar saçı ağırlaştırıp kirlenmeyi artırabilir ancak zaten var olan bir problemi ortadan kaldırmıyorlar ne yazık ki.


Saç Bakım Kremi;   Kalın telli ve çok zor açılan saçlarımı yumuşatıp kolay taramama yardımcı oldu ancak o hayal ettiğim akışan saçlara yine kavuşamadım.
İnce telli ve çok yıpranmamış saçlarda  daha iyi sonuç vereceğini düşündüğüm saç kremi benim için  Şampuanın tamamlayıcısı ve parabensiz formülüyle sıradan saç kremlerine fark atan bir ürün.


Özetle Nude serisinden daha çok sevdiğim serinin ikinci şampuanı bitirmek üzereyim.Şampuanı aldıkça saç kremiyle desteklerim sanırım.
Elimde denenecek iki bitkisel şampuan daha var.Şimdi sırayla onları kullanacağım.Bu esnada Down Under Argan serisi ise aklımın bir köşesinde ''Alınası seri'' olarak kalmaya devam edecek.

Sizin bu seri hakkında görüşleriniz neler, Serinin en çok beğendiğiniz ürünü hangisi oldu?

Instagram
Twitter
Facebook

25 yorum:

  1. Bu seriyi cok sevdim ben ozellikle serumu cok iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serumunu merak etmeme rağmen elimdeki serum bolluğundan dolayı deneyemedim ben :(

      Sil
  2. Kremini ve şampuanını numune olarak kullanmıştım.Harikaydılar tek kullanımda bile.Ama ben yinede aktardan 'argan yağı' alıp banyodan sonra uygulamak istiyorum.
    Faydalı bir post olmuş
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olduysa ne mutlu. Deneyimini bizimle de paylaşırsan sevinirim canım :)

      Sil
  3. ben sampuanından hiç memnun kalmadım ama kremi bi harıka. suanlık uzerıne tanımıyorum.

    YanıtlaSil
  4. benim saç tellerim ince olduğu için saç kremini daha çok beğendim ama nude da dahil bütün konularda senle aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil
  5. bu ürünü denemdim ama saçlarım aynı sneinkiler gbi. elseve 'nin yeşil kapaklı yağlanma karşıtı şampuanını tek geçiyorum.. onun dşında kullandığm tüm şampuanlar elseve'nin dier serileri dahil saç derimde kabuklanma yapıyır. yeşil kapaklısı ilaç gibi geliyor vlla onun da tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elseve şampuanlar market şampuanları içinde en sevdiklerim. Yeşil kapaklı olanı denemedim ama benim arada denediğim şampuanda Yıpranmış saçlar için olan kırmızı seriydi.Bu kullanışımda saç derime iyi gelmediği gibi dökülmeyide fazlalaştırdığını farkettim.Yeşil kapaklı da aklımda olsun :)

      Sil
  6. Merhabalar. Artik ben de blogumda ufak tefek postlar paylasmaya basladim ve bana bu konuda destek olursaniz cok mutlu olurum. Bloguma abone olmak isterseniz yani; http://smgninyazdiklari.blogspot.com/ . (Sac bakim urunleriyle ilgili daha cok post gormek isterim :) ) Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simge'cim Hoşgeldin.Saç bakımı ile ilgili yazılar gelecek yakında :)

      Sil
  7. merak ettiğim urunler arasında bende denemeyi dusunuyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisin canım.Seveni çok bu serinin :)

      Sil
  8. bugun bende denedım harıka anında yumasacık oldu saçlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim canım.Güle güle kullan :)

      Sil
  9. Ben saç kremini almıştım. 2 aydır kullanıyorum ama hiç bir faydasını görmedim. Bir daha almam sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben saç kreminden saçımı yumuşatıp kolay taranmasını sağlamaktan başka bir şey beklemiyorum.Mucize ürün değil ama görevinide yapıyor bence...

      Sil
  10. Sevgili makyaj kelebeği sebamedin kuru ve boyalı saçlar için şampuan süper bence birde bu bahsettiginiz saç kremini kullaninca degmeyin saçlarımın güzelliğ ine :-):-):-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebamed şampuanı hiç denemedim desem ayıp olur mu?
      O zaman yazıyorum aklımın bir kenarına :)

      Sil
  11. Down Under Saç maskeside çok çok iyi bu klasman içerisinde... Çok tatlı duruyor, raflarda çok gördümde hiç denememiştim :) http://goosestyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çıktığında kremin daha iyi olduğu yönünde yorumlar okuyunca Saç maskesini denemedim bende :))

      Sil
  12. bu markanın saçıma uygun (saçım kuru, boyalı ve kıvırcık) tüm ürünlerini denedim, hepsi süper.başka marka kullanamıyorum, herkese de tavsiye ettim, ediyorum da. bazı ark.lar köpürmediğinden bahsederek, şampuanını sevmediler. o kadar kimyasal ürünlere alışmışız ki.bi izin verseler, bi kaç denemede saçınız da siz de alışıcaksınız. süper sağlıklı. fön,boya vs. yıpratmıyo.gerçi bunları yapsak da yapmasak da saç ztn çok hoş görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bengül Hanım Merhaba!
      Serinin şampuanları arasında en çok memnun kaldığım Argan serisi oldu.Köpürmesi başta biraz az olabiliyor ama birkaç yıkama sonrası normale dönüyor.İçerik olarak çok temiz değil ama tanıtım toplantılarında kimyasal oranının düşük olduğu söylenmişti,Paraben de içermiyor.Gayet alınası bencede :)

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma