10 Eki 2016

FLORMAR MAT ETKİ KOLEKSİYONU İNCELEMESİ

Flormar yeni makyaj koleksiyonu ile makyajda çok sevdiğimiz Mat Etki'nin  nabzını tutuyor.Hala denemeyen var mı bilmiyorum ancak likit mat rujlar uzunca bir süredir favorilerim arasında.Likit formlu Satin Matte rujlar,Extreme Matte Lipstickler ve Satin Matte Allıklardan oluşan Mat Etki serisi  geniş bir renk yelpazesi sunuyor. Seride allıklar altı,rujlar on altı,silk matte Liquid serisi ise sekiz farklı renkle geliyor.
Flormar Mat Etki
Ben geçtiğimiz hafta elime ulaşan seriden ikişer renk ürün deneme fırsatı buldum.Bu yazımda size bu ürünler hakkındaki görüşlerimden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle neredeyse gördüğüm her markanın ürününü denemek istediğim likit mat rujlardan Flormar Silk Matte Likit Rujlar ile başlamak istiyorum.Bu özellikteki rujlar son dönemde zaten elimden düşmediklerinden ilk olarak denediğim ve en başarılı bulduğum ürünler oldular.
Flormar Silk Matte Rujlar
Silk Matte rujlar 4,5 gr ürün içeren kısa boylu ambalaja sahipler.Ruj dolu olan bölüm serçe parmağımı geçmesede fırçaya gelen ruj miktarı neredeyse tüm dudağa yettiğinden kısa sürede biteceklerini sanmıyorum.Kesik uçlu sünger aplikatör ile ruju uygulamak oldukça kolay.Üstelik daha önce denediğim pek çok likit ruja oranla daha kıvamlı bir yapıya sahip olduğundan kenarlarda dağılma yapmadan kolayca uygulama yapabiliyorum.

Vanilya kokulu rujlar tek seferde kapatıcılık sağlarken dudakta tıpkı adındaki gibi saten mat bir bitiş sağlıyorlar.
Denediğim renklerden 05 numaralı Autumn Timber içinde bir miktar kahvelik barındıran harika bir sonbahar rengi.İki renk içinden favorim kesinlikle bu renk oldu.Dudakta kalıcılığı oldukça iyi olan bu ruj üç dört saat sonra dudak içlerinden silinse de doğal renginin etkisiyle tazeleme gerektiren aşırı boşluklu bir görüntü oluşturmuyor.
Flormar Silk Matte Rujlar

Flormar Silk Matte Rujlar
Aynı şeyi 07 numaralı Clared Red için söylemek biraz zor.Dudakta muhteşem bir görüntüsü olan,tek başına sürüldüğünde bir rimel ile günü kapatabildiğim bu ruj dudak içinden silindiğinde ortasını mutlaka tekrar doldurmak gerekiyor.Bu yüzden kırmızı ruju sürdükten sonra çantama atmayı unutmuyorum.


Gelelim diğer mat ruj serisi olan Flormar Extreme Matte serisine.Mat rujlarda tercihiniz likit matlar değilse Extreme Matte serisinin  zengin renk seçeneklerinden birine göz atabilirsiniz.
Flormar Extreme Matte Rujlar

Flormar Extreme Matte Rujlar
Bu seri dudaklara yoğun mat bir görünüm kazandırırken uygulama esnasında dudak kuruluklarını belli etmiyor.Gerçi dudağımda olduğu sürece mat ruj sürmüş hissi vardı ancak dudaklarımı kurutup germedi.Açık ton olan Warm Nude renginde bile kabuk kabuk görünmedi.Sizin dudaklarınız çok kuruysa bu rujları sürmeden önce dudaklarınıza hafifçe lipbalm uygulayabilirsiniz.
Bendeki renkler Warm Nude şeftalimsi bir Nude tonuyken 04 ise mavi alt tonlu bir kırmızı.Serinin diğer renklerini incelediğimde her mevsime ve her ten rengine uyacak özellikte farklı renkler bulunduğunu gördüm ve Terracotta Rose ile Urban Rose renklerini çok çok beğendim ve ilk fırsatta almayı planlıyorum.
Flormar Mat Rujlar

Flormar Satin Matte Allıklar oldukça ince yapılı altı farklı renkten oluşuyorlar.Ambalajları hafif ve orta kalitede.İçinde minik bir ayna ile çok işlevsel bulmadığım bir fırça bulunuyor.En iyi sonuç için allığı kendi fırçamla uygulamayı tercih ettim.Pigmentli ve kolay uygulanan bu allıklar mat özellikleri ve trend renkleri kadar  yanaktaki kusurları belli etmiyor oluşlarıyla da beğenimi kazandılar.
Flormar Soft Matte Allıklar
Bendeki renklerden Peach Brown sonbahar ve kış ayları için oldukça uygun rengiyle favorim oldu. Pure Peach adlı daha turuncumsu renk ise hem yaz hemde kışın kullanılabilecek son dönemin trend renklerinden biri.Üst fotoğraftaki softluğu sizi yanıltmasın canlı mercan tonlarını fotoğrafta yansıtmak biraz zor olabiliyor.
Gelelim serinin son ürünleri olan Mat ojelere.Flormar'ın daha önceki Satin Matte ve Silk Satin ojelerini denemiş ve severek kullanmıştım ancak ne bu markada ne de başka bir markada mat siyah ve mat beyaz oje deneyimim olmamıştı.
Flormar Mat Oje
İki katta istediğim sonucu aldığım çabucak kuruyan ojelerin tırnaklarımda duruşu ise bu şekildeydi.
M02 Satin Black

M07 White Board
Flormar Mat Oje

Sonuç olarak ben bu seriyi gayet başarılı ve heyecan verici buldum.Özellikle Peach Brown Allık ve Autumn Timber adlı likit rujla aşk yaşıyorum.Sizde mat sonuç veren kozmetik ürünlere meraklıysanız Flormar Mat Etki serisine göz atmayı unutmayın.
Yenilikler için burada ve @makyajkelebegiblog instagram sayfamda takipte kalın ♥

Siz mat serinin ürünlerini nasıl buldunuz,inceleme şansı bulduysanız sizin favorilerinizi de yorum kısmından okumak isterim.


25 yorum:

  1. Eğer dün gece yorgunluktan sızıp kalmamış olsaydım, bugün ben de blogda bu seriyi anlatıyor olacaktım :) Likit mat rujlar benim de favorilerim oldu; ba-yıl-dım! Ve senden farklı olarak kırmızı rengi de bende epeyce kalıcıydı. Stick rujlarının Red Carpet olanını hem sürüm hem de yapı olarak çok başarılı buldum; ancak Warm Nude yapı olarak beni daha çok zorladı. Ankara'nın kuru havası ve benim kuru dudaklarımdan kaynaklı olabilir; altına lip balm sürünce sıkıntı kalmadı. Ve ben stick rujların şekline bayıldım! Kalemsiz mükemmel kırmızı ruju çabucak sürebildim, heyoo!!! Allıkları da epey sevdim; bende senden farklı olarak Pink Brown rengi var. Ve tam kontür rengi. Ojeler zaten son derece başarılı, yalnız siyahı tüm tırnakta bir harika durmuş. Kesinlikle böyle de deneyeceğim! Güle güle kullan şekerim, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'çım sende iki haftalık yorgunluk var aslında.Ben olsam bir hafta kıpırdayamazdım.
      Kırmızı likit ruja bende bayıldım aslında ancak dört saat sonunda orta kısımdan epeyce açılmıştı.Tabi yemek yiyip bir şeyler içmiştim :)
      Stik rujlarında en az iki rengini daha almayı planlıyorum mutlaka.
      Senin yazını da merakla bekliyor,çok çok öpüyorum canım :)

      Sil
  2. Merak ettiğim bir seriydi. Özellikle mat allıklar. Fiyatları merak ettim. Bilgi edindim sayende. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak başarılı bir seri.Fiyatlar da uygun denilebilir ;)

      Sil
  3. flormarin mat likid rujlarini henüz denemedim. Fakat mat ojeleri oldukca iyi, siyah olani bende cok kullaniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ojeleri eskiden beri kullanırım bende.Özellikle bir mürdüm rengi varki gerçekten muhteşem!

      Sil
  4. Ben bu serinin rujlarını deneyeceğim Filiz Hanımcım, en çok onları merak ediyorum. :) Hepsini mutlulukla kullanın <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Mat ruj seviyorsanız bunları da beğenirsiniz;)

      Sil
  5. allıkları ve likit mat rujları benim de favorim oldu :)!

    YanıtlaSil
  6. güle güle kullan Filizcim :-))) ruj renkleri güzelmiş..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Hepsi de harika durmuş :)

    YanıtlaSil
  9. 05 numara rujun rengi süpermiş doğrusu.

    YanıtlaSil
  10. yaa ne şeker ürünler bunlar böyleeee :) güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  11. Ben de bir seyler yazmistim sanirim ulaşmamış

    YanıtlaSil
  12. Yazınıza bayıldım. Özenle tek tek incelemişsiniz. Ben mat rujlarla kafayı bozdum bu ara. Flormarın serisine mutlaka bakıcam :) Güzel yazı icin teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Güle güle kullan ben en çok siyah mat ojede kitlendim. Allık insanı olmadığım için onları pas geçiyorum :D

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler. Gerçekten çok güzel ve gerçekten mat renkler. 009 numaralı ruju mutlaka deneyeceğim ve tabi ki mat allıkları. Ben de bloguma beklerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. güle güle kullan canım
    5 numaranın sende duruşuna bayıldım

    YanıtlaSil
  16. Güle güle kullanin, mat ojeleri severek kullaniyorum, bu gelisimde baska renklerine de bakmak istedim fakat denk gelmedim bu seriye

    YanıtlaSil
  17. Ruj ve ojelerin rengini çok begendim. Güle güle kullanin.

    YanıtlaSil
  18. yaaaaa çok güzeller hepsine aşık oldum :)

    YanıtlaSil
  19. Merhaba, mat allıklarda çok az bile olsa sim var mı peki? %100 simsiz allık arıyorum da :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satın Matte serisinin kullandığım üç renginin hiçbirinde sim yok.Tamamen matlar.Özellikle Pink Brown rengine göz atmanızı öneririm ♥

      Sil
    2. ohhh süper haber :) teşekkür ederim!

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma