24 Ağu 2020

MAC LIGHTSCAPADE AYDINLATICI,TAUPE RUJ VE UPWARD LASH MASKARA YORUMLARI

Bu yazımda size üç favori Mac ürünümden bahsedeceğim.Markanın en bilinen ürünlerinden biri olan Lightscapade Allık, Mac Taupe Ruj ve Upward Lash Maskara hakkındaki görüşlerimi merak edenleri yazımı sonuna kadar okumaya davet ediyorum.
Yıllar önce markadan bir aydınlatıcı almak istediğimde Lightscapade ve Soft&Gentle arasında arasında kalmıştım.Soft&Gentle hala aklımın bir köşesinde bir gün nasılsa alırım diye bekliyor olsada inci parlaklığındaki renk tonunun elimde muadili bulunmayışı nedeniyle tercihimi Lightscapade aydınlatıcıdan yana kullanmıştım.

Marka tarafından mum ışığı beji olarak tanımlanan bu aydınlatıcı ince bir formüle sahip.Dokunduğunuz bölgeyi inci renginde parlatırken kesinlikle sim sim durmuyor.Pürüzsüz dokusuyla cilt üzerinde kolayca karışıyor.Çizgileri ya da gözenekleri belli etme sorunu hiç gözlemlemedim.Aşırı parlayan formüllerden hoşlanıyorsanız muhtemelen bunu sevmeyeceksiniz.Aydınlatıcım doğal olsun,dozunu ayarlayabileyim diyenler ise zahmetsiz bir uygulama ile doğal görünen güzel bir görünüm elde edebilirler.
Mac Lightscapade elmacık kemiklerinin üzerindeki güzel görünümü kadar dudak üzeri ve göz pınarlarına da çok yakışıyor.Ben günlük makyajımdaki etkisini yeterli buluyorum.Eğer daha belirgin bir görünüm ve çok uzun süreli kalıcılık istiyorum diyorsanız altına bir miktar likit ürün uygulayıp etkisini katlayabilirsiniz.
10 gr ürün oldukça bereketli olup bir türlü azalmıyor.Uzun süre kullanılabilecek bir ürün olduğundan artık pek memnun edici olmayan fiyatını belki mazur görebilirsiniz.Benim bakış açımdan en büyük dezavantajı fiyatı olan bu ürün son haliyle 229 lirayı bulmuş durumda olup bir kampanyaya denk gelmeden aydınlatıcı için ödeyeceğim bir miktarda değil.

Mac Taupe Ruj ile ilgili yazacaklarım ise aydınlatıcı kadar uzun olmayacak.Daha önce Mac rujlarını denediyseniz yapılarının güzelliği hakkında az çok fikriniz vardır.Bu ruj da diğer pek çok Mac ruj gibi iyi bir formülasyona sahip. Mat seriden yaptığım alışverişlerde Diva ve Mehr'den sonra aldığım üçüncü ruj Taupe olmuştu.
Kremsi yapılı bu ruj,kırmızı alt tonlu sıcak kahve olarak tanımlanıyor.Pigmentli bir yapıda olup tüm matlığına rağmen dudakları kurutmayan bir formüle sahip.Renk tonu her mevsimde kullanılmaya müsait olan ruj, çoğu zaman ne süreceğim derdinden kurtaran renk tonlarından...
Pek çok ten rengine yakışacağını düşündüğüm Taupe, oldukça uzun ömürlü olup en az dört saat boyunca güzelliğini korumaya devam ediyor.

Mac Lighscapade Swatch
Mac Upward Maskara ; Sephora outrageous curl maskara ile benzer bir  tasarıma sahip olan bu maskara küçük plastik fırçasıyla harikalar yaratıyor.Orta yoğunlukta formülü ve fırça tasarımı sayesinde kirpiklerime kolayca uygulama yapabiliyorum.Formülü istediğim yoğunluğu elde edene dek üzerinden geçmeme olanak sağlıyor.Plastik fırça kirpikleri çok iyi kavrayıp birbirine yapışmadan dolgunlaşmış ve uzamış kirpikler elde etmemi sağlıyor.
Gün içinde dökülme yapmayan maskarayı misel sular ile biraz uğraşarak,göz makyajı temizleyicilerle ise hızlı ve etkili bir biçimde temizleyebiliyorsunuz.
Son dönemde kozmetik ürünlere gelen zamlar sonrası drugstore maskaraların 90 liralara oluşan fiyatlarıyla kıyasladığımda Mac Upward Lash Maskara 'yı 129 lira olan ücretinin karşılığını verir görüyor ve aklınızda bulunsun diyorum.

Hala okumayanlar için;


15 yorum:

  1. aydınlatıcının özellikleri anlattığın şekilde bana çok uygun. Çok belirgin olmadan aydınlık görünümü seviyorum ama fiyatı çok geldi bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fiyatı ne yazıkki hiç makul değil artık. Marka çok sık indirim yapmasa da sağlam bir indirim beklemek lazım almak için ;)

      Sil
  2. ruj ve maskara da güzelmiş ama bu aydınlatıcı listemdeydi ben de senin gibi ikilemde kalarak soft&gentle ı almıştım. Buna da gidip gelip bakıyorum hala tabi :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi oldukça farklılar. Bu yüzden hangisini alırsan al aklın diğerinde kalıyor ;)

      Sil
  3. Canım hepsi çok güzel ama özellikle rujun rengini aşırı beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rujun dudakta daha da güzel göründüğünden emin olabilirsin;)

      Sil
  4. Sim sim olmayan her şeyi çok seviyorum. Ben de Soft and gentle var buna da bir ara bakmak gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soft&Gentle aydınlatıcı ile epeyce farklılar. Üstelik hep elimizde olan renklerden değil. Bence de bakmalısın buna :)

      Sil
  5. Lightscapade aydınlatıcıyı tüm yüzüme çok hafif uygulamayı da seviyorum ben. Çok güzel ve sağlıklı bir görüntü veriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle herkesin sevebilecek bir şekilde dozu ayarlanabiliyor :)

      Sil
  6. Aydınlatıcıya ve rujun rengine bayıldım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rujun rengi gerçekten güzel. Aydınlatıcının da uygulanmış halini görmelisin:)

      Sil
  7. Renginde bayıldım mükemmel ruj

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma