24 Oca 2017

SEYAHAT İÇİN HAZIRLADIĞIM MAKYAJ ÇANTAMDA NELER VAR?

Kimi zaman monotonluğundan sıkıldığımız kimi zamansa hızına yetişemediğimiz mesai günlerine kısa bir ara verip nihayet tatile çıktık.Geçtiğimiz haftam hem grip hemde eşimin izninin onaylanıp onaylanmayacağı stresiyle geçince blogla ilgilenemedim ancak artık her şey yoluna girdiği ve altı gün sürecek olan seyahate sadece saatler kaldığı için buraya bir yazı girmek ve sizinle seyahat için hazırladığım makyaj çantamı paylaşmak istedim.

Şimdiye kadar hazırladığım makyaj çantalarının içerikleri her zaman çok kalabalık oldu.Tatil başlar başlamaz gelen az makyaj isteği ile götürdüğüm ürünlerin pek çoğunu kullanamadan geri getirdim ancak bir sonraki seyahatte yine aynı ritüeli uygulamaktan vazgeçemedim.
Bu seferki tatile kendi aracımızla çıkmadığımızdan küçük bir makyaj çantasına renkli kozmetikleri,eşimle ortak kullanacağımız başka bir çantaya da bakım ürünlerini yerleştirdim.Şimdi bu ürünlere hepbirlikte göz atalım.İsterseniz pembe renkle yazılmış kısımlara tıklayarak ürünlerin detaylı yazılarını da okuyabilirsiniz.


Ürünler arasında yanıma alıp almama kararsızlığı yaşadığım tek ürün Nars allık paleti. İçindeki bronzer,aydınlatıcı ve kocaman ayna sebebiyle almak istesemde yerine minik bir bronzer ayarlayabildiğim an kendisinden vazgeçebilirim.

Catrice Aydınlatıcı Allık Pek çok makyaja uyan rengiyle sevdiğim ürünlerden biri.Daha önce bloga yazdığım detaylı yazısına ürün ismine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Maybelline Lash Sensational Mascara : İlk kullandığım dönemde tereddütler yaşasamda sonraları sürekli elimin gittiği bir maskara oldu.Temizlenmesi dışında her şeyi mükemmel :)

NYX Kaş Kalemi : Hem kaş altı bölgesini aydınlatma hemde kaşları belirginleştirmeyi sağlayan iki taraflı bu kalem pratikte iyi bir ürün olsada hem aydınlatıcı bölümünün birkaç kez bile kullanamadan yerinden çıkması hemde kaş ürünü olan kısmın ara ara ikiye ayrılarak kırılması nedeniyle tekrar almayacağım.Rengini sevdiğim için yanıma alıyor ve dönüşte bitenler kutusuna atmayı planlıyorum.

Makaeup Revolution Iconic 3 Mini Far Paleti : Geçtiğimiz yıl sevgili @pelliniofficial tarafından hediye edilen bu palet hem hafifliği hemde ortaya çıkardığı fresh görünümlü makyajlarıyla risksiz bir ürün.Bu sebeple çantamda öncelik kendisinin oldu.

Too Faced Far Bazı : Uzun yıllardır başka hiçbir far bazına yan gözle bakmadan bu bazı kullanıyorum.İlk fırsatta yedeklemeyi planladığım bu baz'ın seyahat boyu bile oldukça uzun bir süre kullanılıyor.

Rujlar : Kahve,pembe ve bordo tonlarında üç ruj seçtim.Bunlardan birisi aldığım günden beri elimden düşmeyen Flormar Silk Matte Fall Rose,bir diğeri Rimmel London'un bir dönem çok popüler olan,benim yapısına ve rengine hala aşık olduğum 107 numaralı bordosu,üçüncüsü ise NYX Soft Matte rujların Abu Dhabi rengi. Bu rujların üçününde ortak noktası mat,kadifemsi ve uygun fiyatlı olmaları.
 Ten ürünü konusunda yine kararsızlık yaşasamda gittiğim yerde yeni bir fondöten edinme fikriyle yanıma Revlon Colorstay Fondöteni aldım.Yine ürün ismine tıklayarak detaylı yazısına ulaşabilirsiniz.
Kapatıcı olaraksa Maybelline Age Rewind Kapatıcı ile renkli kozmetik kısmına son verdim.

 BAKIM ÜRÜNLERİ
Bu yazıya eklemediğim Şampuan ve Saç Kremi dışında kalan  ürünlerin tamamı seyahat boylarından oluşuyor.Makyajımın kabasından kurtulmak için Avene Misel Temizleyici,sonrasında kalıntıları temizlemek için Avene Köpük Temizleyici ve Skincode Nemlendirici kremi cilt bakımı için yanıma aldım.Bu yazıyı yazarken aklıma gelen mini boy bir anti-age serumu da bu bakım ürünleri arasına ekleyeceğim.
Bunların dışında seyahat boyu ağız bakım ürünleri,deodorant, Nascita'nın kısa saplı makyaj fırçalarını ve essence saç açıcı tarağı yanıma aldım.
Parfüm olarak ise 30 ml YSL Black Opium yer kaplamadan işimi görür diye düşünüyorum.
Buradaki ürünlere baktığınızda 6 günlük bir seyahat için siz neler düşünüyorsunuz,yanıma aldığım ürünler çok fazla mı olmuş,kararında mı?

37 yorum:

  1. bu parfumun kalıcılıgını cok merak edıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatilde beni mutlu ederse büyük boyunu alıp dönüşte yazısını yazmayı planlıyorum ♥

      Sil
  2. Bence kararında olmuş çok abartılarını da gördüm,ayrıca renkli kozmetik kısmı çok ideal olmuş :) şimdiden iyi yolculuklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala fazla almış hissiyatında olsamda eskisi kadar abartmadığımı biliyorum canım.Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Kararında bir çanta oluşturmuşsun. Ben en son bunun da yarısını götürdüm. Hedefim ilk seyahatte daha da azaltmak :) İyi eğlenceler diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.Yaz tatili için sadece ruj,aydınlatıcı,allık ve maskaradan oluşan bir çanta hazırlama konusunda şimdiden kararlıyım ama kış tatili olunca bu miktara indirebildim şimdilik :)

      Sil
  4. Güle güle kullan hepsini :) Biraz fazla fakat hepsi de kullanılan ürünler. Biz kızlar için fazla diye bir şey yoktur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bakım ürünlerinin hepsi mecburi ürünler ama renkli kozmetik daha az tutulabilir belki :)

      Sil
  5. İyi yolculuklar,eyeliner mı yok sanki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gözüme yaptığım uygulama sürekli hatalı olduğundan yok valla :)))

      Sil
  6. bence gayet yerinde seçimler olmuş iyi tatiller canım :)

    YanıtlaSil
  7. bence tam kararında az öz olmuş fazla makyaj malzemesi hakikaten kullanılmıyor hatta senin de dediğin gibi Nars allık paletine bile gerek yok bence onun yerine NYX kontur stik daha iyi olmaz mı sence? bu arada iyi tatiller iyi eğlenceler diliyorum canım öptüm :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın İrem'cim.NYX kontur stick hiç fena fikir değil. Bir koşu fotoğrafını çeksem mi acaba ?
      Fikir için teşekkür edip çok çok öpüyorum seni :)

      Sil
  8. Çok dozunda olmuş Filiz'cim, bence NARS allık paleti de işlevi nedeniyle başarılı bir seçim! Umarım güzelce dinlenebileceğin, keyifli bir tatil olur! Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Başak'çım.Aslında bol dinlenmeden ziyade çok gezmeli bir tatil olacak ama en azından fikren dinlenmiş olacağız.Bende çok çok öpüyorum seni ♥

      Sil
  9. Bence oldukça minimal ve kullanışlı bir çanta olmuş Filiz'cim😊😊 İyi tatiller diliyorum❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Blana'cım.Kocaman öpüyorum bende ♥

      Sil
  10. Gayet işlevsel bir çanta olmuş bence :)İyi tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Balböceğim,çok öpüyorum :)

      Sil
  11. Ben de genelde kullanmadan eve getiririm. Iyi tatiller 😊

    YanıtlaSil
  12. hepsi çok güzel, yaz tatillerinde fazla makyaj yapılmıyor sıcak nedeniyle ama kış tatillerinde makyaj malzemesi kullanılır diye düşünüyorum, kışın tatile çıkma alışkanlığımız olmadığından deneyimlemedim henüz :) Black Opium çok sevdiğim kokulardan ben de beğeniyle kullanıyorum, iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
  13. Tam kararında hazırlanmışsın Filizcim, hatta emin ol, elini sürmeden getireceğin birkaç ürün olacak yine orada :)
    Şimdiden iyi tatiller, iyi eğlenceler canım :)

    YanıtlaSil
  14. Şimdiden iyi tatiller :)
    Bence kararında bir valiz

    YanıtlaSil
  15. Bence tam kararında olmuş :) İyi tatiller :)

    YanıtlaSil
  16. Gayet yeterli bir hazırlık olmuş bence fakat kişisel seyahatlerimizde nedense makyaj yapma isteği azalıyor..İyi,musmutlu tatiller dilerim :)

    YanıtlaSil
  17. Bence tam kararında olmuş, hatta göz kremi olmaması dikkatimi çekti. İyibtatiller ☺

    YanıtlaSil
  18. Çok kararında bir çanta olmuş, iyi tatiller dilerim :)

    YanıtlaSil
  19. Bence her sey cok kararinda olmus (bir tek nars paleti hakkinda ben de kararsiz kaldim). Yer olmazsa da bir seyler cikarmak istiyorsaniz too faced'in far bazini kullanmak yerine kapaticiyla idare edebilirsiniz. Onun haricinde her sey tam olmasi gerektigi kadar gibi gozukuyor. Iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
  20. tatilde işin içine fotoğraf girdiğinden ben de en az bu kadar taşıyorum..bu benim için devrim çünkü eskiden kabin boy valizi kozmetikle dolduruyordum :)) İyi tatiller şimdiden, en sevdiğin şehirlerden birine gidiyorsun:)

    YanıtlaSil
  21. Nyx rujlar benimde favorim :) bloğunuzu yararlı buldum sevgiyle kalın

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma