7 Kas 2016

BU PARAYA DEĞER Mİ? HM MAKYAJ SÜNGERLERİ

Geçtiğimiz yıl Beauty Blender ülkemize ayak basar basmaz hemen edinmiş,ilk dönemlerde biraz kararsızlık yaşasamda alışınca çok sevmiş ve neredeyse fırça ile fondöten uygulamaz olmuştum.Ancak bir yıl kadar kullandığım süngerim tatil dönüşü çantaya nemli attığım için minik minik küflenince yerine başka bir sünger almam gerekti.Bende çok övülen H&M makyaj süngerlerinin iki farklı çeşidini edinerek denemek istedim. 
HM Makyaj Süngeri
Benim asıl almak istediğim beyaz ya da mor renkli sünger olmasına rağmen ikisine de hiçbir yerde rastlayamadım.Şimdilerde ikili set olarak satılan sünger ile  kutularının üzerinde sevimli figürler bulunan süngerleri sıkça görüyorum.Almak isterseniz yapılarının az çok aynı olduğunu tahmin ediyorum.
HM Makyaj Süngeri
Yazının başında söyleyemeliyim ki ben bu süngerleri Beauty Blender ile kıyaslamıyorum bile.Satışını yapan mağazalarda %30 indirime denk gelsem tek alacağım Beauty Blender olur.Ancak onu alamıyor ya da  makyajımı daha uygun fiyatlı bir ürün  ile yapmak istiyorsam bu süngerleri tercih edebilirim.


  • Süngerlerden ortasından kabarık bir şerit geçen,görünüm olarakta Beauty Blender'e benzeyen sünger diğerine göre daha yumuşak.Eklips görünümlü süngerin uygulaması da fena değil ancak ikisini aynı anda denediğim için elim hep daha pofidik olan diğerine gidiyor.
  • Beauty Blender kullananlar onun nasıl gözenekli olduğunu bilirler.Bu süngerler daha gözeneksiz ve tok yapılılar.
  • Su ile ıslatıldığında epeyce şişip kocaman oluyorlar.
  • Özellikle şekli yumurtayı andıran sünger ile fondöten uygulamasını daha kolay yaparken diğer süngerin sivri ucu ya da yanındaki minik sünger ile burun kenarı ve göz altı gibi dar alanlara uygulama yapıyorum.
  • Biraz ürün emiyorlar ancak fondöteni yüze yerleştirme konusunda gayet iyiler.
  • Kalıp sabun ile kolayca temizleniyorlar.İlk kullanımda Beauty Blender'ımın bir bölgesinde lekelenme olmuştu.H&M süngerlerde ise henüz leke yok.
HM Makyaj Süngeri
Fiyat olarak 7-8 lira gibi bir fiyata sahip olan süngerler bence ödenen paranın karşılığını veriyorlar.Beauty Blender'ı uzun bir süre kullandıysanız bu süngeri yüzünüze değdirdiğiniz an farkını anlarsınız ancak ilk kez sünger alcaksanız ya da Beauty Blender'a 60 lirayı görmüş parayı vermek istemem derseniz bir H&M alın olsun bitsin derim.Kirlensede eskise de verdiğiniz parayı hatırlar kusurlarını görmezden gelirsiniz.

Siz H&M makyaj süngerlerini deneme fırsatı buldunuz mu? Varsa sizin yorumlarınızı da okumak isterim.

36 yorum:

  1. bu süngerlerden bende de var çok memnunum ama hemen tükeniyorlar mağazalarda

    YanıtlaSil
  2. Merak ediyordum ama kararsız kaldım, denk gelirsem alırım artık senin yazından sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortasından çizgi geçeni tavsiye ederim özellikle ;)

      Sil
  3. HM süngerleri almadım; ama, denediğim bir kaç uygun fiyatlı sünger masrafı BB'yi geçince ve pek de işe yaramayınca artık macera aramamaya karar verdim :) Güle güle kullan canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin gibi düşünüyorum Başak'çım.BB kalitesi tartışılmaz.Ancak kirli olup yıkamak için zaman bulamadığımda ya da yeni BB almadan önceki geçiş dönemlerinde iş görür diye düşünüyorum.Benim yeni bir BB alma süremi epeyce uzattılar aslına bakarsan ...

      Sil
  4. BB gibisi yok ama H&M'in süngerleri de gayet başarılı bence dediğin gibi 55-60 TL verilmez diyenler için süper bir seçenek .. ben de yılbaşında yeni BB almayı düşünüyorum yine de elimde olsun istiyorum kesinlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılbaşı indirimleri benimde bir BB almama vesile olacak.Ancak uygun fiyatlı alternatifleri de elimin altında bulundururum mutlaka :)

      Sil
  5. Cidden pahalıymış süngerler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beauty Blender ülkemizde hiç ucuz değil ne yazık ki ;)

      Sil
  6. Filiz'cim RT kullanıyorum ama sevemedim sanki, ne kadar dikkatli uygulasam da pürüzsüz bitiş alamıyorum. Elimle ya da fırçayla daha iyi sonuç alıyorum. Bu süngerleri de çok duydum ama galiba ya BB beni mutlu edecek ya da süngersiz uygulama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de dolabımda bekleyen bir RT olduğundan memnun kalmamış olmana üzüldüm biraz.RT'nin fiyatına bakılırsa H&M süngerler daha uygun fiyatlarıyla tercih sebebi olabilirler ancak kesin bir şey söylemeden RT kalitesine bakmam gerek ;)

      Sil
  7. Bende farklı 2 markayı denedim ve sonuç aynı. Süngerlerde ise fiyat çok değişiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur'cum fiyat aralıkları epeyce değişiyor gerçekten.Uygun fiyatlı ve iyi sonuç veren bir süngerse denediğin çok şanslısın :)

      Sil
  8. benimde elimde bir çok makyaj süngeri oldu. Ama şu sıralar en beğendiğim eve mağazasından aldığım yabancı bir markanın süngeri. İnternet sitesinde henüz yok mağazada var sanırım ama bana yakın yerde yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu'cum yakınlarımda hiç eve mağazası yok.O yüzden satışını yaptığı mağazaları pek bilmiyorum ama denk gelirsem göz atarım bende ;)

      Sil
  9. Üzeri hayvan desenli olanlardan aldım Filiz Hanımcım, henüz denemedim. Aklıma gelmişken bugün deneyeyim evden çıkmadan :) Çok fazla sünger denedim ve beauty blenderın yerini hiç biri tutmadı, kullanım ömrünü de düşünürsem fiyatına da acımıyorum doğrusu. Sizinki küflenmeseydi, eminim daha uzun süre kullanırdınız. Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BB oldukça yıpranmasına rağmen tatile çıkıp nemli bırakana kadar hiç sorun yoktu gerçekten.Açıkçası ilk aldığımda fiyatına bende acımamıştım ancak artık elimde o kadar çok sünger varki mutlaka indirim bekliyorum almak için ;)

      Sil
  10. zor zamanlar için kıyıda köşede olacaklardan :)

    YanıtlaSil
  11. Nadir makyaj yapanlar için H&M uygun goründü gözüme. Firca kullanan biri olarak tecrübe etmem lazım.
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El ile fondöten uygulamasından sonra fırçalar harikaydı.Fırçalardan sonra süngerler muhteşem.
      Şu ara kullandığım tek bir fırça dışında sürekli sünger ile uyguluyorum fondötenimi :)

      Sil
  12. H&M beyaz olan bahsettiginiz meshur sungeri ile daha minik siyah olani aldim. Beyaz olani temizlemesi cok zor, beni cok zorladi ki bb´i kolayca 1 senedir her seferinde yeni gibi temizlerim. Ben pek sevmedim cok yumusak da gelmedi ama bilemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süngeri temizleme konusunda kullanılan fondöten de önemli olabilir belki.Ben BB'yi ilk kullandığımda en yuvarlak kısmında leke oluşmuş ne yaparsam yapayım çıkmamıştı :/

      Sil
  13. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Bayağı bir fiyat farkı var.Neredeyse 10 tane alınabilir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fiyat farkı var ama uygulama farkı da var tabi :))

      Sil
  15. sürekli H&M gittiğim halde bir türlü bulamadım . insanlar hunharca alıyor herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir ara öyleydi gerçekten.Bu ara iyice çoğaldı ama :)

      Sil
  16. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. ben şimdiye kadar hiç sünger kullanmadım fırça kolay geliyor ama bu süngerleri de gördüğüm yerde rengarenk çok hoşuma gidiyor :) denemek lazım

    YanıtlaSil
  18. BB bu kadar parayı hak ediyor mu diyenlerdendim, taki geçen sene bir gaza gelip alana kadar,ne kadar değişik markalar denesem de onun yerini tutmuyor, bunu kabul ettim ama bu süngerleri de merak ediyorum alıp denicem :)

    YanıtlaSil
  19. Ben almak istiyorum ama henüz bulabilmiş değilim :( :D Tabiki Beauty Blender ile kıyaslanamazlar =)

    YanıtlaSil
  20. Ben elimdeki H&M süngerleri henüz deneme fırsatı bulamadım. Yurtdışından Ebelin, Body&Soul markalarından da aldım. Hiçbiri BB yerini tutmuyor ne yazık ki..İndirim dönemlerinde alıp diğerlerine boşuna para harcamamak lazım.

    YanıtlaSil
  21. H&M in süngerlerine bir türlü denk gelip de alamadım desem. Geldiği gibi bitiyor mu yoksa benim baktığım H&M e hiç mi gelmiyor anlamadım gitti.

    YanıtlaSil
  22. Bu sungerleri yakin zamanda bende yazacagim bloga. Dediginiz gibi tombul olana daha sık gidiyor benim de elim.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma