4 Kas 2015

ROMEO&GIULIETTA MÜZİKALİNDEN İZLENİMLER

Blogta daha önce duyurusunu yaptığım Romeo&Giulietta Müzikali 03.11.2015 akşamı Zorlu Performans Sanatları Turkcell Sahnesinde yaptığı Gala ile sanat severleri ağırlamaya başladı.
Steigenberger Maslak Otel sponsorluğunda 8 Kasım tarihine kadar sahnelenecek oyunu dün akşam izleme fırsatı buldum ve sıcağı sıcağına bahsetmek istedim.
William Shakespeare’in ölümsüz aşk öyküsü “Romeo e Giulietta”, müziği, sözleri ve oyuncularıyla “güzelliğe ve farklılığa adanmış bir ilahi” olarak sadece 8 gösteri için yoğun istek üzerine tekrar İstanbul’a geldi. 
45 sanatçının rol aldığı gösteri,muhteşem kareografisi ve müzikleri ile hepimizi büyüledi.

*23 sahne değişimi ve 270’ten fazla kostümün kullanıldığı oyunun sahne arkasında 40 teknisyen, 6 kişilik iletişim ekibi ve 15 kişilik yapım ekibi görev yapmış. Romeo Giulietta 'da kullanılan birbirinden güzel dekor ve kostümler 13 tır ile İstanbul'a getirilmiş.

Oyun dilinin İtalyanca olması ile ilgili çekincelerim vardı ancak türkçe çeviri desteği ve ekibin performansı sayesinde konuya hakim olmam hiç zor olmadı.

1992 ve 1994 doğumlu Devide Merlini ve Giulia Luzi'nin Romeo ve Giulietta'yı canlandırdığı oyunda müzikler kadar danslarda ilgimi çekti.Oyuncular sahnede dans ederlerken adeta ayakları yere değmiyor gibiydiler.Muhteşem sesleri ve şarkılarıyla da oyunu kalbimizin derinliklerinde hissetmemizi sağladılar.

Oyunda bir balkon sahnesi var ki en beğendiğim bölümlerden biri o sahne oldu.Tüm sahneler bitip sıra seyirciyi selamlamaya geldiğinde ekibin enerjisinden hiçbir şey eksilmemiş ve bu enerji salonda yükselen alkışlarla karşılık bulmuştu.
Müzikal sonrasında kulis ziyareti yapma şansı bulmuş olmak ise beni en çok heyecanlandıran detaylardan biri oldu.Giyinme odaları,kostümler,sahnede kullanılan aksesuarları görme şansı elde elde ederken sahne arkasının büyüklüğü karşısında hayrete düştüm.

Oyunda başrol oynayan oyuncularla karşılaşıp tebrik edebilmek ve hatıra fotoğrafı çektirmek ise paha biçilemezdi.

Birbirine düşman iki ailenin çocuklarının birbirine olan umutsuz aşkını konu alan müzikal 8 Kasım'a kadar sahnede olacak.İstanbul'da yaşayıp gitme şansınız varsa kulaklarınızdan ezgileri silinmeyecek bu gösteriyi mutlaka izlemenizi öneririm.

14 yorum:

  1. Çok merak ediyordum. Bu anlatım harika oldu.. Eminim mükemmeldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Shemellon'cum.Fırsatın varsa mutlaka gör derim :)

      Sil
  2. çok güzel bir oyun bu seferlik kaçırdım umarım tekrar sahnelenir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hala şansın var ama tek sorun gösterimin çok geç bitmesi sanırım.Tüm yakınlığına rağmen eve zor döndüm :/

      Sil
  3. Müzikal ve tiyatroyu çok severim. Ama İstanbul'da yaşarken gittiğim gibi İzmir'de olmuyor malesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir olarak yine de şanssız sayılmazsınız.Bende burada olduğum sürece takip etmeye çalışacağım bakalım ;)

      Sil
  4. İstanbul'da yaşamanın ayrıcalığı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm zorluklarına rağmen ayrıcalığın hissedildiği detaylar var neyse ki Nilgün'cüm ;)

      Sil
  5. aylar öncesinden biliyordum geleceğini ama çok pahalı geldi biletleri :( oysa romeo ve juliet daha ilkokuldayken ilk okuduğum ve tekrar tekrar okumaktan sıkılmayacağım Shakespeare oyunudur. Ki kendim de sahnelemiştim üniversitedeyken. Çok şanslısın canım gerçekten izleme fırsatı bulduğun için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.Aslında bu kadar severken hala şansın var bence.İlk kategori biletleri cep yaksada 4 ve 5.kategori fiyatları düşünülebilir .Zaten oyun ve ses o kadar kaliteli ki salonun her yerinde aynı keyfi vereceğine kuşkum yok :)

      Sil
  6. Çok güzel bir oyun ,ne şanslısın izledin ve bizlere anlattın.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma