9 Kas 2015

İngilizce Öğrenmenin Eğlenceli Hali

Yeni bir dili öğrenmek için birçok yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemler; bir kursa gitmek, gramer kitaplarına çalışmak ve konuşarak öğrenmek gibi gruplara ayrılabilir. Bu yöntemler içerisinde konuşarak öğrenme yöntemi son zamanlarda büyük ilgi görmektedir çünkü konuşarak öğrenilen bilgiler diğer ezber bilgilere oranla daha çok akılda kalmakta ve dil öğrenme isteyen kimseler için daha eğlenceli bir yol olarak görülmektedir. www.konusarakogren.com/blog sitesi öğrencilerine birçok önemli bilgi sunmasının yanı sıra yabancı hocalar ile birebir pratik yapma şansı da tanıması ile öne çıkmaktadır.

 Blog kısmında İngilizce ile ilgili önemli püf noktaları derleyen ve öğrencilerine sunun sitede gramer ipuçlarından pratik cümlelere, İngilizce atasözlerinden İngilizce burçlara kadar birçok bilgiye kolaylıkla erişebilirsiniz. Konuşarak öğrenme sistemi diğer İngilizce öğrenme yöntemlerinden biraz daha farklıdır. Siteyi incelediğinizde örnek ders şekillerini görebildiğiniz gibi test etmek adına deneme dersine katılabilir ve sistemin nasıl işlediğini daha rahat görebilirsiniz. Konuşarak öğrenme sistemi aynı zamanda zamandan tasarruf etmenize de olanak tanımaktadır. Diğer kurslar gibi bedensel olarak bir sınıf ortamında bulunmanız gerekmemektedir aynı zamanda saatleri ve süreyi de siz belirleyeceğiniz için diğer kurslarda meydana gelen ders kaçırma ya da derse katılamama durumları da yaşanmayacaktır. Sizin belirlediğiniz saatler içerisinde ve sürelerde gerçekleşecek olan dersler sayesinde hem ders kaçırma ihtimaliniz kalmayacaktır hem de kendinize en uygun saatleri seçerek derslerinizin günlük işlerinizi engellemesini önleyebileceksiniz. Blog kısmında bulabileceğiniz birçok eğlenceli ve önemli bilgi ile de İngilizcenizi dilediğiniz an ister bilgisayarınızdan ister cep telefonunuzdan geliştirebileceksiniz. Eğlenceli içerikler sayesinde öğrendiğiniz bilgiler zihninizde daha kalıcı hale gelecek hatta günlük hayatınızda yaptığınız esprilere de karışacağı için bir daha asla unutulmaz bilgiler arasına girmeyi başaracaklardır.

Eğlenerek yaptığımız işler hem her zaman daha verimli olmuş hem de hayatımızda daha kalıcı bir yere sahip olmayı başarmıştır. Bu sebeple dil öğrenirken de işi olabildiğince eğlenceli hale getirmekte fayda bulunmaktadır. Bunlar içerisinde sayılabilecek olan ingilizce aylar şarkısı da bu eğlenceli aktivitelerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle İngilizce öğrenecek çocuklar için çok etkili ve eğlenceli bir yöntem olan şarkı ve oyun eşliğinde öğrenmek yetişkinlerde de çoğunlukla işe yaramaktadır. İngilizce öğrenmeye başlandığında ilk öğrenilmesi gerekenler temel bilgilerdir. Bu temel bilgiler; basit diyaloglar, günler, aylar, mevsimler, saatler, alfabe ve basit cümle yapılarıdır. Gündelik konuşmalarınızda daha çok işinize yarayacak bu bilgiler genellikle sırası ile ezberlendiği için çoğunlukla karıştırılmakta ve insanlar tarafından daha zor hatırlanmaktadır. Alfabeyi bilmeyi çoğunlukla kimse önemsemez fakat bu da yine önemli bilgiler arasındadır. Örneğin yabancı birine isminizi söylediğinizde sizi anlamayabileceği için sizden adınızı kodlamanızı yani harfleri tek tek söylemenizi isteyebilir bu durumda kişiye cevap verebilmek için harfleri ve okunuşlarını biliyor olmanız gerekmektedir çünkü o sırada sürekli alfabeyi baştan sayarak gerekli harfleri ayıklayacak ve karşı tarafa iletecek kadar uzun vaktiniz olmayacaktır. Aynı şekilde aylar ve günler de bilinmesi gereken önemli bilgiler arasındadır. Konuşma dili her zaman yazı dilinden daha farklı ve zordur. Yazı yazarken geri dönüp düzeltme ya da eksiklerinizi tamamlama şansınız olabilmektedir fakat söz konusu konuşma olduğunda hem düşünme süreniz daha kısadır hem de geri dönüş yapıp gözden geçirme ve düzeltme şansınız bulunmamaktadır. Bu sebeple aylar, günler gibi bilgiler de öğrenilmelidir. Ayları öğrenmek için eğlenceli bir yöntem olan şarkı yöntemi oldukça eğlencelidir. Ritmik bir şekilde öğreneceğiniz bu ayları zaman içerisinde pratikler ile pekiştirerek birbirine karıştırmadan kullanabildiğinizi fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma