30 Mar 2018

DUDAK KENARI ÇİZGİLERİ İLE VEDALAŞIN !


Yüz, cildin en çok göz önünde olan ve zamanın etkilerine en çok maruz kalan kısmıdır. Çevresel faktörler, genetik özellikler ve stres ciltte yaşlanma etkilerinin ortaya çıkmasına sebep olur. Aynı şekilde ağız ve dudak kenarındaki kasların aşırı çalışması da, bu bölgelerde erken yaşlanma belirtilerinin görülmesine neden olacaktır. Özellikle marionette çizgileri belirginleşmeye başladığında, kişi elinde olmaksızın kendisini mutsuz eden bir görüntüye sahip olacaktır. Cilde iyi bakmak bu belirtileri erteleyebilir, ancak cilt bakımının yetersiz kaldığı noktada medikal estetik uygulamaları istenilen sonucu almak konusunda başvurabileceğiniz en etkili yöntemdir. Cerrahi olmayan, bu uygulamalar, yaşlanma ve yer çekimi ile oluşan kırışıklık gibi etkilerin giderilmesini sağlayarak kişileri hedeflenen görünüme ulaştırır.

Medikal Estetik Nedir?

Medikal estetik cerrahi işlem gerektirmeyen, genel anestezi olmadan gerçekleştirilen bir estetik görünüme ulaşma yöntemi olarak tanımlanabilir. Uygulama genellikle cilde veya cilt altına enjeksiyonla yapılır. Bu şekilde ciltteki kırışıkları gidermek, aşırı terlemeyi engellemek, daha dolgun dudaklara sahip olmak ve cildin yaşlanmasını geciktirmek mümkün olur. Kişilerin daha iyi görünmek ve daha iyi hissetmek isteğine kısa zamanda ve acısız yanıt veren bu uygulamalar, tüm dünyada oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Dudak Kenarı Çizgileri Nasıl Tedavi Edilir?

Dudak yüzün en çok dikkat çeken ve en hareketli bölgelerinden biridir. Çok fazla hareket de bu bölgedeki kasların fazla çalışması anlamına gelir ve bu durum dudak çevresindeki çizgilerin belirginleşmesine sebep olur. Dudak çevresi kırışıklıkları, dudak üzerinde dikey şekilde ve birbirine paralel olarak görünen, yüzeysel ya da derin olabilen çizgilerdir. Kolajen ve elastin eksikliğinden kaynaklanan dudak çevresi kırışıklıkları ya da dudaklarda belirmeye başlayan ince çizgiler için uygulanabilecek üç farklı medikal estetik yöntemi mevcuttur. Lazer yenileme, dudak dolgusu ya da dudak kenarı dolgusu uygulamalarından kişinin ihtiyacına uygun olan yöntem belirlendikten sonra uygulama yapılabilir. Dudak üstü kırışıklıkları konusunda en iyi sonuca ulaşmak için kişinin cilt tipine ve dudak çevresindeki çizgilerin derinliğine göre belirlenmiş, cildin ihtiyacına uygun olan yöntemin uygulanması gerekir.

Tedaviler Kaç Seans Sürer?

Herhangi bir acı ya da ameliyat gerektirmeyen bu yöntemler tek seansta tamamlanabileceği gibi, bazı durumlarda istenilen sonuca ulaşmak iki veya üç seans da sürebilir. Bu tür medikal estetik uygulamalarında, olumlu etkiler hemen gözle görülür bir şekilde sonuç verir.

Uygulama Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Unutulmaması gereken en önemli nokta, medikal estetiğin kimi zaman tek başına yeterli olmadığıdır. Bazı durumlarda estetik, cerrahi operasyonlara destek uygulama olarak da kişilere sunulabilir. O nedenle dudak kenarı çizgileri için herhangi bir uygulamaya karar vermeden önce, uzman kişilere muayene yaptırmak gerekir. İşlemin kaç seansta tamamlanacağı gibi merak edilen soruların cevabı da, yine uzman kişilerden alınmalıdır.




Uygulamadan Sonra Neler Olacak?
Yapılan tedavinin ardından, dakikalar içinde günlük yaşantınıza dönmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca başarılı sonuç vermesi ve uygulamadan sonra aynı çizgilerin yeniden ortaya çıkmaması için, sigara kullanılmamalı ve dudak ve çevresinin bakımına özen gösterilmelidir.

Siz de kucukbirdokunus.com sitesindeki faydalı bilgi ve yönlendirmeler ile zamanın getirdiği etkileri en aza indirebilirsiniz.


7 yorum:

  1. ben bir kere dolgu yaptırmıştım gerçekten de sanki 5-6 yaş fark etti. Botokstan ziyade dolgunun çok daha iyi bir etkisi oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Değerli paylaşımın için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  3. Dudak kenarı çizgilerine 'Barkod' çizgisi diyorlarmış :) Ben çizgilenme için değil de daha dolgun bir görünüm için geçen sene dudak dolgusu yaptırmıştım. Çok güzel sonuç aldım. Oldukça hassas bir işlem ve mutlaka işinin ehli birine yaptırmak lazım.

    YanıtlaSil
  4. Çok etkili bir tedaviye benziyor :)

    YanıtlaSil
  5. Çok etkili bir tedaviye benziyor :)

    YanıtlaSil
  6. Cok sükür orda cizgim yok henüz ama careler oldugunu bilmek güzel 😊

    YanıtlaSil
  7. Şu an ihtiyacım olan bir uygulama değil ama gerektiğinde neden olmasın ?

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma