16 Oca 2018

MAX FACTOR HEALTY SKIN FONDÖTEN İNCELEMESİ

Bu yazımda son günlerde sosyal medyada sıkça karşılaştığımız Max Factor Healty Skin Fondöten yorumlarımdan,ürünün vaadlerinden,sevdiğim ve sevmediğim yönlerinden bahsedeceğim.
Piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra sosyal medyada dönmeye başlayan fondöteni çok merak ettim ve girdiğim mağazalarda yapısını kolumda,boynumda deneyerek anlamaya çalıştım.Yüzümde nasıl duracağı ve renk konusunda kararsız beklerken Ebru'nun (Hayatı Makyajla) Influencer partisinde bu fondöten marka tarafından hediye edildi.
Porcalein rengini vakit geçirmeden  denediğim fondötenin hafif yapısı,kolayca uygulanışı ve yüzüme verdiği yağlı durmayan aydınlık etkiyi beğenince üzerine birkaç kez daha denemeden gidip Warm Almond rengini satın aldım.

Bugün yaklaşık bir aylık kullanım sonrasında size fondötenle ilgili bilgilerimi aktarabilecek kadar deneyim sahibi olduğumu düşünüyorum.
Fondöten yapı olarak gerçekten başarılı.Cildime uygularken hissettiğim hafif parfümünü,ne şekilde uygulanırsa uygulansın ciltte kalın tabaka oluşturmamasını,SPF 20 içermesini ve sağlıklı cilt görünümü vaadini yerine getiriyor olmasını sevdim.
Örtücülüğü ortanın biraz altında olan fondöten hafif lekeleri kapatırken koyu renkli sivilce izlerini kapatmada başarılı olamıyor.Mutlaka kapansın dediğim lekeler için fondöten öncesinde kusurlu bölgelere ekstra kapatıcı uygulaması yaparak istediğim kapatıcılığa ulaşıyorum.

Fondötenin renginde gün içinde değişme olmuyor.Satın alırken çok geniş olmayan 6 renk seçeneği içinden kendi renginize en yakın olanını bulursanız sorun yaşamazsınız.
Kullandığım iki renkten bahsetmek istersem, Porcelain kullandığım günler bolca bronzer ve allık sürmek zorunda kalıyorum.Aksi halde hasta gibi solgun görünebiliyorum.
Warm Almond ise sanki bir miktar koyu ama bu koyuluk çok dikkat çekmiyor ve diğer renge göre daha uygun görünüyor.Zaman zaman iki rengi karıştırarak en uygun rengi elde edebiliyorum.
Şu an bu yazıyı yazarken saat 15:30. Sabah 07:30 'da uyguladığım fondötenim  elimle sıkça dokunduğum bölgeler dışında hala bozulmamış ve  güzel görünüyor.Ancak elmacık kemiklerimin üzerinde rahatsız edici gerilme hissi mevcut.Karma olan cildimde son dönemde yaşadığım gerginlik hissi hiç alışık olmadığım bir şey ve başka bir fondöten kullandığım günlerde bu hissi yaşamayarak sebebinin bu fondöten olduğunu anlamış bulunuyorum.
O yüzden bu fondöteni kullandığım günler her zaman kullandığım hafif yapılı kremlerden daha yoğun bir krem kullanmam benim için zorunluluk oluyor.

Ten ürünlerinin kişiden kişiye değişen sonuçlar verebildiğini  ekleyerek yazımı bitirirken ten makyajı ürünü alacaksanız mutlaka kendi fırçanızı yanınızda götürüp yüzünüzde uygulama yaptırmanızı,mağaza ışıklarının dışında ürünü test ettikten sonra beğendiyseniz başka bir gün gidip satın almanızı öneririm.



22 yorum:

  1. Bu fondöteni bende çok merak ediyırum bir türlü deneyenedim

    YanıtlaSil
  2. Merak ettiklerim arasında...

    YanıtlaSil
  3. bunu merak ediyorum elimdekiler bittiği zaman mutlaka alıp deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. bu fondötenler çok aklımdaydı ama tam rengini bulamadım. Arkadaşımdan en açık rengini denedim, uygun gibi görünüyordu ama biraz ölü rengi. Herşeye rağmen alabilirdim ama ciddi kuruttu cildimi :(

    YanıtlaSil
  5. çok fondöten kullanmasamda denemek isterim, merak ettim :)

    YanıtlaSil
  6. Aydınlık etki vaadi aklımı çeliyor açıkçası fakat almadan denemek gerek... İncelemeniz şahane olmuş, emeğinize sağlık <3

    YanıtlaSil
  7. Merak ettiğim fondötenlerden ama çok açık tenli olduğum için genelde kendime uygun renk bulamıyorum.
    Fakat porcelain rengine bi bakacağım belki uyar.

    YanıtlaSil
  8. Merak ettiğim bir ürün. Bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. benim de oldukça sevdiğim bir fondöten bu cildinde gerginlik yapmasına şaşırdım çünkü bende öyle bir şey olmadı tabi benim yüzümde hem ekstra bir kuruluk yok hem de gündüz her şekilde yoğun bir nem serumu uyguluyorum ondan olabilir.. güle güle kullan canım sevgiler ))

    YanıtlaSil
  10. Mağaza ışıkları gerçekten de çok yanıltıcı oluyor.Fondötenlerle aram iyi değil ne yazık ki ama bence de Warm daha bi uyumlu gibi cilt tonuna..

    YanıtlaSil
  11. Bende deneyeceğim. Gerilme hissi muhtemelen bende de olur :( Krem olayı durumu çözer

    YanıtlaSil
  12. Detaylı inceleme için teşekkürler :*

    YanıtlaSil
  13. detaylı yorumlarınızı çok seviyorum. Şu anda lancome'un fondöteni ile büyük bir aşk yaşıyorum ve sanıyorum cildim kuru olduğu için aynı gerginlik hissi bende de olacaktır. O yüden denemek istemediğime karar verdim. :) sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ben fondeten pek kullanmasam da bizim cilt renklerimiz sanırım çok benziyor. Kapatıcılarım bu renk. Önerilerini mutlaka aklımda tutacağim. 💖💖💖

    YanıtlaSil
  15. Renk secmede cok zorlaniyorum fakat bu ürüne mutlaka göz atacagim❤

    YanıtlaSil
  16. Ürünün gerginlik oluşturması beni düşündüren nokta oldu. Cildim, özellikle yanaklar ve alın kısmı çok kuru. Üzer mi beni bu ürün bilemedim.

    YanıtlaSil
  17. Ben de aldım ve aşırı memnunum, çok güzel bir bitişi var <3

    YanıtlaSil
  18. Ürünün özellikleri hoşuma gitti. Denemeye değer ❤️

    YanıtlaSil
  19. Yazı için teşekkürler Filiz! Bu fondöteni ben de merak ediyordum; ama mağazada deneyince yapısının bana göre kuru olduğunu düşünmüştüm; sanırım yanılmamışım. Aydınlık görünmekle birlikte yanaklarını geriyorsa pek benlik değilmiş diye düşündüm :) Böylece listemden bir fondöten eksilmiş oldu çok şükür :))) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
  20. Mağaza ışıkları altında fondöten almamayı öğrendim acı bir tecrübe ile :(

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma