5 Tem 2017

BARBIE HAYALLER ÜLKESİ SAÇ TASARIM MERKEZİ OYUNCAK ALIŞVERİŞİ

1959 yılında Amerikalı bir iş kadınının kızı olan Barbara Handler’dan esinlenilerek üretilen Barbie bebekler 58 yıllık yaşam öykülerinde pek çok farklı görünüme büründüler.
Giysileri için özel bir terzihane kurulan bu bebekler ilk piyasaya sürüldüğü andan itibaren büyük ilgi toplayıp ilk yıl 350.000 adet sattılar.

Kimileri tarafından görünümlerinden dolayı eleştirildiler.Bu eleştirilerden biri üzerine incecik belleri zaman içinde kalınlaşsada bazı özelliklerinden taviz vermediler.İlk zamanlar sarışınken sonraları farklı saç renkleri hatta ten renkleriyle karşımıza çıktılar.

Yararları ya da zararları tartışıla dursun Barbie Bebekler dünyada en çok satılan oyuncaklar arasındalar.Gün geçtikçe yenilenen yüzleri,saçları, giysileri ve meslekleriyle özellikle 8-12 yaş arası kız çocukların ilgisini çekmeye ediyorlar.
İlkokula gittiğim dönemde Türkiye'de yeni isim yapan bu bebekler uzunca bir dönem hayallerimi süslemişti.Oyuncaklara ulaşmanın şimdiki kadar kolay olmadığı dönemde bir Barbie bebeğe sahip olduğumda inanılmaz mutlu olmuş ve haftalar boyu ona yeni giysiler tasarlamıştım.

Aslında her iki kızımda benim kadar Barbie hayranı değiller.Çok küçük yaşlarından beri oyunlarında bebek sallamaları,yemek yapmaları olmadı.Barbie'ye olan  merakları teyzelerinin hediye ettiği ,tatil boyunca denizden çıkarmadıkları Deniz kızı Barbie ile başlayıp son çıkan  Barbie ve Köpeği,Barbie Uzay Macerası gibi yüzmeli,uçmalı oyun setlerini merak ederek devam etti.

Son satın aldığımız oyuncağımız ise biraz da benim yönlendirmemle Barbie Hayaller Ülkesi Saç Tasarım Merkezi oldu.
Kızları daha sakin oyunlara yönlendirebilmek,belli bir süre boyunca bebeğin saçlarına şekil vermeyle uğraşıp hayal güçlerini geliştirebilmeleri açısından bu oyuncağın doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum.
Yakın zamanda evdeki farklı özellikteki kumaşları kullanarak Barbie'ye yeni elbiseler hazırlama konusunda da kızlarla sözleşmiş durumdayız.

Siz ya da çocuğunuz Barbie dünyasına ilgi duyuyorsanız Barbie Bebek Oyuncakları  ile sınırlı kalmayıp  nevresim,yatak örtüsü  gibi ev tekstili ürünleri, çantalar ,kalemlikler ve aklımıza gelebilecek her türlü okul malzemesi için Karakter Dükkanı sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
Çok kez alışveriş yaptığımız ve aradığımız pek çok ürünü bulduğumuz site kapıda ödeme seçeneği ile kredi kartı kullanmak istemeyenler için iyi bir alternatif oluyor....




9 yorum:

  1. Ne güzel yaaa ahh çocuk olmak vardı :D

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok severim Barbi'leri küçükken hiç Barbim olmamıştı ama daha sonra sırf koleksiyon ürünü olduğu için bir kaç tane aldım çok keyifli onlara bakmak bence 😊😊

    YanıtlaSil
  3. Ah ah barbie bebekler 😁 benim bile bazen alaşım geliyor 😁

    YanıtlaSil
  4. Dediğin gibi, eskiden çok zor elde edilen bu oyuncaklar simdi kolaylıkla ulaşılabiliyor. Tüm kızlar gibi bende bayiliyorum barbieye 😂😘

    YanıtlaSil
  5. ne güzel bir seçim olmuş güle güle kullansın canım :)

    YanıtlaSil
  6. Ay ne tatlı kızınız var maşallah, Allah esirgesin :) Barbie bebekleri sevsem de çocukken en çok oynadığım oyuncak tüp arabalarıydı neden bilmiyorum :D Ama minik yiğenim benim aksime tam bir barbie tutkunu, ona güzel setler alabilirim :)) Harika bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Minik kızım büyüsün, bütün barbieler feda olsun. Hakikaten bizim zamanımızda böyle miydi ya. Çok şanslılar şimdiki çocuklar

    YanıtlaSil
  8. Yaratıcılıklarını kuvvetlendiren bir seçim olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Benim kızım hala ilgilenmiyor bu bebeklerle :))

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma