1 Haz 2017

EYÜP SABRİ TUNCER İSTANBUL'UN KOKULARI:GALATA TOWER KOLONYA VE MUM

Yazdığım blog yazılarını takip edenler kolonyalara karşı olan özel ilgimi kuşkusuz farketmişlerdir.Kolonya merakım ne zaman başladı bilmiyorum ama  bugün evdeki pek çok farklı kokudan oluşan kolonya koleksiyonum gün gittikçe büyümeye devam ediyor.
Klasik kolonya'dan çok farklı koku içerikleriyle oluşturulmuş kolonyaları denemeyi çok seviyorum.
Bu amaçla son dönemde denemiş olduğum markalardan bir tanesi de Eyüp Sabri Tuncer.
 Kolonya deyince aklınıza hangi markalar gelir?
Muhtemelen ilk üçün içinde olacak Eyüp Sabri Tuncer'in  1930'lu yıllarda başladığı yolculuğunu okuduğumda çok dikkatimi çeken bir detay olmuştu.O dönemin zorlu koşullarında mağazasında satılan ürünlerin ne olduğunu halka anlatabilmek isteyen markanın kurucusu el broşürleri bastırıp halkın posta kutularına,kapılarına attırmış.Broşürlerdeki promosyon amaçlı kuponu mağazaya götüren müşteriler beğendikleri kolonyayı bedelsiz almışlar ve bu şekilde kolonya tüketimi alışkanlığı oluşturulmaya çalışılıp başarılı olunmuş.

Günümüze bakıldığında özel aromalara sahip sayısız kokusuyla karşımıza çıkan Eyüp Sabri Tuncer, Paris Gecesi Kolonyası,Hatıralar Kolonyası,Cumhuriyet'in Kokusu gibi isimleriyle de çok etkileyici olan kokulara sahip.Hatta Cumhuriyet'in Kokusu adlı Kolonya'dan yola çıkılarak yapılan belgeseli bulabilirsem mutlaka izlemek istiyorum.

Benim bu yazıda bahsedeceğim kolonya İstanbul'un Kokuları serisine ait Galata Tower Kolonyası.Tarih boyunca İstanbul surlarının bekçisi olan ve İstanbul'un güzelliğine güzellik katan Galata Kulesi bu kolonya'ya ilham olmuş.
İlk koklandığı an alınan tepe notalarını Mandalina ve yeşil bitkiler oluşturuyor.Dakikalar sonra beyaz çiçekler,Adaçayı,Yasemin ve Gül en sonda ise misk ve amberin devreye girdiği söylenmiş.
Misk ve Amber her ne kadar yoğun kokuları çağrıştırsada benim bu kolonyada en çok hissettiğim daha çok narenciye,adaçayı gibi fresh kokular oldu.Bu yüzden hayalinizde aromatik bir koku canlanmasın.
Eyüp Sabri Tuncer Kolonya Kullananlar
Cam şişesiyle oldukça şık görünen kolonya fısfıs başlığı sayesinde kullanım kolaylığı sağlıyor.Ben genellikle çalışma masamda bulundurup ihtiyaç duydukça kullanmayı tercih ediyorum.Fısfıslı başlığı bana kalırsa kolonyayı kişisel kullanıma daha uygun hale getiriyor.O yüzden makyaj masalarının ve banyoların vazgeçilmez ürünü olmaya aday olabilir.

Bir başka uzmanlık alanı ev kokuları olan Eyüp Sabri Tuncer'in Oda spreyi,çubuklu ortam kokuları ve mum gibi farklı ürünleri bulunuyor.İstanbul'un kokuları ailesinde bulunan tüm kokular mumlara da kokularını vermiş.Formülünün %70'i doğal soya yağından oluşan ve özel fitili sayesinde is yapmayan mum ortamın kokusunu hafifçe değiştirirken şık ambalaj tasarımıyla da göz dolduruyor.
 Ben çok sevdiğim bir ürün kategorisinde çoşkuyla bu yazıyı yazarken kokuların tamamını nerede deneyebilirim diye araştırıp Karaköy'de bir mağazaları bulunduğunu öğrendim.Tatilimin ilk gününde farklı kokuları denerken  @makyajklebegiblog adlı instagram sayfamdan sizin için yepyeni bilgiler paylaşıyor olabilirim.
O gün aynı konu üzerinde yine görüşmek üzere derken dileyenler http://www.eyupsabrituncer.com/ adresinden çevreye duyarlı ve hayvanlar üzerinde test yapmayan markanın ürünlerini inceleyebilirler.



25 yorum:

  1. Harika kokuları var markanın parfümden bile daha güzel ☺️

    YanıtlaSil
  2. Ben de kolonyalari cok seviyorum. Eyup sabrinin bu kokusunu kullanmadim ama şimdi merak ettim

    YanıtlaSil
  3. Ambalajlarını ne güzel hazırlamışlar! Ayrıca, mumlarının piyasaya çıkmasına da çok sevindim. Ben Karaköy'e yapacağın turu merakla bekliyor olacağım. O arada da internet sitelerine bir göz atayım. Öptüm çok!

    YanıtlaSil
  4. Mandalina, amber ve misk kokusu... Mutlaka ben de gidip denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  5. Çok emek var markada. Takdir ettim. Kolonya denilince benim aklıma gelen ilk marka. Paris Gecesi çok ilgimi çekti ve merak ettim. İlk fırsatta Karaköy yolu göründü bana :)

    YanıtlaSil
  6. Kesinlkle kolonya denince akla hemen o geliyor. Bildiğim tek kolonyası limon kolonyası. Ama denk gelirse deneyeceğim . Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. Karaköy e yolum düşmeli :)))

    YanıtlaSil
  8. kolonyaları ben de çok seviyorum, özellikle mandalina kolonyası favorim.

    YanıtlaSil
  9. Ne güzelmiş bu böyle :)Denemek lazım

    YanıtlaSil
  10. Ambalajı çok güzel olmuş almalıyım. Bizim evde camın içinde kolonya var resmen ☺

    YanıtlaSil
  11. Ankara Ulus'ta bir mağazaları varmış en kısa sürede gideceğim :)

    YanıtlaSil
  12. bu kokuları hele de istanbul kokusunu çok merak ediyorum mutlaka deneyeceğim ben de eskiden hiç kolonya sevmezken giderek sever oldum :-)))

    YanıtlaSil
  13. Bildiğimiz klasik kolonyalardan hiç hoşlanmıyorum ama bunlara bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Bir kolonya hastası olarak daha once duymadıgım bir kokudan bahsettiğin için öok teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  15. kokusunu o kadar merak ettim ki canım güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  16. harika.. özellikle mumu bana çok güzel göründü.hemen siteyi incelemeye başlıyorum.

    YanıtlaSil
  17. Kolonya bizlerin gizli bir koleksiyonu sanırım :) Mumun is oluşturmaması ayrıca ilgimi çekti.. Harika yazı için eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  18. Aaa süpermiş hiç bilgim yoktu kokularını çok merak ettim şimdi. Sevgiler 💕

    YanıtlaSil
  19. Ben ilk kez Ankara'ya gittiğimde Eyüp Sabri Tuncer Kolonyasıyla tanışmıştım. Doğrusu, yukarıda yazdığınız insanları alıştırmak için broşür dağıtmaları epey mücadele etmiş. Büyük ihtimalle, o dönem "parfümeri" "yabancılara ait işmiş.
    Bugün geldiği nokta; "ulusallaşması" kurumun kendisini nasıl geliştirdiğini gösteriyor.
    Galata Kulesi, yazdığınız notalarda bir kolonya "parfüm" niteliğinde olduğunu düşündüm. Benim gibi ferah kokuları sevenler tercih edecektir.

    YanıtlaSil
  20. Eyüp Sabri Tuncerin yeni çıkan kolonyalarını merak ediyordum. Çok iyi oldu bu yazı fikir sahibi oldum. Gördüğümde deneyeceğim mutlaka. Kaleminize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Kokulu mumların özellikle astım ve alerjisi olan kişilerin yanında dikkatli ve içeriklerine bakılarak kullanılması gerektiğini düşünürsek, Eyüp Sabri Tuncerin fitilinden yağına gösterdiği hassasiyet ilgimi çekti. Aydınlattığın için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  22. Ben eyup sabri kolonyalarina hastayim yeni cikanlari simdi cok merak ettim

    YanıtlaSil
  23. eskiden kolonyalardan kaçarken, yeni nesil kolonyalar sayesinde bayağı sever oldum. Eyüp Sabri Tuncer çocukluğumuzun markası neredeyse. Çok özel bir seri olmuş ...Mumları da çok merak ettim. Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  24. çok merak ettim bu kolonyayı ve mumu. Eyüp Sabri Tuncer'in kendimi bildim bileli çok kaliteli bir üretici olduğunu biliyorum. Fotoğraf çekiminize bayıldım, çok başarılı olmuş içim açıldı :)

    YanıtlaSil
  25. Amber esintisi içeren her kokuya bayılırım :) Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma