26 May 2017

SELİN İLE KOKULARIN GİZEMLİ DÜNYASINA YOLCULUK

Selin’den kokuların gizemli dünyasına yolculuk .Hayatın içinden kokular anılara götürdü.
Türkiye’nin ilk kolonyası Selin, doğadan gelen kokularla oluşturduğu “Hayatın Kokusu” yeni kolonya serisini gerçekleştirdiği ‘‘koku yolculuğu’’ etkinliğiyle tanıttı. Ardıç, bahçe gülü, hanımeli, incir, lavanta ve sığladan oluşan bu eşsiz kokular, davetlilerin anılarını tazeleyerek onları küçük bir yolculuğa çıkardı.

Selin, yeni kolonya serisini koku deneyimi tasarımcısı ve proje danışmanı Cansu Şekular eşliğinde İKSV’de düzenlediği koku yolculuğu deneyimiyle tanıttı.
“Hayatın Kokusu” serisini oluşturan kokuları deneyimleyerek ne olduklarını keşfetmeye çalışan davetliler, çıktıkları koku yolcuğunda keyifli anlar yaşadı. Koku deneyimini mekansal kurgu ile bütünleyen ve ziyaretçilerini kokladıkları kokuların kaynağına götüren bir mekan tasarımıyla karşılaşan davetliler Türkiye'nin bir çok coğrafyasından kolonyalara ilham veren kesitler arasında gezinerek hayatın kokularını keşfetti."



Türkiye'yi kolonya ile tanıştıran Süleyman Ferit Eczacıbaşı'nın uzmanlığıyla kökleri 1912 yılına uzanan Selin Kolonyası, yolculuğuna kültürel koku mirasımızdaki eşsiz kokularla devam ediyor. Hayatın içinden, bizden kokulardan oluşan “Hayatın Kokusu” serisi; Ardıç, Bahçe gülü, Hanımeli, İncir, Lavanta ve Sığla kokularıyla kendini tazelemek isteyenleri mutlu ve keyifli anlara taşıyor. “Hayatta her şeyin bir kokusu vardır, her şey unutulur, kokular asla…” sloganıyla her biri farklı bir anıyı temsil eden kolonyalar, özlenen anıları yeniden canlandıracak.

Her kokunun farklı bir hikayesi var
Özel cam şişe ve ambalajlarda sunulan kolonyaların her birinin üzerinde yer alan rakamlar farklı bir hikayeyi anlatıyor. Ormanların zirvesindeki ferahlığa götüren Selin Ardıç 3767, Torosların 3767 metrelik zirvesini temsil ediyor. Gülün ve yemyeşil yapraklarının yağmur sonrasındaki kokusunu yaşatan Selin Bahçe Gülü 7, yediveren güllerinden ilham alıyor. Selin Hanımeli 19:00 ise, yazın habercisi olan hanımelinin kokusunun her akşam saat 19:00'da yaymasından esinleniyor.
Nostaljik ve ferahlatıcı
İncir yaprağının bir elin parmaklarına benzeyen 5 ucundan ilham alan Selin İncir 5, taze yeşil yaprakların yazı hatırlatan kokusunu sunuyor. Dolabı her açtığımızda burnumuza gelen lavanta kokuları ise, 10 gramlık lavanta keselerini temsil eden Selin Lavanta 10 ile hayat buluyor. Nostaljik lavanta kokusu sizi anneannenizle olan anılarınıza götürüyor.

Selin ile sığla ağaçları koruma altında
Hayatın Kokusu serisinde yer alan Selin Sığla kolonyası, Fethiye’de nesli tükenmekte olan sığla ağaçlarının kokusunu yaşatıyor. Dünyada sadece Köyceğiz ve çevresinde orman oluşturan Anadolu’nun en eski ağaçlarından olan sığlaların sayısı giderek azalıyor. Selin, gerçekleştirdiği
proje ile Migros’tan satın alınan her Selin Sığla kolonyası için oluşturduğu ormana yeni fidanlar dikiyor. Sadece Migros’ta satışa sunulan Selin Sığla kolonyası, tükenmekte olan sığla ağaçlarını koruyarak, bu eşsiz kokuyu ölümsüzleştirecek.




6 yorum:

  1. kokulara bayıldım ben bir tek sığlayı pek sevemedim bana hatırlattığı şey farklı olduğu için :-)))

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir lansmandı, ben de story'lerinizden izledim biliyorsun :)) senin deneyimlerini merakla bekliyorum, sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. İki noktada bu seri dikkatimi çekti:
    Birincisi konuların hikâyeleri. Diğeri de Sığla ağacı konusunda yaptıkları proje. Sığla ağacı gelecek yüzyılda da tıbbi değeri önemli olacak ağaçlardan. Aslında farkında olunmasa da endemik bitkilere sahip topraklar şimdi "petrol" gibi değerli olacak belki daha da fazla.

    YanıtlaSil
  4. Sigla ağacı ni duymamistim.bile guzel proje olmus merak ettim kokusunu. Kolonyalarin hikayeleri de ilgincmis.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Küçüklügüme gittim bir an. Ne cok alirdik selin kolonyasi. Ben hala gelen olunca siparis ediyorum.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma