28 Şub 2017

Burcumuz ve Biz

Astroloji ve burçlar kadın-erkek ayrımı yapmaksızın hemen hemen herkesin ilgi alanına giriyor. Nasıl girmesin? Hepimizin doğum gününe göre ait olduğu bir burç var. Eskiden burçlar konusu faldan, eğlenceden öteye gitmiyordu. Pozitif bilimlere inanan çoğu kişi ise bu konuyu ciddiyetsiz buluyor, önemsemiyordu. Ancak günümüzde durum değişti. Astroloji tam manasıyla olmasa bile büyük ölçüde bir bilim dalı olarak kabul görmeye başladı.

Aslında, bakıldığında görülüyor ki insanlar çok eski çağlardan beri gök cisimlerinin hareketleriyle yeryüzü olaylarını ilişkilendiregelmişler. Ama bugün bu ilişkilendirme daha bilinçli yapılabiliyor. Ben de çoğu kişi gibi son yıllara kadar burcumun sadece adını bilir, arada yıldız falımı okuyarak eğlenirdim. Oysa şimdi astroloji fazlasıyla ilgimi çekmeye başladı diyebilirim. Hala eğlenceli, ama bir o kadar da enteresan bir dünyanın kapılarını aralamış gibiyim. Bir yandan bu konudaki yazıları, kitapları okuyarak bilgimi arttırmaya çalışırken, diğer yandan da burcumun astrolojik yorumları ile ilgileniyorum. Tabii astroloji günümüzde oldukça popüler hale geldiği için her yerde bu tür yorumlara rastlamak mümkün. Ancak bu yorumların hepsinin güvenilir olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü astroloji gerçekten çok karmaşık bir konu ve ancak konuya tam manasıyla hâkim olan kişiler tarafından yorumlandığında dikkate değer sonuçlar çıkıyor. 
Günlük Burç Yorumları

İşte aylık moda dergisi ELLE bu konuda güvenerek takip ettiğim kaynaklardan biri oldu. Elle'deki burç yorumları bana göre oldukça kapsamlı ve isabetli. Bir süredir ELLE’deki günlük, haftalık, aylık ve yıllık burç yorumlarını takip ediyorum ve hem kendimin, hem de yakınlarımın hayatındaki birçok paralelliği yakalıyorum. Kendi yıldız haritama göre belli tarih aralıklarında nasıl davranmam ya da bir iş konusunda adım atıp atmamamla ilgili uyarıları dikkate alıyorum. Doğrusu çoğu zaman da faydasını görüyorum. 

Örneğin bir terazi burcu olarak kendime olan güvenimin giderek arttığı,cesaretimi ve özgüvenimi sergilemekten kaçınmayacağım bir dönemde olabileceğim belirtiliyordu ki son dönemde yaşadıklarıma bakılırsa kesinlikle doğru.4 Mart'ta burcumun yöneticisi olan Venüs geri hareketine başlayana dek yapmam gerekenleri iyice toparlamam, harekete geçmem ve hızlı davranmam öneriliyordu ki bunu mutlaka göz önünde bulundurmak istiyorum.




9 yorum:

  1. çok inanmamakla birlikte her gün burcumu okumaktan da geri kalmıyorum ben.. burcumun özelliklerini de taşıyorum aslında ama bana göre mi öyle yoksa dışarıdan da mı bilemiyorum.. sonuçta burçlar zevkli bir konu bence.. :-))

    YanıtlaSil
  2. Ben terazi burcuyum. Taşıyormuşum özelliklerini. Pek anlamıyorum. Ama arkadaşım maşallah herşeyi biliyor burçlarla ilgili önemli şeyleri o bana anlatıyor :)

    YanıtlaSil
  3. Burçlara ve astrolojiye inanıyorum. Ayrıca ikizler burcuyum ve özelliklerini taşıdığımı düşünüyorum. Astroloji hakkında derinlemesine birşeyler öğrenmeyi isterdim doğrusu...

    YanıtlaSil
  4. O zaman bana'en güzel günler seninle olsun' demek düşüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben de astrolojiye inanıyorum.Ve Zeynep Turan 'ın bu işi hakkı ile yaptığını düşünyorum.Okumanızı tavsiye ederim.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Başak burcuyum ve yükselenim de Başak, tüm özelliklerim bu burçla uyumlu, astrolojiye bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ben de ELLE'de ki burç yorumlarını okumayı seviyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Bir balık burcu olarak burcumun özelliklerini bilir bazıları ile hiç alakam olmadığını görerek sevinirim. Sanırım yükselenim olan aslan burcunun etkilerini taşıyorum. Linke tıklayalım bir bakalım:)

    YanıtlaSil
  9. Ben de burcumun özelliklerini genel anlamda tasidigimi düsünürüm. Bilimsel olarak ilgilenmedim astroloji ile ama bu tarz analizlerin bilgili kisiler tarafindan yapilmasi gerektigine katiliyorum.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma