11 Eki 2016

KONJAC SUNGER NEDİR,NASIL KULLANILIR?// EKLİPS KONJAC DENEYİMİ

Uzun zamandır merak ettiğim ancak elime bir alıp bir bıraktığım Konjac süngeri geçtiğimiz ay bir indirim bahanesiyle almış bulundum.
Yüz temizleme için çeşitli fırçalardan birkaç çeşit cihaza uzanan farklı deneyimlerim yanında pratik bir ürün deneyimlemiş olmak beni bu yazıyı yazmaya yönlendirdi.Şimdi gelin Konjac sünger neymiş,ne işe yarar ve nasıl kullanılırmış bir göz atalım.

Konjac Asya'nın yüksek tepelerinde yetişen tıpkı patatese benzeyen bir bitki aslında.Japonlar tarafından yenilen bu bitki son yüzyılda güzellik alanında kullanılmaya başlanmış.Eklips Konjac süngeri de %100 Konjac bitkisi liflerinden hiçbir alet ya da makine kullanılmadan elde edilmiş.
Eklips Konjac Sünger
Konjac süngerin amacı cildi nazikçe temizlemek ve kirden arındırmak.Yumuşak dokusu sayesinde tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan sünger kullanım esnasında cildi etkili ancak nazik bir şekilde temizlerken süngerin ciltle temas ettiği bölgedeki hisle diğer temizleme aparatlarından farklı bir deneyim yaşatıyor.
Eklips Konjac Sünger
Paketten nemli bir şekilde çıkan süngeri birkaç kez ılık suyla yıkayıp sıktıktan sonra yüzümü dairesel hareketlerle masaj yaparak kullanmaya başladım.Ürünü kullanmaya başladığım ilk günler tatile denk geldiğinden ve bu dönemde gündüzleri makyaj yapmadığımdan sadece suyla ıslatarak kullanmak yeterli geldi.Ancak daha sonraları işe başlayınca makyaj kalıntılarından kurtulmak için köpük ya da temizleyici jelle birlikte kullanmaya başladım ve hala bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.Makyaj yapmak ve o makyajı temizlemek sabahları cildimde ekstradan yağlanma demek olduğundan çoğu zaman sabah rutinime de temizleyici ürünümü ekliyorum.
Eklips Konjac Sünger
Konjac sünger ciltte tabiki mucizeler yaratmıyor ancak oldukça uygun fiyatlı olan bu sevimli tontik süngerin cildimi gerçekten iyi temizlediğini ve cildin tam temizlenememesinden kaynaklanan sorunları minimize ettiğine hiç kuşkum yok.Cilt temizliği esnasında yumuşak bir peeling etkisi yapan sünger cildimi tahriş  etmiyor ancak siz hassas bir cilde sahipseniz fazla bastırmadan uygulayabilirsiniz.
Eklips Konjac Sünger
Ürünün kullanımı ile ilgili makyaj temizliğinden sonra kullanın,jel kullanın-kullanmayın gibi pek çok şey söylensede burada tercih size kalmış.Yeterli geleceğine inanıyorsanız doğal bir ürünle tek hamlede cildinizi temizlemenin keyfini çıkarabilir ya da benim gibi köpürte köpürte bir temizlik yapabilirsiniz.

Aynı zamanda bebekler ve vücut içinde kullanılabilen bu süngeri kullandıktan sonra suyunu iyice sıkmayı ve tamamı havalanabilecek şekilde ipinden asarak kurutmayı unutmayın.
Ertesi gün tamamen kurumuş birazda küçülmüş bir sünger sizi bekliyor olacak.Süngerinizi tekrar ıslatarak cilt temizliğinize devam edebilirsiniz.

Yaklaşık iki ayda bir değiştirilmesi önerilen Eklips Konjac Süngeri ben en az bir aydır kullanıyorum ve hala ilk günkü gibi olduğundan kuşkum yok.
İndirimsiz 14 TL gibi bir fiyatı olan süngeri Gratis mağazalarında bulabilirsiniz.


Varsa Konjac sünger ile cilt temizliği deneyimlerinizi yorum olarak yazın.Hepsini okumaktan mutluluk duyarım...

29 yorum:

  1. Benim çok hassas cildimle günlük kullanımda anlaşamayabilir ancak, haftalık derinlemesine temizlik ve bakım için deneyebilirim. Mutlulukla kullanın Filiz Hanımcım <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana'cım peeling etki deyince kulağa biraz korkutucu geliyor ama günlük kullanıma uygun bir ürün aslında.Özellikle ilk çıkan orijinal konjacta hassas ciltlere özel sünger bulunuyor.Ona bakabilirsin bence ;)

      Sil
  2. Bu süngerlerin peeling etkisini çok seviyorum ben de farklı bir markanınkini kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan .Senin kullandığın markayı da merak ettim;)

      Sil
  3. Ben cildime fiziksel parçaçık temas ettirmemeye çalışıyorum bir süredir; yani peelingi bile krem ürünlerden seçmek istiyorum, toniğimi mist şeklinde yüzüme sıkıyorum, vs., vs... Fakat bu -senin deyiminle- tontik sünger ilgimi çekti. Her gün olmasa da, yoğun makyaj yaptığım günlerde cildim iyice temizlensin diye Kullanmak yararlı olabilir. Bir ara Gratis'ten bakayım ben de. Sevgiler Filiz'cim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'çım bu sünger ile cilt temizliği yapmanın cilde zarardan çok fayda sağlayacağını düşünüyorum ben.Bence mutlaka bu deneyimi yaşamalısın.Hatta Cepa'da doğal ürünler satan bir mağazada orijinal Konjac'ta görmüştüm.Ona da bakabilirsin ;)

      Sil
  4. yazın çok faydalı olmuş ablacım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ben de dün ecotools un selülozdan yapılmış yüz temizleme süngerini kullanmaya başladım.Baya beğendim.Bu tarz ürünler hem doğal oluşlarıyla hem nazik temizlemeleriyle cilt temizliğinde çok yardımcı ürünler.Bu Konjac süngeri de denemek isterim muhakkak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecotools markasının süngerini hatırlayamadım şimdi.Güle güle kullanın.Bende ilk fırsatta bakayım neymiş,nasılmış diye ;)

      Sil
  6. uzun zamandır merak ediyorum bende bu süngerleri bir ara uğrayayım bende ;) güzel günlerdekullan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine'cim tavsiye ederim canım.Teşekkürler ;)

      Sil
  7. Bu süngeri çok severek kullandım bende,ilk fırsatta yeniden satın almayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende uzunca bir süre kullanacağım sanırım ;)

      Sil
  8. bende bu süngeri cil temizleyicimle köpürte köpürte kullanıyorum çok sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh güle güle kullanın sizde .Aynı görüşte olduğumuza sevindim ;)

      Sil
  9. Filizcim bu güzel bir sünger gayet güzel de temizliyor ben de çok severek kullanıyorum ama orijinal konjac ile arasında biraz fark var o daha gözenekli ve yumuşaktır bu daha sert geliyor ama iş görüyor mu görüyor.. bir de rossmann'da var değişik bir konjac sünger pure beauty mi oranın markası öyle bir şeydi sanırım.. 14 tl civarında aklında olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinal Konjac'ı Ankara'dayken görmüştüm ancak burada karşıma çıkmadı henüz.Bundan böyle memnun kalınca görürsem orjinalini de denerim diye düşünüyorum canım ;)

      Sil
  10. daha önce kullanmadım ama merak ediyorum bu süngerleri, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans vermenizi öneririm.Özellikle indirimlerde oldukça uygun bir fiyata geliyorlar ;)

      Sil
  11. Bilmeyenler için çok güzel bir yazı olmuş.Güle güle kullanın.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Bu süngeri bende alıcam cok fazla olumlu yorum okudum :)

    YanıtlaSil
  13. Ben de severek kullanıyorum bu ürünü yıllardır. Özellikle kış aylarında vazgeçilmezim oluyor. Güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  14. Ben de severek kullanıyorum aynı ürünü ve sizin gibi temizleme ürünleri ile birlikte kullanmayı tercih ediyorum :)

    YanıtlaSil
  15. O kadar kaygandi ki ben de kullaniyorum durularken lavabonun içine düştü. Sonuçta lavabo temiz gözüküyor olabilir ama kullanasim gelmedi. Ama çok sevmiştim:)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba filiz hanım, oncelikle cok güzel bi yazı olmuş, bu süngeri farmasi'nde de var sipariş verdim bi kaç gün sonra gelir sabırsızlıkla bekliyorum ben bu süngeri peeling le yapsam sıkıntı olur mu ?Ve günlük temizleyici tonik nemlendirme kullanıyorum temizleyici sünger ile yapsam nasıl olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Eklips markasının süngeri ile zaman zaman peeling yaptım ancak Farmasi'nin yapısı nasıldır, sonuç nasıl olur bilemiyorum.
      Tonik ve nemlendirici için uygun olacağını düşünmüyorum.Toniği pamuk,nemlendiricinizi ise eliniz ya da fırça ile uygulamanız en iyi sonucu verir bence ♥

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma