19 Eki 2016

CİLT LEKELERİ İÇİN KARBONAT MASKESİ

Karbonat nedir?

Cilt için doğal ve oldukça etkili ürünlerden biri olan karbonat, içeriğinde herhangi bir kimyasal ürün bulundurmaması sebebiyle oldukça tercih edilen bir maddedir. Cilt üzerindeki ölü hücrelerin arındırılmasında ve kirlerin temizlenmesinde gönül rahatlığıyla kullanılabilecek karbonat, piyasada bulunan çoğu cilt kozmetiği ürününde de malzeme olarak sıklıkla tercih edilmektedir.
Cilt arındırıcı etkisi sayesinde hem cilt tabakasında yer alan lekeleri giderebilmekte hem de lekeleri gidermekle birlikte cildin olması gereken parlaklığa ve pürüzsüzlüğe ulaşabilmesini sağlamaktadır. Bu sebepten ötürü evde kolaylıkla uygulanabilecek karbonat kürleri sayesinde hem cilt sorunları, hem de farklı alanlarda yer alan pek çok sorun çözülür hale gelmektedir.
Karbonat ürününün en çok cilt maskeleri yapılırken kullanımının tercih edilmesinin sebebi, biraz önce de değindiğimiz gibi ciltteki ölü hücre tabakasını ve giderilmesi gereken kir tabakasını cilde herhangi bir zarar vermeden yok edebilme özelliğidir. Ayrıca lekelenmeler üzerinde de ciddi anlamda etki gösteren karbonat, bu lekelerin tekrardan oluşmasının da önüne geçebilmektedir.

Cilt lekeleri için karbonat maskesi
Karbonat maskesinin yapımı için sadece bir yemek kaşığı miktarında su ve yarım yemek kaşığı karbonat yeterli olacaktır. Bu iki malzemeyi krema kıvamına gelecek şekilde karıştırdıktan sonra, oluşan malzemeyi cildinizde yer alan lekelerin üzerine sürerek üç dakika boyunca beklemeniz gerekmektedir. Süre dolduktan sonra karbonat ürününü cildinizden bol su kullanarak çıkarmanızla işlem sona ermiş olacaktır.

Karbonatı doğal diş temizliğinde kullanmak için, öncelikle dişlerinize bir miktar karbonat sürerek ağzınızdaki suyla gargara yapmanız önerilmektedir. Ardından malzeme hala dişlerinizdeyken bir de diş fırçalama işlemi gerçekleştirmeniz, hem dişlerinizin daha beyaz gözükmesine hem de ağız kokusundan kurtulmanıza imkan oluşmaktadır.

Saçlarınızın yağlı olduğu durumlarda ve banyo yapmaya vaktinizin olmadığı durumlarda, saç diplerinize yeterli miktarda karbonat döküp biraz ovuşturmanız, saç diplerinizdeki yağı emerek daha temiz görünümlü bir saç elde etmenize yardımcı olur.
Ter problemi ve ter kokusu problemi olan kişilerin koltuk altlarına karbonat sürmesi oldukça etkili çözümler arasındadır. Bir miktar karbonatı suyla karıştırıp krem halin getirdikten sonra koltuk altınıza sürerek hem koku probleminden hem de aşırı terlemenin vermiş olduğu rahatsızlıktan kurtulmanız mümkündür.
Az önce bahsettiğimiz saçlardaki yağlanma sorununa iyi gelen karbonat, aynı zamanda saçlarda meydana gelen kepek sorununun  atlatılmasına da yardımcı olmaktadır. Duş aldığınız esnada saçlarınızın köklerine dökerek bir süre karbonatla masaj yapmanız, kepek sorununuzu önemli derecede azaltacaktır.


14 yorum:

  1. dişlere çok etkili gerçekten ayrıca faydalı bir yazı olmuş teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Karbonatin yararları saymakla bitmiyor ne güzel:) teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Karbonat koltuk altında cidden çok işe yarıyor. Kepeğe faydasını bilmiyordum, aklımda olsun. Teşekkürler Filiz Hanımcım <3 <3

    YanıtlaSil
  4. Karbonatın kepeklere iyi geldiğini bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  5. Ter kokusu konusunda gerçekten bir numara karbonat! Çok yararlı bir yazı olmuş, mutfağımızdan ve kozmetik dolabımızdan eksik etmeyelim ^_^ Öptüm!

    YanıtlaSil
  6. Bizim evden de hiç eksik olmaz her işe yarıyor. Cilt bakımını geçtim halıları bile parlatıyor :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Ben yaz aylarında ter kokusu için çok kullanırım karbonat duşta daima olur çok da memnunum 😊😊

    YanıtlaSil
  9. Karbonat her derde deva yani :) Maske olarak hiç denemedim ancak lise yıllarında siyah noktaların üzerine suyla karıştırıp pelte gibi yapar sorunlu bölgeyi ovuştururdum.Dev gibi siyah noktadan karbonat sayesinde kurtulmuştum.:)Kuru şampuan olarak kullanmayı deneyeceğim işe yararsa kuru şampuanlara para vermekten kurtuluruz.:)Ben birde spor ayakkabıların içerisinde döküp 1 gün bekletiyorum,ayakkabıdaki nemi ve kötü kokuları alıyor.

    YanıtlaSil
  10. Karbonat mucize bir şey gerçekten.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Çok yararlı bir yazı olmuş maskeyi deneyeceğim :) Sevgiler <3

    YanıtlaSil
  12. Çok faydalı bir yazı olmuş canım eline sağlık<3

    YanıtlaSil
  13. Karbonatı sadece dişim için kullanıyordum diğer faydalarını okuyunca sevindim :)

    YanıtlaSil
  14. Kepek sıkıntım yok ama diğerlerinin hepsini uyguluyorum.
    eğer dirsekleriniz de dayanmaya bağlı kararma ya da pullanma varsa yine hafif nemlendirerek sürün ipek gibi oluyor kısa (kendim de uyguladım pullanmaya kadar gitmişti sertlik şimdi çok rahatım:)
    Teşekkürler çok fazla kullanım alanı var gerçekten süper bir şey mucize gibi:)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma