11 Ağu 2016

SON DÖNEMDE BİTİRDİĞİM,ÇOK SEVDİĞİM VE HİÇ ANLAŞAMADIĞIM ÜRÜNLER

Klasik Bitenler&Çöpe Gidenler yazımı bu ay ''Sevdiklerim ve Hiç Anlaşamadıklarım'' olarak kategorilendirerek yazmak istedim.Aslında bir ara ürünlerden bazılarını ''Hiç Sevmediklerim'' başlıklı bir yazıda kullanmayı düşünmüştüm ancak içlerinde belki haksızlık ettiklerim olur diyerek onlarıda bitenler yazımın içinde değerlendirmeye karar verdim.
Aslında blogta çoğu zaman sevdiğim ürünlere yer veriyorum.Bir o kadarda sevmediğim ürün çıkıyor ancak onları ayrı bir post ile değerlendirmeye ne elim gidiyor ne gönlüm razı oluyor.Görevini yerine getirmeyen ürünleri yazmak bir derece kolay olsada benim cildime uymayan ürünleri anlatmak bir hayli zor oluyor.
Bu ay sıcakların etkisiyle sık makyaj yapmadığımdan haliyle  renkli kozmetik bitiremedim.Biten üç parça renkli kozmetikten yazının sonunda bahsedeceğim.
Şimdi önceliği sevdiğim ve ileride mutlaka tekrar alacağım ürünlere vererek başlayalım.

SEVDİĞİM VE TEKRAR ALACAĞIM ÜRÜNLER

Skincode Essantials Yüz Temizleme Jeli : Yumuşak yapılı bu jeli severek kullandım.Cildimi kurutmadığı gibi herhangi başka bir soruna da yol açmadı.İlerleyen dönemde tekrar kullanabileceğim bu ürün hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler daha önce yazmış olduğum inceleme yazısı için pembe renkli başlığa tıklayabilirler.

Avene 50 SPF Tinted Cream : Yüksek koruma faktörü içeren renkli krem çok severek kullandığım bir üründü.Cildi güneşten korurken aynı zamanda nemlendiren, renkli formülüyle canlı gösteren bu kremi de tekrar edinebilirim.Avene ürünleri ile ilgili geçen yıl yazmış olduğum  Güneş Bakım Rutinim adlı yazının detayları yine başlıkta...

Avene Termal Su : Denediğim termal su spreyler arasında en sevdiklerimden biri oldu.♥

Revlon Color Stay Fondöten : Biten ikinci şişeden sonra üçüncüyü aldım bile.Yaz için biraz kalın kaçsada  kapatıcılık istediğim günlerde nemli süngerle uyguluyorum.Özellikle indirim dönemlerinde  alarak stokladığım bu ürünle ilgili detaylı yazım yine başlıkta.
Benri Koyu Renkli Ojelere Özel Aseton : Kaç şişe bitirdiğimi bilmediğim bu asetonu çok seviyorum ancak popülerleştikçe artan fiyatından hoşlanmıyorum.

Gosh Boombastic Maskara : Bu maskarayı bitireli epeyce olmasına rağmen dolgunluk veren fırçasını istediğim etkiyi vermeyen maskaralar üzerinde kullandım.Gelecekte tekrar alabilirim.


BİTEN VE MUHTEMELEN TEKRAR ALINMAYACAK OLAN ÜRÜNLER

 Uni İntim Temizleme Jeli : Bir etkinlikte denemem için verilen bu jeli sadece duşta kullanarak bitirdim.Uzun yıllardır Oriflame'in jelini kullanıyordum.Sanırım tekrar ona döneceğim.Bu arada küçük bir not ; bu tip ürünlerin sık kullanımı cildin PH dengesini bozabiliyor.O yüzden sadece banyo rutininde kullanılmasını öneririm.

Bath&Body Works Sıvı Sabunlar : Çok sevdiğim bu sabunları kış indiriminde ne çok stokladığımı anlatamam.Ne yazık ki son kalan iki sabunla stoğu eritmiş bulunuyorum.Yaz indiriminde istediklerimi bulamadığımdan kış sezonunu bekleyeceğim.

HC Hair Care Şampuan : Bu şampuanı genelde eşim kullandı.Ben merak ettiğim için sadece birkaç kez denedim ve fena bulmadım.

Nivea ve Dove Deodorantlar : Bu deodorantlardan biri tanıtım  ürünü olarak diğeri ise bir etkinlikte gelmişti.Dibinde kalan son ürünleri kullanarak bitirdim.Dove deodorantın kokusunu sevdim.Nivea'da ise favorim Fresh Natural olmasına rağmen içeriklerinden dolayı tekrar almayı düşünmüyorum.

Klorane Saç Bakım Maskesi : Daha sonra detaylı olarak bahsedeceğim bu maske benim için bir Ovex olmasada sevdim.

 HİÇ ANLAŞAMADIKLARIM

Bioderma Sebium Temizleyici Jel : Bioderma ürünlerinden genelde memnun olmama rağmen bu jel benim cildimle uyum sağlayamadı.Aşırı gerilen cildim yıkama sonrası daha fazla yağ salgılamaya ve sivilcilenmeye başladı.Aralıklarla birkaç kez denedikten sonra yollarımızı ayırmaya karar verdim.

Sinoz Temizleme Jeli : Tanıtım ürünü olan bu jel için fotoğraf çekimi de yapmış olmama rağmen elim bir türlü yazmaya gitmedi.Özellikle çenemde ve ağız çevremde bol miktarda küçük beyaz sivilceler çıktığı an kullanmayı bıraktım.

Gliss Isıya Karşı Koruyucu Sprey : Biliyorum sevenleri var ancak ben ne işe yaradığını bir türlü anlayamadım.Ne zaman sıksam saçlarım sertleşip yapış yapış bir hal aldı.Sprey sıkıp üzerinden düzleştirici geçmeye çalıştığım anki histen hiç  hoşlanmayarak kullanmayı bıraktım.

Dermokil 7 Etkili Cilt Bakım Kürü :Denemem için gönderilen bu ürün vaad ettiği 7 etki ile bende heyecan yaratmıştı ancak cildimi temizlemediği gibi bir türlü arınmakta bilmedi.Defalarca denedikten sonra yok olmayacak diyerek bitenler kutusuna ekledim.

Giovanni Kuru Şampuan : Toz yapısıyla zihnimde Lush Kuru Şampuanı canlandıran Giovanni'yi alıp paylaştığımda bir takipçim hiç iyi olmadığını kullanmadan geri götürüp iade etmemi önermişti.Şimdi keşke bu öneriyi dikkate alsaydım diyorum çünkü gerçekten herhangi bir işlevi yok.
Son olarak ilk görselde yer alıp sonraki resimlerde yer almayan;
 Oriflame Power Shine Lipgloss uzun zamandır elimde olan bir üründü.Artık eskisi kadar gloss kullanmadığım gibi bunun parfümlü  kokusundan da rahatsız oluyorum.

Revox Saç Kremi : Koyu kıvamı yüzünden ambalajından zor aldığım bir üründü.Tekrar alacak kadar sevdiğimden emin değilim.

Farmasi BB Eye Cream : Sorunlu olmayan göz altları için uygun bir üründü.Severek kullandım ama başka ürünler deniyor olduğumdan tekrar almayacağım.

Benefit Stay Don't Stray : Kapatıcılığı,yapısı gayet güzeldi.İndirimde ya da bir setin içinde denk gelirsem göz çevresi için olan bu ürüne tekrar şans verebilirim.

♥ ♥ ♥

Benim son zamanlarda bitirdiğim,sevdiğim ve anlaşamadığım ürünler bunlardı.Aralarında sizinde kullanıp fikir sahibi olduklarınız varsa yorumlarınızı duymak isterim.

41 yorum:

  1. dermokil 7 etkili ürün bana da pek uymamıştı sanırım aşırı yaglı ciltler daha çok sevecek gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı yağlı ciltten ziyade öncesinde Misel su ile temizlik yapmama rağmen cildimden makyaj çıkmaya devam etti.Aynı zamanda yıkarken yüzümden çıkarmak çok zor oldu.Yapı olarak Garnier ile kıyasladım ama olmadı ...

      Sil
  2. Gliss saç spreyi bende de aynı etkiyi yaratmış, saçlarımı yapış yapış yapmıştı. Kullanamamıştim. Revlon fondöten benim de favorilerimden... :) Bath and Body Works için ben de kışı bekliyorum malesef :-/ Güzel temizlik olmuş Filiz Hanımcım, darısı yenilerinin başına <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünler hakkındaki yorumlarımız aynı demek :)
      BBW için en uygun zaman yeni yıl sonrası galiba.Bende merakla bekliyorum..

      Sil
  3. Yaa Filiz, Dermokil'in o 7 etkili maskesini ben çok merak etmiştim; bak şimdi üzüldüm... ayrıca Giovanni kuru şampuanı da almaya niyetlenmiştim; o da kaldı o zaman... Bioderma Sebium ile ben de hiç anlaşamıyorum. Revlon Color Stay fondöteni çooook merak ediyorum, fakat elimdekiler bir türlü erimiyor ki gidip alayım :)) Aslında bitenler yazısını bu şekilde sınıflandırmak çok iyi fikirmiş, ben de bu fikrini çalabilirim :) Öpüyorum, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'çım Dermokil ürünlerini severim ama bu kesinlikle uymadı bana.Giovanni için blogunu hatırlayamadığım Ekin uyarmıştı beni ama merağıma yenilmiştim.
      Yazı kategorileme kısmına gelince önerim valla.Hem anlaşılır oldu hemde sevilmeyenlerde aradan çıktı.Çok öpüyorum bende :)

      Sil
  4. Avene termal su kesinlikle favorim :)!

    YanıtlaSil
  5. Pek çok üründen memnun kalamadığınızı gördüm ne yazık ki, Avene markasının her ürününü çok severek kullanıyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yo sadece beş ürün var memnun kalmadığım.Onlarıda zaten bir süredir yazmak için beklettiğimden çokmuş gibi göründü aslında :)

      Sil
  6. Filizciğim senin favori ürünlerinin çoğu benim de favorilerim içinde yer alıyor :-)) bu arada revlon'un 3. şişesine mi geçtin bravo diyorum :-)) bioderma'nın mavi jelini ben severim benim de yüzümü hafif geriyor ama onun dışında sevdiğim bir temizleyicidir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem'cim Revlon'da ikinci şişeyi bitirdim canım.İlk ikisi pompasız olduğundan mı çabuk bitti bu üçüncü şişede göreceğim bakalım.
      Şişeden anlaşılacağı üzere Bioderma ile biraz çabaladım ancak olmadı ne yazık ki...

      Sil
  7. bioderma ve sinoz yüz yıkama jellerini bende kullandım.Bioderma bana iyi gelirken sinoz aksine kötü yaptı. Bİoderma almaya düşünüyorum ama acaba sende neden böyle bir tepkime verdi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım kurutucu özelliği fazla olduğundan oldu canım.Bilmiyorum belkide içindeki başka bir madde iyi gelmedi.Ancak ben sivilce yapmasa bile cildimi geren temizleyicileri sevmiyorum.O yüzden tepkime yapmasa bile kullanamazdım galiba.

      Sil
  8. Biodarma sebum jeli bende çok sevemedim, Farmasi bb göz altını seviyorum ama ışıltısı hoşuma gidiyor. Klorana saç maskesi halen açılmayı bekliyor merak içindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farmasi BB Eye Cream güzel aydınlık veriyordu gerçekten.Klorane'yi birde sen dene bakalım.Yorumunu merak ettim...

      Sil
  9. Bioderma Jel den bende memnun kalmadım aşırı kuruttu gerdi yüzümü bir daha da kullanamadım maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah Hanım'cım biraz agresif bir temizleyici sanırım o yüzden her cilde olmuyor...

      Sil
  10. Biodermayi düzenli kullanamamistim ve tekrar almayi düsünüyordum simdi biraz daha olumsuz oldum, ama kisa da olsa kullandigim dönemde kurutma ya da germe veya sivilce yapmamisti, tabi karma ve yagli cildim var..

    YanıtlaSil
  11. Biodermanın kuru ve hassas ciltler için olanı bile beni gere gere mahvetmişti :( onu hayal bile edemiyorum. Avene termal su benim de en sevdiklerim arasında. <3

    YanıtlaSil
  12. Niveanın cam şişede olan deodarantını aldım bende ondan hiç memnun kalmadım rexona kullanıyorum çoğunlukla :)

    YanıtlaSil
  13. Firmalar kozmetik bloglarını günlük takip edip istatikler hazırlamalı harikasın canım

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bloğunuzu yeni keşfettim. Ve takibe aldım. Benim bloğada beklerim.
    Benrinin başta makyaj çıkartıcı pamukları olmak üzere tüm ürünlerine bayılıyorum. Dove ise tek geçerim. Favorimdir döve. Bu arada çok tatlı bloğunuz varmış :)

    YanıtlaSil
  15. Bioderma Sebium Jelden memnun olan var mı merak ediyorum:)Cildim kağıt gibi oldu onu kullanırken bende fırça temizliğinde değerlendirdim kendisini.:)Revlon Color Stay fondöteni pompası olmadığı için almak istememiştim daha önceden ama şimdi pompa sorunu çözülmüş sanıırım,kışa doğru denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Bioderma da tam benim sevdiğim ürün :) Ciltten cilde değişiyor işte. Revlonun fondötenini de merak etmiyor değilim. Elimdeki 12 fondöteni bitirebilirsem...

    YanıtlaSil
  17. avene termal suyu bende çok severek kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  18. tebrikler cnm bioderma jeli bende beğenmedim cildimi kuruttu:(

    YanıtlaSil
  19. Avene'in ürünleri gerçekten süper.

    YanıtlaSil
  20. avene termal su benim en merak ettiklerimden vichy kullanıyorum ama bunun methinide çok duydum :)

    YanıtlaSil
  21. Revlon fondöteni denemek istiyordum şimdi içüncü şişemi aldım diyince almalıyım dedim :) Yazıyı okumak çok keyifliydi :))

    YanıtlaSil
  22. Çok objektif ve faydalı yorumlarınız var dikkatle okudum teşekkürler çok iyi oldu bana :)

    YanıtlaSil
  23. Cildi güneşten korurken nemlendirme çok önemli benim için. Malesef nemlendiricisiz yaşayamayanlardanım. Avene aklımda bulunsun

    YanıtlaSil
  24. Avene nin sprayi cok ilgimi cekti. mutlaka denemem gerek .)

    YanıtlaSil
  25. Çok güzel faydalı bir yazı olmus benimde favorim Revlon Colorstay fondoten kesinlikle muhtesem kapatıcılığı verdiği görüntü en sevdiğim <33

    YanıtlaSil
  26. Avene in termal suyu benimde en sevdiklerim arasında bu arada biodermanin jeli kışın benim cildimde kuruluk yapıyor ama yazın hiç sorunsuz kullanıyorum filizcim:)

    YanıtlaSil
  27. Avene nin kremini not aldım.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  28. Böyle ayrım yaparak yazmak çok güzel olmuş. Maşallah bir sürü de ürün bitmiş :))

    YanıtlaSil
  29. İyi ki sizler varsınız..Tüm ürünler hakkında detaylı bilgi ediniyoruz...Harikasınız...

    YanıtlaSil
  30. revox saç kremini diplere de sürdünüz mü?

    YanıtlaSil
  31. Çok faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  32. oldukça ürün bitmiş ve herkesin işine yarayabilcek detaylı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma