1 Ağu 2016

Zayıf Görünmenizi Sağlayacak Giyim Önerileri

Doğru kıyafet ve aksesuarları seçerek olduğundan daha ince görünebilirsin. Hem zayıf görünmek hem de modaya uyum sağlamak için derlediğimiz püf noktalardan faydalanabilirsin.
Eğer kilondan memnun değilsen veya biraz daha ince gözükmek istiyorsan aşağıdaki giyim önerilerine dikkat ederek siluetini ince gösterebilirsin. Özen göstermen gereken ilk nokta kıyafetlerinde seçeceğin renkler ve desenler. Büyük ve karmaşık renkli desenleri tercih etmek yerine daha sade alternatiflere yönelmelisin. Özellikle siyah, kahverengi, mavi tonlarındaki düz renkli elbiseler seni daha ince gösterebilir.

Kıyafetlerinde desenlerden vazgeçmek istemiyorsan büyük ve geniş desenleri terk ederek boyuna çizgileri tercih edebilirsin. Boyuna çizgiler, vücudunun genişliğine değil uzunluğuna vurgu yapacağı için seni daha ince ve uzun gösterecektir. Geometrik desenler de büyük beden giyim ürünlerinde kaçınılması gereken detaylar arasında yer alır. Kıyafetlerine hareket katmak istiyorsan iddialı desenli kıyafetler giymek yerine minimal kıyafetleri hareketli aksesuarlarla kombinlemeyi tercih edebilirsin.
Mini etek modelleri bazı kişileri olduğundan ince gösterebileceği gibi bazılarında da tam tersi bir etki yaratabilir. Bu tamamen senin vücut yapına bağlı bir durum olduğu için vücudunu objektif bir şekilde değerlendirmelisin. Örneğin üst bacakların kalınsa, kalem etek, uzun etek gibi modelleri büyükbeden bluz ile tamamlayarak olduğundan zayıf görünebilirsin.

Pantolon seçiminde de vücudunu iyi tanımak altın kural. Eğer ayak bileklerin inceyse bunu daha zayıf bir görünüm sağlamak için bir avantaja dönüştürebilirsin. Kısa paçalı pantolonlar giyebilirsin ya da pantolonlarının paçalarını kıvırarak bileklerinin inceliğini vurgulayabilirsin. Bileklerini açıkta bırakmak genel olarak daha ince görünmeni sağlar.
Genel görüntünü inceltmek için doğru tercihler olacak pantolonlar arasında cepli kargo modeller ve kapriler de yer alıyor. Bu pantolonları uygun gömlekler ve bluzlar ile tamamlayarak rahat ve şık kombinler yaratabilirsin.

Çoğu kadının vücudundan memnun olmadığı bir nokta da göbek kısmı. Karın kısmını ince gösterecek çözümler ise daha ince bir silueti garantiliyor. Vücudun orta kısmını daha ince göstermek için başvurabileceğin yöntemlerden biri kıyafetlerinin bel kesimi konusunda seçici olmak, örneğin robadan kesimli etekleri tercih ederek karın kısmını daha zayıf gösterebilirsin. Bir diğer kullanışlı hile ise göbeğini belli edecek kıyafetler giydiğinde fazlalıklarını kalın kemerler kullanarak gizlemek. Bu yöntemle hem şık aksesuarlar kullanmış olursun hem de daha zayıf görünürsün.
Bazı kadınların ise vücut yapıları itibariyle alt kısımları oldukça ince oluyor fakat  üst vücutlarında fazlalıklar bulunabiliyor. Üst vücudun kalın gözükmesinin en sık görülen sebeplerinden biri ise iri göğüsler oluyor. Göğüslerini olduğundan küçük gösterecek V yakalı bluzlar, elbiseler, tulumlar gibi seçeneklerle daha zayıf bir üst gövde görüntüsü sergileyebilirsin.

Eteklerini seçerken gösterdiğin özeni, pantolonlar söz konusu olduğunda da göstererek zayıf bir görüntü yaratabilirsin. Pantolonunu yüksek belli modellerden seçmen doğru bir tercih olacaktır. Düşük belli modellerin daha rahat olduğu düşünülse de yüksek belli pantolonlar daha ince bir form yaratırlar. Pantolon seçerken bir başka doğru da bol paçaları tercih etmektir, paçalardaki hareket daha ince bir algı yaratmanı sağlar.

Gerek gündelik hayat için olsun, gerekse gece davetleri için, elbiselerini de özenle seçmelisin. Tek renkli elbiselerle olduğu gibi iki renkli elbiselerle de ince bir görüntü sağlayabilirsin. Diz altında biten iki renkli bir elbiseyi ince stilettolar ile tamamlayarak hem çok şık, hem de olduğundan ince bir görüntü yaratabilirsin. Elbise seçerken yapabileceğin en büyük yanlış ise enine çizgili modelleri tercih etmek olacaktır. Bu modeller ancak zayıflığından şikayetçi olan kadınlar için uygun olur.


23 yorum:

  1. Çoook faydalı ve güzel bir yazı olmuş, yaz için gerçekten yararlı ipuçları. Göbek izlemek için etek olayına bayılıyorum(ehehehe)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah değil mi ya! Bende seviyorum eteğin o avantajını :)

      Sil
  2. Hihih, yaz için aklımda olsun... yalnızca, robadan etek konusuna katılmıyorum. Bence robadan kıyafetler göbeği daha da vurguluyor; hatta bu tür elbise ve etekleri ya hamilelere ya da çok zayıf bayanlara yakıştırıyorum :) Sevgiler canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Robadan elbiseler belden kemer gibi bir aksesuarla desteklenmediğinde benimde tercihim olmuyor Başak'çım.Kiloları gizliyor ancak incecik göstermiyor sanki :)

      Sil
  3. Göbegi yok eden modeller süper ancak kalın kemerler daha cok oraya odaklanmayı saglamıyor mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bel altından biraz daha yüksek bir noktadan takıldığında iki parçalı giyim algısı da oluşturarak fazlalıkları gizliyor :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Bir yaştan sonra pek çoklarının ortak derdi :/

      Sil
  5. tek renk ve özellikle siyah daha zayıf ve zarf gösteriyor gerçekten de ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle İrem'cim.Siyah renk favorim benimde :)

      Sil
  6. Tam da ihtiyacımız olan yazı :)
    Teşekkürler Filizcim...

    YanıtlaSil
  7. Yüksek belli etekler ve pantolonlar göbek bölgesi için gerçekten kurtarıcı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek bel pantalon uzun süredir giymemiştim ancak bu bayram çok faydasını gördüm gerçekten :)

      Sil
  8. Çok faydalı bir yazı olmuş. Tercih ettiğimiz bir site sadece kıyafet değil başka yönlerden de.

    YanıtlaSil
  9. Hepsi çok doğru.Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Ah neler çekiyorum fazla olan 10 kiloyu kamufle etmek için. Oldukça faydalı bir yazı. Umarım ihtiyacı olanlara ulaşır. Hatta paylaşalım profillerde.

    YanıtlaSil
  11. Pantolon kullanıyorum çoğunlukla ama uzun yıllardır yüksek bellisini tercih etmiyorum. Ancak kalın kemer ve yüksek belli pantolon detayını aklımda tutacağım. Yazı çok hoşuma gitti. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  12. Çok faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma