30 Tem 2016

ORGANİK İÇERİKLİ SAÇ BAKIMI : INSIGHT ŞAMPUAN VE SAÇ KREMİ

İleri teknoloji ve organik içerikleri kullanarak her saç tipine ve ihtiyacına göre saç bakım ürünleri sunan INSIGHT ülkemizde henüz çok taze olan bir İtalyan markası.
Geçtiğimiz kış aylarında firma tarafından gönderilen ürünleri kullanarak deneyimledim.Bugün şampuan ve saç kreminden oluşan bu ikili hakkındaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Saf ve doğal özlerin ana içeriklerini oluşturduğu Insight ürünleri saçların günlük ihtiyacı olan temizliği yaparken saçların organik içerikten faydalanması vaadiyle geliyor.
Kozmetik bir üründen ziyade ilaç şişesini andıran ambalajı pompalı oluşuyla oldukça işlevsel ve ürün hakkında ilk bakışta iyi bir izlenim oluşturacak kadar sade ama kaliteli görünüyor.
Organik Saç Bakımı
Insight Boyalı Saçlar İçin Şampuan ; Asıl amacı boyalı ve röfleli saçlara özel bir temizlik ve bakım sağlamak,renk solmasını önlemek ve saç yapısını korumak olan bir ürün olmasına rağmen ben ilk etapta daha kısa vadeli sonuçlar üzerinden şampuanın yapısal özelliklerine,yıkama sırası ve sonrasında saçımda bıraktığı etkilere odaklandım.Ürünler bittiğinde de zaten sadece dip boyası yapıp yeni renk uygulamadığımdan renk koruması ile ilgili bir değişiklik farkedemedim.
Yoğun yapılı olmayan renksiz şampuan pompadan rahatça çıkıp saça kolayca uygulanabiliyor. 5,0-6,0 arasındaki PH derecesiyle saç derisiyle uyumlu.
İki üç pompa ürünle uzun ve gür saçlarımı ince ve yumuşak bir köpükle temizleyebildim.Şampuanlama sonrası diğer organik şampuanlarda olduğu gibi saçlarım pek yumuşak değildi ve ekstra saç kremine ihtiyaç duydum.
Insight şampuanı kullanmaya ilk başladığım haftalarda benim için en büyük saç sorunlarından biri olan ''Hızlı kirlenme ve kaşıntı''sorununu oldukça azaltarak büyük heyecan uyandıran bir ürün oldu.Sonraları ne yazık ki saçlarım şampuana alışmaya ve eski kirlenme rutinine geri dönmeye başladı.

Her yıkama sonrası saç karışmasını önleyen ve tarama kolaylığı sağlayan Insight Saç Bakım Kremi uygulayarak saçlarımı yumuşattım ve kolayca taradım.
Her iki üründe de bulunan besleyici-koruyucu özelliği ile bilinen macademia yağı,renk koruyucu kompleks olarak kına özü,mango yağı,üzüm çekirdeği yağı ile saçlarım için iyi bir ürün kullandığımı bana hissettirdi.
Organik Saç Bakımı
Insight ürünleri ile ilgili üzerinde durmak istediğim son nokta ürünlerin içerdiklerinden çok içermedikleri üzerine olacak.
Paraben
SLS
SLES
Renklendirici
Petrolatum
Silikon içermeyen ürünler ''Alerjen olmayan koku maddeleri' ile kokulandırılmış ancak parfüm parfüm kokmayan özellikleri ile bitirene dek keyifle kullandığım ürünler oldular.

Organik içerikli saç bakım ürünleri ilgi alanınızdaysa 500 ve 1000 ml'lik bereketli ambalajlarda satılan Insight ürünlerine internet sitelerinden ya da seçkin kuaförlerden ürünlere ulaşabilirsiniz.

Siz Insight ürünlerini deneme fırsatı buldunuz mu,organik saç bakım ürünlerinin sizin saçlarınız üzerindeki etkileri nasıl? yorum olarak yazarsanız sevinirim.



28 yorum:

  1. çok merak ettim insallah bir gün mutlaka denerim :)

    YanıtlaSil
  2. Daha önce hiç denemedim ama yazınızdan sonra incelemek istiyorum teşekkürler yazı için :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel günlerde kullan canım benim :) Mis kokulu, pamık gibi olsun saçların :D

    YanıtlaSil
  4. Markayı merak ediyordum güzel yazın için teşekkürler cnm:)

    YanıtlaSil
  5. Yeni gördüğüm bir marka ,yazı çok açıklayıcı olmuş canım teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Organik saç kremlerini kizim için kullaniyorum saçlari kivircik baska türlü taranmiyor.

    YanıtlaSil
  7. merak ettim ürünleri, kaşıntılı saç derim olduğundan her şampuanı kullanamıyorum, denemek isterim.

    YanıtlaSil
  8. Markayı ilk kez görüyorum, merak ettim :)

    YanıtlaSil
  9. Urun sanki cam şişede gibi duruyor. Cam değildir ama değil mi? Organik ürünlere karşı bir zaafım var, insight i inşallah edinip kullanabilirim.

    YanıtlaSil
  10. En kisa zamanda deneyecegim saclarimin bakima cok ihtiyaci var :(

    YanıtlaSil
  11. Temiz içerikleri ile benim de çok merak ettiğim şampuanlardan:)

    YanıtlaSil
  12. Kuaforumun. Tavsiyesi. Uzerine sac. Bakim kremini kullandim ve. Cok begendim. Zor taranan saclari. Aciyo. Yumusatiyo ve enfes. Bi. Kokusu. Var. Kesinlikle. Tavsiye. Ederim

    YanıtlaSil
  13. ben tam bir senedir kullanıyorum. normal şampuanlar kadar köpürmüyor ve yıkama sonrası saçlarınızı sertleştiriyor bu
    yüzden mutlaka kremiyle kullanın derim. normal şampuanlardan farklı bir şey yapmadı saçıma uzama,dökülmeme vs. ama en azından bir çok zararlı maddeyi barındırmıyor. bu yüzden kullanmaya değer..

    YanıtlaSil
  14. Benim saç derimi hep kalın kabuk yaptı ve aşırı kaşındırıyo 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende de aynı etkiyi yarattı cilt doktoruna gittim bana sampuanimi değiştirmemi soyledi

      Sil
  15. bende kuaförümün önerisi üzerine yeni kullanmaya başladım. Saçımda kepek ve egzama var. Başka bir müşterisinin saçında da aynı problem olduğunu ve şampuanla geçirdiklerini söyledi. Daha bir kaç kez kullandığım için tam anlamıyla fikrim yok.

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar
    Ben 2 aydır kullanıyorum şampuanı ve kremini ilk gün uymasak ve parlak ama daha sonraki günler çok kuru oluyor ve çok dökülüyor..

    YanıtlaSil
  17. Yaklasık bir aydr kullanyrm ve gayet memnun kaldm kokusu hariç tabi ama o kadar da olack artk. Hem parlaklık hem hafiflik hem de dolgunluk veriyo.

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar ben ürünü(kuru saçlar için olanı) yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. çok alerjik bir bünyem olduğu için bu ürünü alma sebebim alerjen olmaması idi ve bu konuda oldukça memnun kaldım. saç egzaması rahatsızlığım var ve belli dönemlerde beni çileden çıkartıyor bu ürün saç derime de diğerleri kadar zarar vermiyor. örneğin saçıma uyguladığımda yanma batma hissettirmiyor ve kuruyunca deri döküntüm kısa süreli( 2-3 gün) geçiyor. çok kuru bir deriye sahip olduğumdan saçlarımı haftada 2 kere yıkayabiliyorum ve kuru saçlar için olan ürün benim saçlarımın kirlenmesini oldukça erteleyen bir ürün temizlik açısından oldukça memnunum. son olarak düz ve oldukça uzun bir saçım var normal tel kalınlığında ve ben ürünün kremi yerine bakım maskesini kullanıyorum(yine kuru saçlar için olan). Krem gibi her yıkamadan sonra kullanıyorum. gerçekten yumuşak ve parmaklarımla tarayabildiğim bir hale getiriyor saçımı bu konuda da tavsiye ederim. tek belirtebileceğim saçlarında kalan şampuan kokusunu seven kişilerin bu ürün ile bunu sağlayamayacağıdır. ürün kötü kokmuyor tabi ki ancak süper kalıcı bir kokusu yok.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba ben de bugün kuru saçlar için olanını aldım uaförden ve ilk defa deneyimleyeeğim kremini ve şampuanını beraber aldım umarım gerçekten doğaldır. :)

    YanıtlaSil
  20. Saç kremini kullanıyorum 2 aydır müthiş

    YanıtlaSil
  21. içinde sls ve sles olsaymış da şu linkini verdiğim kimyasallar olmasaymış daha az zararlı olurmuş bence.Alabilirim diye düşünüp içindekilere baktım ve sonuç:
    1-https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/703935/METHYLISOTHIAZOLINONE/#.WzJBu6czbIU
    2-https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/703924/METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE/#.WzJBL6czbIU
    özellikle üstteki linkteki madde için bir çok labın araştırma sonuçları insan sağlığı için zararlı ve iritasyona sebep verir şeklinde.
    Ülkelerin bir çoğunda yasaklanmış ve bazılarında kullanımı kısıtlanmış olarak yazıyor.
    Siz yine de kendi araştırmanızı da yapın ben ewg'nin yalancısıyım :)
    Ben kastil sabuna devam!

    YanıtlaSil
  22. Rezalet bir sampuan! Kuaforumun tavsiye uzerine aldim. Kuru saclar icin sampuan, onarici bakim kremi, sac maskesi ve serumu olarak 4 cesidini de aldim. Hic mi ise yaramaz? Yaramadi. Sacim daha beter kurudu. Taramak mumkun degil ne islakken ne kuruyken. Zaten kuruduktan sonra da katir katir semsert bir hal aliyo. Asla tavsiye etmem. Koparak dokuluyo saclarim. Uclarim cali supurgesi gibi oldu.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma