9 Mar 2016

FLORART İSTANBUL İLE ÇİÇEK DÜZENLEYİP RENKLENDİK

Geçtiğimiz hafta Bloggerlar Paylaşıyor davetiyle çok farklı bir deneyim yaşamak üzere Florart İstanbul'a misafir olduk.Hem ilk kez çiçek düzenlemesi yapacağım hemde ilk kez Ceren'le bir etkinliğe katılacağım için çok heyecanlıydım.
''Herkes çiçek düzenleyebilir'' ifadesine yer veren Florart ilk akla gelenin aksine bir çiçekçi değil,kurumsal organizasyon çalışmaları ve canlı çiçek tasarımı dersleri veren  bir eğitim atölyesi olarak hizmet veriyor.
Yani hem meslek edinmek isteyenlere ''Profesyonel Çiçekçilik Eğitimi'' hemde çiçek severlerin evlerindeki çiçekleri daha göze hitap eder halde sunabilmenin eğitimi veriliyor.
Önce Florart kurucularından Buse Hekimci bizlere çiçekler hakkında genel bilgiler verdi.
Günle ilgili detaylara geçmeden önce aldığım minik notlarımı paylaşmak istiyorum.

*Çiçekçilerde gördüğümüz çiçekler çoğunlukla Antalya'da seralarda yetiştiriliyor ve kesme çiçek olarak adlandırılıyorlar.
*Çiçek besini çiçeğin su çekmesini sağlıyan önemli bir destek.Besin kullanıldığında bu çiçekleri çiçekçiye geldiği tarihten itibaren bir ay kadar canlı tutmak mümkün.
*Vazoya 3/1 oranında su doldurup çiçek saplarını ucundan verev keserek suya yerleştiriyoruz.Su içinde kalan kısımlarda bulunan yaprakları temizlediğimizde bakteri oluşumu engelleniyor ve çiçeklerimiz daha uzun süre dayanıyor.
*Su bulanıklaştığında suyu değiştirmek,haftada bir gün vazoyu yıkamak çiçeklerimizin daha uzun süre bizimle olmasına katkıda bulunacak.
*Çiçeklerin insan psikolojisi üzerinde rolü büyük.Buse Hanım o gün bize evimizin girişine mümkünse pembe renkli canlı çiçekler yerleştirmemizi önerdi ve işten geldiğimizde ilk olarak o çiçeği görerek rahatlayacağımızı ekledi.
Ardından Buse Hanım çiçek düzenleme konusunda bir model oluşturarak hangi bitkilerin nereye yerleştirileceği hakkında bilgi verdi.
Önce süngerimizi suya bırakıp su çekmesini sağlıyor ardından kullanmak istediğimiz çiçeklerin saplarını sivriltiyoruz.Yeşil yapraklardan oluşan bitkileri kenar kısımlarda ya da yanlarda destek olarak kullanıyoruz.Çiçek kullanırken yakın tonlarda çiçekleri bir arada,çiçek kısmı uzun olanları ise tasarımımızın ortasında ya da arka kısmında destek olarak kullanıyoruz.
Biz tüm bunları dinlerken ufak ufak sıkılıp mırıldanan Ceren bilgi kısmından uygulama kısmına geçince birden etkinliğe dahil oldu.Kendi çiçeğini tasarlamak için önce süngerini ıslattı ardından birer birer çiçekleri keserek kendi düzenlemesini yapmaya başladı.
Yemyeşil dallar,yapraklar mis kokulu güller eşliğinde hepimiz kendi tasarımımızı oluşturmaya başladık.Çiçeklerle uğraşmak,onlara dokunmak bence çok rahatlatıcı bir çalışma.Büyük keyif alarak acemice de olsa tasarımımı tamamladım.
Öte yandan miniğimin çiçekleri kesmek için gösterdiği çabayı izlemek ve zaman zaman ona yardımcı olmakta ayrıca keyifliydi.

Çiçeklerimizi düzenlediğimizde ise bizi bekleyen bir sürpriz vardı.Adımıza hazırlanmış katılım belgelerini mutlulukla aldık.

Son olarak düzenlediğimiz çiçeklerle poz verdik.Ceren'in tasarımı kendi gibi rengarenk !

Güllerimin sırası sürekli kayıp bozulsada bu da benim düzenlemem!
Bu tip düzenlemeler genellikle yanyana getirilerek masa düzenlemede kullanılıyormuş.
Ben bu workshop sonrası tüm gün dışarda olmama rağmen büyük bir dinlenmişlik ve rahatlama ile evime döndüm.Eğer çiçeklere meraklıysanız ve kendiniz için zaman ayırabiliyorsanız Erenköy'de bulunan Florart'ın eğitim takvimine göz atabilirsiniz.
Bunun dışında çocuklar için çiçek düzenleme,yetişkinler için sukulent-terraryum çalışmaları da bulunmakta ki bu terraryumlar son dönemde oldukça revaçta.

Vermiş oldukları bilgiler için Buse Hanıma,nazik daveti içinse sevgili arkadaşım Şafak Karadeniz Kilimcigöldelioğlu'na  sonsuz teşekkürler ...

Detaylı bilgi için;

15 yorum:

  1. Ay ne kadar güzel bir etkinlik olmuş çiçekler içinde! Bayıldım!!!! O miniğin dinleyişini de yerim! İçim açıldı okurken! Evet ya, evde canlı çiçek gerçekten büyük mutluluk veriyor insana, iş yerinde de öyle. Ben de ara ara almaya çalışacağım artık :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. ne güzel çiçeklerle uğraşmak en sevdiğim ve bolca vakit geçirebileceğim bişey çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Terapi gibi bir etkinlik oldu cidden,arada yenilemek lazım.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlatmışsın canim o bilgileri ben de sayende hatırladım :) etkinlikte Ceren'in de olması çok hoştu gerçekten :)

    YanıtlaSil
  5. En güzel çiçek Ceren'miş:))))

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel bir etkinlik olmuş canım, ben de çiçeklere bayılırım,

    YanıtlaSil
  7. ne güzelsiniz , ceren de harika :) öp benim için

    YanıtlaSil
  8. çok keyifli bir etkinlik olmuş.Böyle farklı davetleri çok seviyorum

    YanıtlaSil
  9. Çiçekler foroğraflar herşey harika gözüküyor çok güzel bir organizasyon olmuş:)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir etkinlik olmuş canım bu arada kızın ne kadar tatlı masallah

    YanıtlaSil
  11. Ne Güzel Bir Etkinlik Olmuş :)

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir etkinlik olmuş, ben de instagramdan takip etmiştim sizi :)

    YanıtlaSil
  13. Çiçeklerle uğraşmak ne güzel, tam bir terapi olmuş :)

    YanıtlaSil
  14. Çalışma masanıza bayıldım, her taraf çiçeklerle dolu.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma