29 Oca 2016

CİLT BAKIMINDA KİL MASKELELERİ NE İŞE YARAR? // HAZIR VE EVDE YAPILABİLECEK MASKE ÖNERİLERİ

Kil'in cilt bakımında kullanımı yüzyıllar öncesine dayanıyor.Sadece yağlı ciltler için olduğu gibi yanlış bir inanış olsada aslında kil tüm cilt tipleri tarafından kolay talore edilebilen,ciltte iritasyona yol açmayan ve uygun fiyatıyla herkesin ulaşabileceği bir ürün olma özelliği taşıyor.

Cildi temizleyen,canlandıran sivilce ile mücade eden kil maskelerini evde kendimiz hazırlayabileceğimiz gibi kozmetik marketlerden de temin edebiliriz.Eğer kil maskenizi evde kendiniz yapacaksanız aldığınız kil'in özelliğine dikkat etmeniz gerekiyor.Yağlı ciltler daha sert yapılı olan yeşil kil,normal ciltler içinse beyaz kil seçmeniz yerinde olacaktır.
Fotoğraf http://www.buzzfeed.com/ adresinden alıntıdır.

Almış olduğunuz kil'i su ile inceltirken yine cilt tipinize göre süt,limon,bal,lavanta yağı gibi içerikler eklemeniz mümkün.Yağlı ciltler için birkaç damla limon suyu,kuru ciltler içinse nem verme özelliğinden dolayı bal uygun bir seçim olacaktır.
  
1 yemek kaşığı kil,3-4 damla limon suyu,birkaç damla çay ağacı yağı ve yarım kaşık yoğurt ile hazırlayacağınız maske düzenli kullanımda sivilcelerinize iyi gelecektir.
1 yemek kaşığı kil,sulandırmak için süt,1 çay kaşığı yulaf ezmesi ve birkaç damla lavanta yağı ile hazırlanan maske ise cildi canlandırıp enerji katacaktır.

Ben hazırlama kısmı ile uğraşmayayım diyorsanız piyasada pek çok marka'ya ait kil maskeleri mevcut.Bunlar arasında Moshos Garden ve Dermokil Kil Maskeleri benim en başarılı bulduklarım arasındalar.


KİL MASKELERİNİ NE AMAÇLA KULLANIYORUM,NASIL SONUÇ ALIYORUM?

Karma cilt yapısına sahip biri olarak T bölgemdeki yağlanma ve parlamaya karşı sürekli önlem almaya çalışıyorum.Kil maskelerine de cildimdeki yağı dengelemek ve cildimi canlandırmak için başvuruyorum.Kil maskelerini evde hazırlamayı sevsemde çalıştığım dönemlerde hazır maskeler kurtarıcım oluyor.Dermokil maskeleri de uygun fiyatları ve performansları nedeniyle beğeniyor ve sürekli elimin altında bulunduruyorum.
Şimdiye kadar pek çok çeşidini denediğim maskelerden bugün bahsedeceğim Normal ve Karma Ciltler için olan maske Yaseminkokuluevent 'te  gelen ürünler arasındaydı.Aslında cilt tiplerine uygun ürünleri denediğimde aralarında çok keskin farklar görmüyorum.

NASIL UYGULUYORUM?

Pek çok kişiden kil maskesini banyo sonrası uyguladığını duysamda banyo sonrası gözenekler tamamen açık olduğundan maske cildimde yanmaya yol açıyor.Bu sebeple ben sadece rutin temizliğini yaptıktan sonra haftada bir kez uygulama yapıyorum.
Göz ve dudak çevresi hariç kuru cildime sürdüğüm maskeyi 10 dakika bekletip kurumasını sağlıyorum.Ilık su ile maskeyi cildimden arındırdıktan sonra cildim daha aydınlık,nemli ve arınmış oluyor.Maskemi gece uygulamışsam ertesi sabah cildimdeki yağlanma çok daha az oluyor ve tüm bu özelliklerinden dolayı severek kullanmaya devam ediyorum.

Bu maskeler özellikle ilk kullanıldıklarında ciltte hafif kızarma yapabiliyorlar.Geçen yıl katıldığım Dermokil lansmanında bunun olağan bir durum olduğu,hemen geçeceği belirtilmişti.Dediklerine de bu aşamada kesinlikle katılıyorum.

Benim kil maskeleri ile ilgili olarak söyleyeceklerim bugünlük bu kadar.Yazıma burada son verirken sizin favori kil maskelerinizi de duymak isterim.



18 yorum:

  1. Cyréne'in Fransız killi krem maskesi benim favorim, daha iyisini kullanmamış olabilirim. Fakat bu ara deneme amaçlı olarak Dermokil Xtreme Susam Yağı (Normal ve Karma Cilt) maskesini kullanıyorum. Onu da son derece başarılı buldum. Temizledikten sonra cildim biraz kızarıyor; ancak dediğin gibi o kızarıklık çok çabuk geçiyor. Ve sonrasında cildim de nemli kalıyor. Zaten haftaya Cuma da yazısını blogda yayınlamış olacağım. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Evlenmeden önce, kendi maskemi kendim yapardım. Artık çok yoğun iş hayatıma bir de ev sorumluluğu eklenince, buna hiç gücüm kalmıyor. Moshos Garden'ın Amber and Rose kil maskesini haftada bir kullanıyorum, çok da memnunum.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. bilgisayarda bir sürü DIY maske tarifi var da çok üşeniyorum yapmaya dermokilin maskeleri bana yetiyor gayet iyiler bu konuda hele de extreme maske harika..

    YanıtlaSil
  5. kil maskesi benim için vazgeçilmezler arasında =) Bazen evde kendim hazırlayıp da yaptığım oluyor . Lavanta, argan, limon vs gibi eklentiler kullanıyorum. Doa ve Organique' nin toz killerini alıyorum bazen. Dermokil'i çok çok eskiden kullanmıştım etkisini hiç hatırlamıyorum. Uygulamayı daha çok Banyo sonrasına değil girmeden önce yapıyorum yüzümü temizlemek daha kolayıma gidiyor açıkcası öyle =)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba blogunuzu yeni kesfettim ve takip etmekten zevk alıyorum :) bu arada kil maskesi olarak kesinlikle glamglow un maskelerini oneririm eger denemediyseniz. Sevgilerr^^ (k)

    YanıtlaSil
  7. Dermokil'in ürünleri gerçekten çok güzel (:

    YanıtlaSil
  8. İki yıl önce dermokil maskelerinin tek kullanımlıklarından kullanmıştım ama etkisi pek hoşuma gitmemişti. Montagne Jeunnesse maskelerini hem eğlenceli hem de etkili buluyorum.

    YanıtlaSil
  9. Kil maskesi arayışında oldugum icin hemen yazınızı okudum. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Yağlı ciltli biri olarak kil maskesi hayat kurtarıcı :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Bende çok kullanirim cnm 😊 bu arada ben toz halinde kil alıp zeytinyagi yla karistirip oylede uyguluyorum

    YanıtlaSil
  12. Moshos Garden kullanmadım ama Dermokil'i ben de başarılı buluyorum. Güzel yayının için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. benim için çok faydalı bir yazıydı sevgiler.. =)

    YanıtlaSil
  14. Kil maskesi, maske çeşitleri arasında favorim :) Demokil de elimde denenmeyi bekleyen ürünler arasında...

    YanıtlaSil
  15. bekarken evde kendim hazırlardım ama şimdi vakit olmadığından dermokil en bi sevdiğim

    YanıtlaSil
  16. Kil maskesi banyodan sonra kullanmamalı bence de daha çok yıpratıyor.

    YanıtlaSil
  17. Düzenli olmamakla birlikte Dermokil maskesini genellikle gece yatmadan önce kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  18. Dermokil benim için özel bir marka, seviyorum.
    Evde kili gül suyu ile karıştırıp maske yapmışlığım var, çok eskiden. Ama şimdi güvendiğimiz ve sevdiğimiz markalar hazır sunuyorlar, bu da işime geliyor:)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma