29 Ara 2015

LUXY BİO DOĞAL LAVANTA SUYU VE YÜZ BAKIM YAĞI

Doğal içerikli cilt bakım ürünü yazılarıma Luxy Bio ile devam ediyorum.
Doğal ve tamamen organik içeriklerle üretilen Luxy Bio Lavanta Suyu ve Lavanta Yüz Bakım Yağı bir süre önce cilt bakım rutinime eklenmişti.
Bugün biraz markadan birazda ürünlerin cildimde bıraktığı etkilerden bahsetmek istiyorum.
Geçmişi asırlar öncesine dayanan saf bakır imbiklerde distile metodu ile üretilen Luxy Bio ürünleri hem cilde hemde doğaya dost ürünler.Ürün içeriğinin yanı sıra ambalajlarından şişelerine kadar doğal malzemeler kullanılıyor.
 Gün içinde şehir yaşamının tüm negatif etkileri,makyaj,stres ve bulunduğumuz ortamlardaki serbest radikaller cildimizi yoruyor.Bunun yanında biyolojik saatimizde hiç durmadan ilerliyor ve yavaş yavaş cilt yaşlanmasına zemin hazırlıyoruz.Kendimi bu açıdan değerlendirdiğimde iş yerimdeki ortamın hava ve koşulları,İstanbul'un trafiği ve kışın kömürleşen kokusu,bilgisayar ışınlarına maruz kalma ve yorgunluk ile oksijenini yitiren daha donuk görünen bir ciltle karşılaşıyorum.Bu sebeple cilt bakım rutimde zarar vermeden temizleyen ve canlandıran ürünler her daim favorim oluyor.

Luxy Bio'nun iki farklı bitkiden oluşan cilt bakım ürünleri cildi maruz kaldığı tüm etkenlerden koruma ve kaybedilen vitaminleri yerine koyma özellikleriyle gönül rahatlığıyla kullandıklarım arasına girdiler.

Nedir,nasıl kullanılır?

Luxy Bio Lavanta Suyu : Yazılarımı takip edenler blogta daha önce yazdığım gül distilesi yazımı hatırlayacaklardır.Bu kez Fransa'nın Organik  Lavanta bahçelerinden toplanarak üretilen Lavanta Distilesi ile bu mucize bitkinin cildi arındırma,gözenekleri sıkıştırma,cildi nemlendirerek sıkıştırma gibi özelliklerinden faydalanıyorum.Hem makyaj temizleyici hem tonik olarak kullandığım ürünü buzdolabında saklayıp ihtiyaç duyduğumda kare pamuklara dökerek uyguluyorum.
 Parfüm ya da başka bir sentetik madde içermeyen Lavanta Suyu'nun uygulama esnasında hissedilen bitkisel bir kokusu mevcut.Bu açıdan biraz değişik bulsamda sentetik bir parfüme göre çok daha sağlıklı olduğundan bitkisel kokuya takılmıyorum ve doğal temizliğin keyfini çıkarıyorum.(%99.4 doğal içerik ve uygun miktarda doğala özdeş Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol.)

Luxy Bio Lavanta Yüz Bakım Yağı 

Özellikle alın bölgemde yağlanma sorunu yaşadığım karma cildim için yüz yağlarına karşı genellikle mesafeli durmuştum.Daha önce kullandığım popüler bir markanın yağından çok da memnun kalmayınca Luxy Bio ile tanışana dek başka yağ denemedim.
Luxy Bio yağları doğru uygulandıklarında yağlı his bırakmadan cildi nemlendirip hücre yenilenmesini destekliyorlar.İçeriğindeki antioksidanlar çevresel etmenlerin cilt üzerindeki etkileriyle mücadele ederek cildi koruma altına alıyor.Ayrıca cildin doğal sebum dengesini düzenleme gibi bir vaadi de var ancak henüz o etkiyi göremedim ve ilerleyen günlerde bir değişiklik olursa yazımı güncelleyeceğim.

 Nasıl Kullanıyorum?

 Parmak uçlarıma damlattığım yağı avuç içimde biraz ısıtıp yanak,elmacık kemiklerim,boyun başta olmak üzere uyguluyorum.
Uygulama yaparken son sırayı çene ve alnıma bırakıyorum çünkü o bölgelere fazla yağ uygulansın istemiyorum.
Uygun miktarı cilt tipine,ihtiyaca göre ayarladığımda yağlanma sorunu yaşamadan canlı ve nemli bir cilt elde ediyorum.
*İçeriği; Caprylic/Capric Triglyceride, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Tocopherol (Vitamin E)
Luxy Bio ürünleri her cilt tipi için uygun,dermatolojik testleri yapılmış,organik ve helal sertifikalı ürünler.
Sizde cilt bakımınız için doğal ürünlere meraklıysanız daha fazla bilgi için buradan sitelerini incelemenizi öneririm.


14 yorum:

  1. Çok güzel bir ürüne benziyor. lavanta aromasını seviyorum kullanmayı.

    YanıtlaSil
  2. bu lavanta kokusunu sevemedim bir türlü kokusu hariç benim de seveceğim ürünler sanırım...

    YanıtlaSil
  3. Doğal ürünler her zaman tercih sebebimiz. Ayrıca lavantanın cilde faydalı olması çok yerde geçiyor..

    YanıtlaSil
  4. Sivilce yapar endişesiyle ve kıl köklerini besler diye cildime yağ süremiyorum :(

    YanıtlaSil
  5. lavanta suyunu ve sabununu ben de çok severim. özellikle saçlarıma çok iyi geliyor suyu :) yazı için teşekkürler, sevgiler
    http://evriminblogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Cildime yag kullanmayi cok seviyorum ben . Bu yagi da cok merak ettigim icin wish listime ekledim . Elimde ki urunler azalinca almayi dusunuyorum:)

    YanıtlaSil
  7. ben 22 yaşındayım böyle bir ürünü kullanmak için erken mi ?
    bir de yeni blog açtım bloguma bir göz atmanı isterim :)
    http://yanibirbaslangic.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Doğal ürünler herzaman tercihimdir siteyi mutlaka inceleyeceğim teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. Bazı lavanta içerikli ürünlerin kokusu bana çok ağır geliyor. Sevmiyorum lavanta kokusunu. Gerçi cildime olan artıları daha önemli benim için. İlk fırsatta detaylı inceleyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. Sadece online satışı mı var bu markanın?

    YanıtlaSil
  11. Lavantayi yanımdan asla ayırmam :)

    YanıtlaSil
  12. Bakım yağını denemek isterim. Bilgi için teşekkürler...

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma