12 Eyl 2015

Günlük Yaşam / Pamukkale Gezimiz

Yıllar önce sıcak bir yaz günü Pamukkale travertenlerini tırmanmaya çalışırken ortama uygun olmayan giysilerimiz ve güneşten kamaşan gözlerimizle bu geziden pek keyif alamamıştık.
Bu yıl yanımızda iki çocuğumuzun olmasının etkisiyle uzun yolun bizim için yorucu olacağını düşünerek Denizli'de bir gün mola vererek ertesi gün Muğla'ya geçmeyi planladık.
Yaklaşık 7 saat süren yolculuğumuzun ardından Denizli'ye ulaştığımızda hepimizin üzerinde yol yorgunluğu vardı.
Geceyi geçireceğimiz odaya yerleşip yemeğimizi yedikten sonra bir yandan akşam saatlerinin yaklaşması diğer yandan yorgunluk derken Pamukkale'ye tekrar gitme fikrini konusunda kararsız kaldık.Sonunda biz görmüştük ama çocuklar da görsün diyerek Pamukkale'nin yolunu tuttuk.
Yaklaşık 20 km'lik kısa bir yolculuğun ardından Pamukkale'ye ulaştık.
 Tam gün batımına denk geldiğimiz saatlerde eşsiz bir manzara ile karşılaştık.Güneş etkisini kaybettiği için travertenleri tırmanmak bir önceki gidişimize göre çok daha kolay oldu.
Travertenlere ayakkabı ile girmek ve bu bölgede sigara içmek yasak.Ayakkabılarınız elinizde dolaşmak istemiyorsanız yanınıza bir poşet ya da sırt çantası almanızı öneririm.
Özellikle güneşin tepede olduğu öğle saatlerinde gelecekseniz şapka,güneş kremi ve gözlüğünüzü de yanınızdan eksik etmemelisiniz.
Pamukkale'nin üç farklı girişi varmış.Nasılsa biz diğer girişlere her iki gidişimizde de denk gelmedik.Gezimize alt girişten başlayıp saniyeler içinde travertenlere ulaştık.Kuzey girişinde bir antik kent ve havuz olduğunu öğrendim ancak biz havuzlarda epeyce oyalandığımız için o kısmı göremedik.
Kızlar travertenlerde yürümekten suyla oynamaktan çok hoşlandılar.Zirveye tırmanırken akıllarından geçen tek şeyin sadece o sıcacık sularda yüzmek olduğundan kuşkum yoktu.Bunu önceden tahmin edemeyerek mayolarını yanıma almadığıma epeyce üzüldüm.

Herkesin inişe geçtiği bir zaman diliminde biz zirveye doğru ilerledik ve sakinliğin tadını çıkararak vakit geçirdik.Normal zamanda yürümekten hoşlanmayan çocuklar sularla oynamanın ve yürümenin zor olmadığı pütürlü zeminin de etkisiyle hiç şikayet etmeden saatler geçirdiler.

 Böyle güzel bir manzaraya sahip olduğu için bence Denizli çok şanslı.Unesco'nun dünya mirasları arasında olan Pamukkale ,antik kenti Hierapolis ve şifalı suları ile pek çok turist çekiyor.




Havanın kararmasıyla aşağı doğru inişe geçtik.İşte bu esnada dönüşe geçmenin etkisiyle annelerinden izin koparan minikler kendilerini havuzun sularına bıraktılar....
Biz bir önceki gelişimize göre bu gezimizden çok daha fazla keyif aldık.Güneşin etkisini kaybetmiş olmasıyla beyaz travertenlerden yansıyan ışıktan ve sıcaktan rahatsız olmadan zaman geçirdik.
Çok yorulmuş olacağımızı düşünürken aşağı inip aracımıza döndüğümüzde ayaklarımızdaki şişliklerin inmiş,uzun yola bağlı ağrıların geçmiş olduğunu farkettik.
Özellikle çocuklar o kadar memnun kaldılar ki tatilin sonraki birkaç gününde bile Pamukkale'ye gidelim sözcüğünü eksik etmediler.

Pamukkale tatile giderken ya da dönerken uğramaya çok müsait bir konumda.O yüzden henüz gezme fırsatı bulamadıysanız mutlaka yolunuzu düşürmenizi öneririm.

25 yorum:

  1. Ben de henüz görmeyenler arasındayım ve ne kadar güzellikler bahşedilmiş bir ülkede yaşadığımızı bir kez daha anladım sayenizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kısa sürede yolunuz düşer de bu güzellikleri görürsünüz sizde :)

      Sil
  2. Tekrar gitmiş gibi oldum ^.^

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş, yazılarınızı seviyorum. Kendi bloguma da beklerim :)
    http://mavikamelya.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Pamukkaleye çocukken her yıl giderdik.Karahayıt hamamlarında kalırdık. Hamam kısmı beni sıkardı ama pamukkalenin o bembeyaz travertenleri arasında gezmeyi çok severdim. Hikayesini bile bilirim. Bu yüzden oradaki beyaz çamurdan çocukken yüzüme çok sürdüm. Güzellik ondan yani:)))))))) Şaka bir yana, gençken bi ara pamukkaleyi karakale yaptılar, kararttılar, sularını kestiler oteller ve o güzel travertenler karardı çok üzülmüştüm. O zaman çoook turist olurdu. Şimdi yine güzel olmuş sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanım her yıl gidebilmek ne büyük bir şans olmuş sizin için.Travertenlerde yürümek hala keyifli bence.Pamukkale için tehlike çanlarının çaldığı haberleri çok duymuştum ancak o halini görmedim neyseki.Hikayesini ise hiç bilmiyorum ve hemen bakacağım şimdi :))

      Sil
  5. Çok güzel anlatmışsınız, daha önce hiç gitmedim benim de çok merak ettiğim bir yer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim.Sıcaklığın çok yoğun olmadığı bir saatte mutlaka gitmenizi öneririm ...

      Sil
  6. çok eskiden gitmiştim ama unuttum tabi yeniden gidip görmeyi çok isteri havuza bayıldım ben de olsam yüzerdim yani :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende en az bir on yıl önce gitmiştim ama bu gidişimde daha bir sevdim.Bundan sonraki gidişimde de daha hazırlıklı gitmeyi düşünüyorum canım :)

      Sil
  7. Allah bağışlasın kızlarını.
    Anlatımınıza bayıldım gidip görmüş kadar oldum :) Fırsat bulabilirsem Pamukkale'ye gitmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Beğenmeniz beni çok mutlu etti.Bir geçişinizde mutlaka yolunuzu düşürün derim :)

      Sil
  8. Gece görüntüsü süpermiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçeği çok daha güzeldi ama fotoğrafa ancak bu kadar yansıtabildim ;)

      Sil
  9. Pamukkaleyi görmeyi kızlarım çok istiyor.. Kısmetse gidip görmek istediğimiz yerlerden biri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım istekleri çabucak gerçekleşir.Gittiğinize değecek bence :)

      Sil
  10. Pamukkaleye o kadar cok gidip kaldimki sayisini hatirlamiyorum.. Ama suandaki hali icler acisi..Nasilda guzeldi eskiden Gelin gibi bembeyazdi.. Hele tepedeki tarihi taslar ve kalintilarin oldugu havuzda yuzmek buyuk bir zevkti benim icin.. Ama yinede gidip gormeye deger bir yer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar şanslısınız pek çok kez gidip en güzel halini gördüğünüz için.Ben yalnızca iki kez gittim ve eski halini hiç bilmediğim için bu görünümü bile muhteşem göründü gözüme :))

      Sil
    2. Ne kadar şanslısınız pek çok kez gidip en güzel halini gördüğünüz için.Ben yalnızca iki kez gittim ve eski halini hiç bilmediğim için bu görünümü bile muhteşem göründü gözüme :))

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. En kısa zamanda sizinde yolunuz düşer inşallah :)

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma