15 Eyl 2015

Bitenler ve Cope Gidenler / 10


Bir yılı aşkın süredir bitenler yazısı yazmayıp bitenleri kilerdeki kocaman bir torbaya atmaya devam ediyordum.Artık torba ürün almayacak hale gelince o poşeti her gördüğümde rahatsız olmaya başladım.Geçtiğimiz hafta da ne zamandır aklımda olan işi yaparak ürünleri gruplandırarak fotoğraflarını çektim.Ardından boş ambalajları çöpe göndermenin mutluluğunu yaşadım.
Şimdi bu grupta neler bitmiş,neleri sevmiş neleri sevmemişim bir göz atalım...

Carrot Care Şampuan ve Saç Kremi firma gönderisiydi.Yazısı bu hafta blogtaydı.Muhteşem diyemeyeceğim ancak yinede severek kullandığım bir ikiliydi.En olumsuz tarafı ise bence 70 küsür liralık fiyatı...Buradan ayrıntılı yazısını okuyabilirsiniz.

Otacı Isırgan Özlü Şampuan'ı bir dönem indirimde denk geldiçe stoklamış ve severek kullanmıştım.Saçlarımdaki yağlanmayı dengelemese de hoş kokusu ve bir şampuandan beklediğim diğer özellikleri göstermesi nedeniyle gelecekte tekrar alabileceğim bir ürün oldu.

Otacı Limon ve Zeytinyağı içeren Parlaklık Verici Şampuan ise bir etkinlikte hediye gelmişti. Yağlı saçlarıma hiç iyi gelmediği ve kirlenme sürecini hızlandırdığı için vedalaşmak zorunda kaldık.Siz kuru saçlara sahipseniz belki sevebilirsiniz.

Bioderma Node G Şampuan kafa derisinde medikal sorunlar olduğunda tavsiye edilen bir şampuanmış.Yapı olarak fena bulmasamda su gibi olan formülüne alışamadım.Bu formül biraz ürün ziyanlığına yol açıp şampuanın çabuk bitmesine yol açıyor.Elimdeki ikinci şişeyi bitirdiğimde bu şampuan için bir değerlendirme yazısı yazabilirim.
Palmer's Sıvı Sabun kokusu ve ellere verdiği nem ve içeriği ile sevdiğim bir ürün olmuştu.Sevmediğim tek yönü ellerden kolay arınmaması oldu.Detaylı yazısını buradan okuyabilirsiniz.

The Body Shop Japanese Cherry Blassom Vücut Losyonu ve Butter'lar : İndirimden faydalanarak stokladığım vücut losyonunun kullanamadan kokusu değişti.Bu yüzden çöpe gidiyor.Butter'ları ise severek kullandım ancak dibini görmeden kokularının değiştiğini gördüm.Bu ürünler elimde fazla ürün bulundurmanın kurbanı oldular diyebiliriz.

The Balm Balm Shelter; Kapatıcılığı olmasada severek kullandım ancak çoğu zaman daha kapatıcı ürünler tercih ettiğimden bitmesi epeyce zaman aldı.

Bioderma All Sebium All Correcteur kapak kısmında cilt lekelerini nötrleyen yeşil renkli kapatıcısı ile umutla kullandığım bir üründü ancak yüzümdeki duruşu beni hiç mutlu etmedi.Bu ürünü kullandığım günler normalde parlama sorunu yaşamadığım yanaklarımda bile yağlı bir görünüm oluştu.Bu sebeple bitmeden çöpe gitti.
Note Rejuvenating Fondöten,Yasemin Kokulu Event hediyesiydi.Çok memnun kalınca biter bitmez yenisini aldım.Uygun fiyatı,kapatıcılığı ile bence şans verilmeyi hakediyor.

Oriflame Hyper Stretch XL Maskara ne yazık ki benim kirpiklerimi XL yapamadı.Üstelik hiç bir etki yaratmayan nadir maskaralardan biri oldu.Oriflame Wonder Lash ve The One maskaraları çok beğenirken bununla yollarımızı ayırdım.

Wonder Osmo Effect Saç Bakım Ürünü parfümlü kokusu nedeniyle kullanamadığım bir ürün oldu.Denemesi için isteyen bir arkadaşa gitti.

Note Gloss : Rengi ve çok yapışkan olmayan yapısıyla severek kullandım.Bu da kokusu çabuk değişen ürünlerden biri olduğundan bitmeden çöpe gitti.Detaylı yazısı burada.

Avon Perfect Kiss ruju severek kullanmama ve çok eski bir seri olmamasına rağmen kokusu değişmiş.Bundan daha eski Avon rujlarım gayet iyi durumdayken bu rujun durumuna anlam veremedim.

Skincode Hücresel Cilt Yenileyici Kapsüller 14 günlük bir deneme kürüydü ve çok severek kullandığım ürünler oldular.Yüksek fiyatından dolayı şu almayı planlamasam da önümüzdeki zamanda mutlaka tekrar kullanmak istiyorum.
Detaylı yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Essence French Manicure Kalemi; Uzunca bir zamn önce bir heves aldığım french kalemini sert fırçası yüzünden sadece birkaç kez kullanabildim.Dügün bir French çizgisi çekmeyi başarsamda ikinci katı yaparken ya da bozulan bir yeri düzeltmeye çalışırken sert uç yüzünden önceki çizgilerim sürekli bozuldu.Bu yüzden bu ürün de çöpe gidenler arasında yer aldı.

Avon Super Extend Keçe Uçlu Eyeliner : Ortalama bir ürün diyebilirim.Önceleri severek kullandım ancak sonra keçe ucun en sivri kısmı kuruyarak beni epeyce uğraştırdı.Neyse ki bitti ve burada yerini aldı.Tekrar alınmayacak...


Bitenler yazımın ilk bölümüne burada son verirken sizin bu ürünlerden denemiş olduklarınız varsa yorumlarınızı duymak isterim.

32 yorum:

  1. Bioderma'nın şampuanına ben hiç ısınamadım. Köpürmemesi, temizlik hissi vermemesi beni hep rahatsız etti. Diğer yazılarını da merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum canım.Biraz ilaç gibi kokuyorlar ve kullanım zevki vermiyorlar.

      Sil
  2. öcelikle 1 senelik bitmiş ürün yazacağın için seni tebrik ediyorum. :-)) note fondöteni ben de seviyorum ve bitmek üzere.. otacı limon özlü olan şampuan yağlı saç için değilmiydi ben mi yanlış hatırlıyorum acaba sevdim diye hatırladım onu belki benim saçımın tipindendir ya da tipsizliğinden diyelim :-))) geri kalan bölümleri de bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biriktikçe fotoğraflama ve yazma konusunda isteksizlik geliştirsemde sonunda harekete geçtim bakalım.
      Otacı şampuan kuru ve normal saçlara özel canım.Bizim saç tiplerimizde oldukça farklı.O yüzden farlı görüşteyiz sanırım :))

      Sil
  3. The Body Shop Bodybutterlerin testerlerini kokladigim zaman hic begenmedim simdiye kadar, bin kere de girmisimdir marketlerine, belki onlarda dura dura koku degistirmistir ozaman :) Bende diyorum niye millet böyle ayila bayila kullaniyor, hepsi bir tuhaf kokuyor diye ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi bazıları daha mağazadayken eskimiş kokabiliyor canım.İçerik olarak çok temiz olmasalarda koruyucu oranlarının düşük olabilme ihimali geliyor aklıma.Çünkü şimdiye kadar pek çok butter'ımı bozulan kokusu nedeniyle atmak zorunda kaldım.Tabi sadece bir ürün alıp onu kullansaydım muhtemelen böyle bir sorunla karşılaşmazdım...

      Sil
  4. Otaci 'nin limonlu sampuanini ben kuru saclarimda cok begenmistim . Sanirim sac tipi ile ilgili . Tbs urunlerine cok uzuldim . Ben de bbw stoklamistim . Sanirm hizlica kullanamam gerek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuan memnuniyetsizliğim tamamen saç tipiyle alakalı canım.Bende de BBW'ler var.Onlar ne durumda hiç bilmiyorum ://

      Sil
  5. Bioderma şampuanlar nedense çamaşır suyu gibi kokuyor.Ben de sevememiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra'cım katılıyorum ilaçsı bir kokuları var.Alışılmışın dışındalar biraz...

      Sil
  6. darısı başıma, beni de bir yığın bitmiş ürün bekliyor.. SkinCode ile bir türlü tanışamadım çok merak ediyorum..Ama elimdekiler azalmladan mümkün değil almayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazını da merakla bekliyorum o halde.Skincode kapsülleri denediğin gün geç gelse de kuşkusuz seveceksin :)

      Sil
  7. Aay nasılsa güzel Tek tek anlatmış siniz emeginize tesekkurler

    YanıtlaSil
  8. Ay 1 senelik ürünleri nasıl biriktirdin. Maşallah ben dayanamıyorum atıyorum bazılarını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'tan gözümün önünde değillerdi de atmadan durabildim.Ancak son zamanlarda kilerdeki poşetini görmeye bile tahammülüm kalmamıştı :)

      Sil
  9. İçlerinde denemek istediğim ürünler.. Fikir almak açısından iyi oldu.. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Bol miktarda devamı var.Yakında gelecek :))

      Sil
  10. anlatımınız harika ayrıca istikrarınıza da hayran kaldım hepsini nasıl da güzel kullanmışsınız ve yorumlamışsınız emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmiş olmanıza çok sevindim.Ben teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

      Sil
  11. Harika hepsi hakkında bilgi vermeniz süperdi.

    YanıtlaSil
  12. Açılsın yeniler =) Note fondöten cidden güzel fiyat performans olarak benimki de yarılandı sayılır =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah yenilere yerimiz pek az valla.Note fondöten konusunda aynı görüşte olmamıza sevindim :))

      Sil
  13. O zaman yenilere gün doğuyor. Bir sene boyunca çok güzel ürünler kullanmış siniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın sadece beşte biri bu.Daha yazılacak epeyce ürün var ama yenilere yerimiz de az :))

      Sil
  14. Cok guzel bilgiler oldu vallahi iyi ki biriktirmissiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Çok sevindim ben bu yoruma :))

      Sil
    2. Teşekkürler.Çok sevindim ben bu yoruma :))

      Sil
  15. En kötüsü de daha 1-2 sefer kullanıp ya da daha kullanmadan yapısı kokusu değişenler, bozulanlar. Stokçuluğa son vermek en büyük hedefim. Stoklar gitsin yerlerine daha güzelleri gelsin canım.

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma