11 Eyl 2014

Bitenler&Çöpe Gidenler

İstanbul'daki yeni düzenimi yavaş yavaş kurarken Temmuz ve Ağustos ayında bitenler kutusuna attığım ve taşınma öncesi aceleyle fotoğrafladığım ürünlere yer vermek istiyorum.
Yaz boyunca hemen hemen hiç renkli kozmetik kullanmadım.Bir ruj ve ihtiyaç duyduğum zamanlarda Jane Iredale mineral fondöten ile yakında yazısını yazacağım Mr Asam Magic Fondöten ile sıcak yaz günlerini geçirdim.Haliyle bitenler yazım çok renkli olmadı.
Bugün bahsedeceğim ürünlerin bir kısmı sevdiğim ve tekrar aldığım ürünler iken  bir kısmı ise uzun süre önce alınmış ve ne yazık ki sadece bitsin diye kullanılmış ürünlerden oluşuyor.
Şimdi kısa kısa ürünlere göz atalım.

 Colgate Plax Ağız Bakım Suyu : Ağız bakım suları rutin olarak kullandığım ürünler arasında değiller.Bu sebeple fazla marka deneyimim yok.Colgate Plax Ağız Bakım Suyu uzun süreli ferah nefes sağlayan formülüyle fena bulmadığım bir ürün oldu.

Aldo Vandini Sıkılaştırıcı Vücut Losyonu: Katıldığım bir etkinlikte hediye edilen bu losyonla anlaşmamız mümkün olmadı.Formülü ve pompalı şişesini beğendim ancak eskimiş ürün kokusunu hatırlatan(kremlerdeki bu kokuyu bilirsiniz)kokusu yüzünden sadece bir kaç kez kullanıp çöpe atmak zorunda kaldım.

Avon Zambak Kokulu Banyo Köpüğü: Kış aylarında denediğimde çok kötü bulmadığım köpüğün kokusu yaz aylarında kullanınca dayanılmaz bir hal aldı.Bu sebeple bitmesine yakın temizlik sularına ekleyerek bitmesini sağladım :(

Avon Strawberries&Cream Banyo Köpüğü: Lavanta kokulu banyo köpüğünü ne kadar sevdiysem bu köpüğü o kadar sevmedim.Uzun zaman önce alınmış bu köpük farklı amaçlarla kullanılıp bitirildi.

Oriflame Feminelle İntim Jel :Uzun zamandır bittikçe aldığım ve memnun kaldığım bir üründü.Son yedeğimi kullandıktan sonra belki bir değişiklik yapabilirim.Ayrıntılı yazısı için burada.

Nivea Fresh Natural Deodorant: Çok iç açıcı olmayan içeriğine rağmen kokusunu çok sevdiğim,kötü koku oluşumunu engellemede oldukça başarılı bulduğum bir ürün oldu.Şimdiye dek kaç tane olduğunu sayamayacak kadar çok tükettim.

Jahnsons Baby Kolonya: Koku kalıcılıklarını başarılı bulduğum ancak sadece elimde kullanabildiğim,yüzüme sürdüğümde hassasiyet yaratan bir ürün oldu.Yoğun kokusuyla bebeklerde nasıl kullanılabildiğini anlamakta zorlanıyorum.
  The Body Shop Japanese Cherry Blossom Duş Jeli :TBS'nin sevdiğim serilerinden birine ait olan duş jelini severek kullandım.Losyonuyla birlikte harika bir ikili olduklarını eklemek istiyorum.

Oriflame Allık:(Fresh Pink)Katalog renk kazalarından birini yaşadığım allığa ne yazık ki elim hiç gitmedi.Uzun süre beklediğinden çöpe gitti.
Estee Lauder Pink White Linen Parfüm : Çiçeksi kokusuyla sevdiğim bir koku olarak hafızama kazındı.

Clemy Nar aromalı krem : Yine bir etkinlikte hediye edilen Clemy Krem,hoş kokusuna rağmen içinde grimsi tortu oluşturmuş bir krem.Aynı markanın Kiraz kokulu olanında sorun yaşamazken bu kremi kullanamadan atmak zorunda kaldım.

Clinique Mousture Sourge Nemlendirici: Markanın DDML ürününden sonra denediğim ikinci nemlendiricisi Mousture Sourge oldu.Diğer kreme nazaran daha çok beğenmiş olsamda 30dml krem,bende orjinal boyunu aldıracak bir etki bırakmadı.

Rosense Gül Suyu : Rosense gül suyunu uzun süre merak ettikten sonra online olarak satın aldım.Bana gelen ürün bir buçuk yıl önce üretilmiş bir ürün olduğundan sanıyorum kokusu değişmiş.Oldukça ekşi olan kokusu yüzünden çöpe gitti.
 Flormar Advice Yüz Temizleme Jeli : Her ne kadar tüm cilt tipleri için uygun olduğu söylensede bana kalırsa yağlı ciltlere uygun olan bu temizleyici yapısı,kıvam ve kokusuyla beğendiğim bir ürün oldu.kullandıktan sonraki 5-10 dakika boyunca yüzümü germesi dışında herhangi bir olumsuz etkisini görmedim.

HC Hair Care Ovex : Yıpranmış saçlarımı yumuşatan ve kolayca açılmasını sağlayan Ovex'in ikinci kutusunu kullanıyorum.Ayrıntılı yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Avon Advance Techniques Argan Saç Bakım Yağı: Zaman zaman 6 TL'ye kadar düşen fiyatıyla uygun fiyatlı saç bakım ürünü arayanlara alternatif olabilecek bu yağ, saçı yumuşatıp kolay taranmasına yardımcı oluyor.Var olan kırıklara etkisi olmasa da hoş koku ve yumuşaklık için kullanılabilir.

NYC Oje Kurutucu:Yarısına geldiğinde bozulma eğiliminde olan Oje kurutucu'yu NYC'nin neden satıştan kaldırdığını anlayamadım.Elimde son kalan da bittiğinde yeni ürün arayışına gireceğim.

Otacı Şampuan Numuneleri : Şu ara Isırgan özlü olan çeşidini kullandığım Otacı Şampuanları başarılı buldum.Bu çeşitleri benim saç tipime uymadığından daha hızlı kirlemeye yol açtı ancak uygun saç tipinde iyi etki bırakacağını düşünüyorum
Yazın bitirdiğim ürünlere burada son verirken çok yakında Eylül bitenleri ile burada olacağım.
Sizin bu ürünler arasında sevmedikleriniz ya da memnuniyet duyduklarınız hangileri?

14 yorum:

  1. hoşgeldin yerleşebilmene sevindim ayrıca yazılarını da özlemiştim :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum canım.Nihayet yerleşebildim ve geçen sürede yazılarını çok özledim bende :)

      Sil
  2. Merhaba bloğunuzu merakla takip ediyorum :) Sizde benim bloğuma uğrarsanız çok sevinirim :) sanatinsaklisirlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Hemen bakıyorum bloğunuza :)

      Sil
  3. clemy kremler çok güzel kokuyolar ama hem içerik olarak fenalar hem de çabuk bozuluyorlar gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Içeriklerine hiç bakmamıştım canım.Elimdeki diğer ürün için göz atacağım mutlaka.Hem kötü içerik hem de çabuk bozulma durumu ilginç aslında ;)

      Sil
  4. Johnson bebek kolonyası her zaman favorimdi. ama bunun kokusunu değiştirdiler :( Çok ürün bitirmişsiniz ne güzel. Darısı bu ayların başına diyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bu kolonyalardan eskiden aldığım hazzı alamıyorum nedense.Çok teşekkür eder,öperim :)

      Sil
  5. Bitenler yazısına bayılıyorum :) Seninkilerde gerek bitmiş gerek çöpe gitmiş gelsin yeni ciciler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Bende çok seviyorum bitenler yazılarını :)

      Sil
  6. Ne güzel bir sürü şey bitirmişsin. NYCnin oje kurutucusunu 1 kere aldım denedim beğendim tekrar almaya gittim hatta stok yapacaktım bir daha bulamadım. Satıştan kaldırılmasalardı iyiydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yaz boyu kullandıklarım çok sınırlıydı,bu sebeple çok bitiremedim canım.
      NYC kurutucu çok başarılıydı gerçekten.Umarım dengini bulabilirim yakında :)

      Sil
  7. Canım istanbula gelmene çok ama çok sevindim birgun ayarlayıp bulusalim tatlım :)

    YanıtlaSil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma