13 May 2014

Zararlı Kimyasal İçermeyen Oje Markaları

Biz bayanların en kolay ulaştıkları ve sıkça kullandıkları kozmetiklerden başında ojeler geliyor. Renkli ojeler tırnaklarımızdaki kusurları kapatırken aynı zamanda ellerimizin daha güzel görünmesini sağlar.

Kullandığım kozmetikler içinde sayıca en fazla olan ve gün geçtikçe çoğalan ürün grubu olan ojeleri çoğu zaman rengine ve dokusuna bakarak seçiyorum ancak oje seçimi aslında sandığımız kadar basit değil.

Günün yazısında  oje içeriğindeki zararlı üç kimyasalı ve bu kimyasalları içermeyen oje markalarını bulacaksınız.



Toksik Trio denen kimyasallar hangileri ve bize nasıl zarar verirler?

Formaldehit:Oje içinde koruyucu olarak kullanılıp ojenin ömrünü uzatır. Metanol buharının hava oksijeni ile oksitlenmesinden veya tabii gazların uygun oksidasyonu ile elde edilir.Renksiz bir gazdır.Hem gaz hem sıvı formülü hoşa gitmeyecek kokuya sahiptir.Solunum güçlüklerden deri alerjilerine kadar giden zararlı etkilere sahip kanserojen bir maddedir.Üzülerek eklemek istiyorumki yaşmımızda oje dışındaki başka ürünlerde de bulunuyor.

Toluren: Çözücü bir maddedir ve genellikle boyaların inceltilmesinde kullanılır.Kanserojen olmadığı ancak ancak solunmasının sağlık sorunlarına yol açabildiği biliniyor.
Toluren sinir sistemine zarar verir.Hamilelikte yüksek oranda toluren'e maruz kalmak bebekte gelişim sorunlarına yol açar.

Fitalat (dibutyl phthalate) :Esneklik arttırıcı,dayanıklık kazandırıcı olarak plastiklere eklenen bir maddedir. Kanserojendir.Hormon bozukluklarına,kadın ve erkekte kısırlığa yol açarlar.

Bu maddeler öncelikle solunum sonrasında deri ve tırnak yoluyla emilerek sağlımız için tehdit oluşturmaktadırlar.

ZARARLI ÜÇ TOKSİK MADDEYİ İÇERMEYEN (3 FREE)MARKALAR HANGİLERİ?

Chine Glaze,Butter London,O.P.I,Sally Hansen,CND,Essie,Wet n Wild,Zoya,Pastel,Mavala zararlı üçlüyü içermeyen markalardan bazıları.Tabi liste uzayabilir ancak benim bilgim dahilinde olanlar bunlar.

 Flormar ve Golden Rose gibi yerli markalarımızında bu zararlı maddeleri içermediğini duymuştum ancak sitelerinde bu bilgiye rastlayamadığım için buraya ekleyemedim.

Bu markalar 2.50 TL'den başlayıp 40 TL'ye uzanan bir fiyat aralığındalar.Bütçenize ve zevkinize uygun ojeleri bu markalar arasında bulmanız hiç zor değil.

Not:(3 free olduğu bilinen bazı markaların top coat vb bazı yan ürünleri bu kuralın dışında olabiliyor)

Benim şimdiye kadar özellikle dikkat ettiğim markasını tanımadığım,açık yerlerde çok ucuza satılan ve kokusu çok kötü olan ojelerden uzak durmak oldu.Bundan sonra aldığım ojelerde içeriklere de dikkat etmeye çalışacağım.Sizinde bilmediğiniz ürünlerden uzak durmanızı,ojenizi havadar bir yerde sürmenizi ve çok uzun süre tırnağınızda bekletmemenizi öneririm.

Konuya eklemek istediğiniz bilgiler varsa yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.


Sağlıklı ve Mutlu Günler

27 yorum:

  1. ahh ahh neler kullandık biz zamanında şimdi bunlara dikkat edilir oldu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bende senin gibi düşünüyorum.Düşündükçe aklıma alüminyum tencereler,elde yıkanan çamaşırlar,naylon oyuncaklar ve daha bir çok şey geliyor.Sonra tanıdığım insanlar arasında kanser vb hastalıklara yakalanların çokluğuna bakınca korkmadan edemiyorum :/

      Sil
  2. ayyy bu listede pasteli gördüğüme nasıl sevındım anlatamam benı takıp edenler pastel askımı bilirler onlar benım canım canım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastel'i bende severim Gülşah'çım.Pastel ojelerinde üç toksik maddeye yer vermediğini açıkça belirtmiş.Fiyatıda uygun daha ne isteyelim ! :))

      Sil
  3. merhaba...bu konuda bir yazı görmek beni çok mutlu etti ojelerin hiç de masum olmadığını biliyorum ancak kendim araştırmaya üşendim sanırım :D teşekkürler emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asabi Cadı çok teşekkür ederim.Eğer minicik bir faydası dokunduysa ne mutlu bana :)

      Sil
  4. Harika bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. maalesef son yıllarda artan hastalıklar yıllarca kullandığımız zararlı ürünlerin sonucu..ben mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum artık..özellikle son 2 yıldır çıldıran alerjilerim hep bu kimyasalların birikimi sonucuymuş..markaları paylaşman çok iyi olmuş cnm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün'cüm Alerjilerin başlangıcını boş bir kovaya benzetirler hep.Boş kova dolduğunda alerjik tepkiler ortaya çıkmaya başlıyor.Bu sebeple mümkün mertebe zararlı kimyasallardan uzak durmak gerekiyor.Bende sürekli kullandığım ürünlerde mümkün olduğunca dikkat etmeye başladım.
      Sevgiler canım :)

      Sil
  6. Yazıyı çok beğendim. Kesin bilgiyse şu andan itibaren sadece Pastel ve Wet n Wild oje alacağım :) Maybelline'ın çok sevdiğim bir rengi var. Ondan vazgeçmek çok zor olacak :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastel'in 3 free olduğuna dair bültenlerini defalarca gördüm.Her iki markanın internet sitelerinde de zararlı üç kimyasalın ürünlerinde bulunmadığı yazıyor.Bu maddeleri içermeyenler çok sağlıklı ürünler anlamına gelmiyor tabiki ama en zararlı kimyasallardan korunmuş oluyoruz böylece :)

      Sil
  7. bende ojelerimi 3 free markalarla değiştirmeye başlamıştım,bu yazı çok iyi denk geldi teşekkürler..tabiki favori pastel,hem uygun fiyatlı hem güzel:) buradan pastele sesleniyorum daha çok renk çeşidi istiyorumm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana katılıyorum.Pastel hem daha çok renk alternatifi sunsun hemde Magic Sand serisi gibi yeni özel serilerle tanıştırsın bizi :)

      Sil
  8. Orly var :) Flormar da olduğunu iddaa ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa evet canım Orly var :)
      Flormar içinde bir ara duymuştum ama kesin bilgi yok bu konuda :)

      Sil
    2. Kendileri açıkladı. Basın bültenlerinde gördüm ama tabi bilemiyorum.

      Sil
    3. O halde doğrudur canım ;)

      Sil
  9. Zararli iceriklerin az oldugu aseton markalarini biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararlı içeriklerden aseton içermeyen bir kaç oje temizleyici kullandım.Rival de Loop,Wynn,Fresh'n Soft bunlardan bazıları.Bu temizleyiciler tırnakları daha az kurutuyor olmalarına rağmen yoğun kokuya sahipler.(Kokusu en az olan Fresh'n Soft) Golden Rose ve Nobb markalarının temizleyici disk pamukları var.Ojeyi çıkarmak zor olsada yağlı yapılarıyla tırnağa zarar vermiyorlar.Son olarak bir de Mavala var ama fiyatı oje çıkarmak için çok fazla :)

      Sil
  10. Rımmel ve deborah markasının ojelerini çok beğeniyorum çünkü fırçaları geniş yapıda sürümü çok rahat acaba bunlarda bu 3 zararlı maddeden var mıdır?Nasıl öğrenebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deborah'ı bimiyorum ancak Rimmel'de de yok sanırım :)

      Sil
    2. Deborah'ı bimiyorum ancak Rimmel'de de yok sanırım :)

      Sil
  11. Sevgili Filiz, zararsız ojelerimi cila rengini baz olarak kullansak ve üstüne emin olmadığımız markaları sürsek zararını azaltmış olmazmıyız? Formaldehiti biliyordum ve rimmel nurse da var, gördüklerimi bilgilendirmeye çalıştım hep, ama diğerlerini bilmiyordum 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siri'cim tabiki azaltabiliriz ancak sadece tırnaktan emilen kısmını.Formaldehit sürerken solunduğunda da zarar veriyor.O kısmını ne yapacağız bilemedim ....

      Sil
    2. Siri'cim tabiki azaltabiliriz ancak sadece tırnaktan emilen kısmını.Formaldehit sürerken solunduğunda da zarar veriyor.O kısmını ne yapacağız bilemedim ....

      Sil
    3. Çok haklısınız :/

      Sil

BU BLOG KİŞİSEL DENEYİMLERİ İÇERMEKTEDİR.ÜRÜNLERİN KİŞİYE GÖRE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR.
ÜRÜN VE YAZILAR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

Tasarım:Sawako Kuronuma